[測試] 我又黎i7 3770K OC 小測

CONFIG:
CPU:INTEL I7 3770K
RAM:SAMSUNG 1333MHZ 金條@1600MHZ
MB:ASUS P8Z77-V DELUXE
HDD:WD CAVIER BLACK 1TB
DISPLAY CARD:GIGABYTE GTX 670 OC
PSU:SEASONIC P-860
CASE:LIAN-LI PC-V1020
CPU HS:NOCTUA NH-D14

4.2GHZ

4.5GHZ
[

總結:
溫度太可怕,4.5GHZ上到91度,唔知係隻NH-D14技不如人(水冷)定係我裝得唔好
另外LINX個GLOPS比其他CHING嘅106低,只有101,又係唔知點解
決定先行4.2GHZ

回復 1# jackiefx

ching, 你4.5G都係4.2G的圖

回復  jackiefx

ching, 你4.5G都係4.2G的圖
alexanderman 發表於 2012-5-14 13:02

改左THANKS

總結:
溫度太可怕,4.5GHZ上到91度,唔知係隻NH-D14技不如人(水冷)定係我裝得唔好
另外LINX個GLOPS比其他CHING嘅106低,只有101,又係唔知點解
決定先行4.2GHZ
jackiefx 發表於 2012-5-14 12:59

試吓將金條超去2133睇吓點?

如果行2133都仲有分別,可能係板不如人多d lu.

試吓將金條超去2133睇吓點?

如果行2133都仲有分別,可能係板不如人多d lu. ...
K_C_ 發表於 2012-5-14 14:01

GLOPS關RAM事?
V DELUXE都板不如人....,唔通真係要M5G???

另外個溫度好高,見其他CHING 4.5用CM 812/GX-7都係7-8X,隻D14咁弱...

GLOPS關RAM事?

另外個溫度好高,見其他CHING 4.5用CM ...
jackiefx 發表於 2012-5-14 14:06

關,點解唔關?連SuperPI都有分別.有時要破紀錄就係靠條RAM!!

GLOPS關RAM事?

GLOPS都關RAM事的,少少咁

回復 7# 多多精

回復 6# K_C_

但我最關注係個溫度,CM 812/GX-7都係7-8X
D14上到91....

GLOPS關RAM事?

你入箱有無開側板?室溫幾多先?

回復  多多精

回復  K_C_

但我最關注係個溫度,CM 812/GX-7都係7-8X
D14上到91.... ...
jackiefx 發表於 2012-5-14 14:26

邊度??