新手試超E84+x38+ADATA紅殼DD3

事源係我岩岩換左4890不過分數似乎底左D,有D唔憤氣所以超下粒U

但係小弟真係對超頻無乜認知所以上黎取下經
岩岩試緊3.6,上到4G就上,不過去到3.8都可以收手啦 ,當然,唔係話一定要去到3.8既,多1mhz就得1mhz啦
不過唔知D ram咁樣set岩唔岩?

家跑緊sp2004,第15mins,未有問題發生

Bios Ram 果part

可唔可以影埋 spd 果版啊 ??
我覺得對ram好浪費

不如試下降倍頻,谷fsb
睇下上唔上倒500
500x7.5 同你而家差唔多快,不過跑分都高 d 了

533x7.5  
4G

上去google search e8400 550 fsb
都好多人得啊

原帖由 wing1234 於 2009-9-4 06:31 發表
可唔可以影埋 spd 果版啊 ??
我覺得對ram好浪費

不如試下降倍頻,谷fsb
睇下上唔上倒500
533x7.5  
4G

去google 打 e8400 550 fsb
都大有人在 ,500 都唔過份

spd 請問係CPU 果板嗎?

btw,我依家咁set到底係降底緊對ram定超緊對ram

memory 後面
SPD

我無上網睇你條ram 本身行幾多
spd 果頁有寫

原帖由 wing1234 於 2009-9-4 06:37 發表
memory 後面
SPD

我無上網睇你條ram 本身行幾多
spd 果頁有寫

係咪姐係本身對ram行 667mhz?

咁樣是否合理水平呢?

PS:唔知係咪因為我上次跑06開住好多垃圾program係background呢?

e , 好似係原裝 intel 板 x38 喎 , 超得都算唔錯

原帖由 上水首富 於 2009-9-4 08:07 發表
e , 好似係原裝 intel 板 x38 喎 , 超得都算唔錯

係intel板丫,呢到應該好多人用呢塊板
我想問我d ram有無計仔做到1:1?