新手玩I5 2400 3.8G

穩跑倍頻37
玩36X105.6 有點高 有點害怕
RAM係kingston 普通1333 單條4G
I5 2400 3.8G.JPG

請各位C兄指教下

空冷打頂應該是106-108左右
不過留意拉IVY外頻會拉埋PCI-E同SATA果邊, 即係PCH
玩少少好喇

空冷打頂應該是106-108左右
不過留意拉IVY外頻會拉埋PCI-E同SATA果邊, 即係PCH
玩少少好喇 ...
lkl0120 發表於 2015-3-24 01:14

PCI-E 有張顯卡同lan卡 所以唔敢玩咁高...
我係會見好就收個d人

bus speed 最好set 番100

bus speed 最好set 番100
peterchanhk 發表於 2015-3-24 18:39

bus speed 上網睇到好似係稍調少少更穩定 不是嗎?

bus speed 上網睇到好似係稍調少少更穩定 不是嗎?
改咩名好 發表於 2015-3-25 13:47

Sandy之後應該係100最穩...
因為會郁埋周邊...

depends on you want OC speed or reliable of sata , onboard Lan & audio chips

Sandy / ivy 103 max

又學到野 我bus speed高過106開機就會話測唔到有鍵盤 自動入bios 但入左又用到
想請一下是否關事?

回覆 7# peterchanhk

also reliable of PCI-E Bus , PCI-E to PCI Chips  USB  peripherals etc