[諮詢] [團體咨詢] 筆記本高階網卡及天線第2團~

上團原貼:
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1155967&extra=page%3D1&page=1
上團COMMENT:
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1155967&extra=page%3D1&page=19

雖然我自己要既野大多都買左~
但因為上團QUOTA滿左後都仲有人想要, 所以睇下搞唔搞多團~
有興趣就麻煩回覆下啦~睇下反應再決定~

今團物品如下:

A01 - AR5008 - miniPCIE $245
(>20張就$243, 應該無幾多庫存剩, 收晒ORDER再CONFIRM)
依張唔駛點介紹~ATHEROS出的好野來, 換左接收同速度都強好多, 可以看返COMMENT

B01 - 9dBi 帶底座+延長線 $135
(上次因為轉了新座同埋運費比預期貴搞到蝕運費, 所以要加返價, SORRY ~)
屋企大 / 要穿牆, 接收差時用就岩~要就揀返岩自己需要既dBi~

B02 - 7dBi 帶底座+延長線 $125
(上次因為轉了新座同埋運費比預期貴搞到蝕運費, 所以要加返價, SORRY ~)
屋企大 / 要穿牆, 接收差時用就岩~要就揀返岩自己需要既dBi~

B03 - US TYCO Internal Wireless Antenna for Laptop Wireless Card (一對2條) $25
(筆記本內置天線, 由於安裝此類天線, 最好之接收效果需放至LAPTOP之最高點, 所以依件野唔包人為安裝問題退貨, 我用唔到咁多天線...SORRY ...)
因為上團好多團友都問邊到先買到天線, 所以今次幫大家訂埋~

為鼓勵善用A SHOP服務, 今團不包A費, 敬請原諒
如果有特別需要 / 意見請回覆~THANKYOU~

可唔可以訂埋SIERRA WIRELESSS MC8775 HSDPA無線網卡?

原帖由 bb8388 於 2009-3-7 04:42 發表
可唔可以訂埋SIERRA WIRELESSS MC8775 HSDPA無線網卡?

依張野好貴~我唔敢搞~

原帖由 神行御風 於 2009-3-7 04:56 發表

依張野好貴~我唔敢搞~

淘宝人仔四佰左右都貴?有冇辦法幫我搞?

原帖由 bb8388 於 2009-3-7 05:22 發表

淘宝人仔四佰左右都貴?有冇辦法幫我搞?

如果呢張真係4-5舊左右, 我都有興趣 不過唔知會唔會賣假貨

5008 夠人可以預埋我

5dBi的天線幾多錢架??
因為我將會買個n router,如果平的話想換灑三技得2dBi的天線

原帖由 neneaee 於 2009-3-7 10:31 發表
我點先知道自己要用幾多dBi?

正常原裝得去盡3dbi

我想問條天線係用係張無線上網card到定係 可以放係router 到?