如果個 photo album 唔俾 download 相 , 有咩方法可以 download 到

通常  photo album 都可以 right-click 然後就可以 download 相 , 如果個網唔俾咁做 , 請問有咩方法可以 download 到 ? 或者係咪改下 source code 就可以 ?

thanks

點唔俾download先,單純block right click應該有插件解。

點唔俾download先,單純block right click應該有插件解。
killuazaoldyeck 發表於 2017-3-28 00:33

就係連 right click 都 block 埋

係咪好似Instagram咁
㩒F12有developer's tool搞
當然搵addon都得

係咪好似Instagram咁
㩒F12有developer's tool搞
當然搵addon都得
EITCo 發表於 2017-3-28 14:02

即係裝左某些 addon 就可以 download 到 ?

firefox -> right click 網頁的是但一個位-> Inspect Element
-> Network -> Images (下面果行) -> <F5> refresh

然後鐘意邊張就攞邊張

Print screen

通常  photo album 都可以 right-click 然後就可以 download 相 , 如果個網唔俾咁做 , 請問有咩方法可以 do ...
peterchu1 發表於 2017-3-27 23:24

有冇網站提供嚟玩下呢?師兄。

即係裝左某些 addon 就可以 download 到 ?
peterchu1 發表於 2017-3-28 16:06

如果你講緊Instagram,Chrome有DownAlbum可以打包
其他網站的addon你都可以搵下有無

如果偶然先要下,用#6方法已夠
其實唔抗拒web development的話,F12啲工具有唔止一種方法添
唔止圖,片都好多可以下載到

firefox -> right click 網頁的是但一個位-> Inspect Element
-> Network -> Images (下面果行) ->  refres ...
twaiho2003 發表於 2017-3-28 16:28

我按完 F5 後 , 佢好似 download 左 image 落黎 , 請問係咪己經 download 左 ? 邊個 path 可以搵到 ?

thanks