小超AMD Athlon II X3 445

小超AMD Athlon II X3 445

445 係原生...4核心 有L3??

原帖由 po52010 於 2010-1-9 02:12 發表

445 係原生...4核心 有L3??

NO,本身係545,不過用左MSI 785GTM-E45玩ACC,再加埋任揀開邊粒,所以就搞左粒445出黎,

原帖由 billy555 於 2010-1-9 02:23 發表

NO,本身係545,不過用左MSI 785GTM-E45玩ACC,再加埋任揀開邊粒,所以就搞左粒445出黎,

真係好運...
係呢師兄...MSI 超頻能力   如何呀?

原帖由 po52010 於 2010-1-9 02:26 發表

真係好運...
係呢師兄...MSI 超頻能力   如何呀?

開係開到,不過一燒火山就自動關機,但做其他野就一切正常 ,MSI 超頻能力我覺得就好岩我依d新手玩囉,因為我自己都係用佢既Easy OC Switch,乜都唔洗搞
http://tw.msi.com/index.php?func ... ss_no=68&page=3

Easy OC好似吾錯喎...
咁OC左幾多%   就開始吾穩?

原帖由 po52010 於 2010-1-9 02:51 發表
Easy OC好似吾錯喎...
咁OC左幾多%   就開始吾穩?

1.SET 220MHZ , 1+2 SET 240MHz,淨係用隻手[拍]一下粒制,乜都唔洗搞,就好穩定咁超到240MHz,

咁o/c  20%包穩 都好似吾錯喎...
但係20% 好基本    塊塊mb都得咁制...
有冇試高位...??
如35~40% 的o/c

原帖由 po52010 於 2010-1-9 12:04 發表
咁o/c  20%包穩 都好似吾錯喎...
但係20% 好基本    塊塊mb都得咁制...
有冇試高位...??
如35~40% 的o/c

會再試,多謝支持

吾好咁講...
我都係學徒

一起為AMD努....希望能有再好既C/P比..