請問衣張GTX 960 可以點超?

岩岩換左張 inno 3D GTX 960
想輕輕超一下, 請問頻率應該調到幾多 (保險長超)

會唔會參加比賽

回覆 2# sunny7day

唔會啦...
我普通用家, 用黎玩下GAME咋
想問下長超, 超幾多比較好

回覆  sunny7day

唔會啦...
想問下長超, 超幾多比較好 ...
小衣22 發表於 2015-4-19 12:41

Download MSI Afterburner & Furmark
開MSI Afterburner

Power Limit拉盡佢
一路燒機一路加core/mem
core每次加5~20都得,過左一陣冇死drive姐係冇問題,加到死drive姐係到左極限
跟住就加mem

假設你可以core+200   mem+500(唔加電既情況下)
咁你core就可以+0~200  mem+0~500

回覆 4# wilson030

THANKS~

學到野~~~唔錯 thx~wilson~

回覆  wilson030

THANKS~
小衣22 發表於 2015-4-19 18:31

千其唔好搞電壓
除非你想超多啲

回覆  sunny7day

唔會啦...
想問下長超, 超幾多比較好 ...
小衣22 發表於 2015-4-19 12:41

唔太見意長超

千其唔好搞電壓
除非你想超多啲
wilson030 發表於 2015-4-19 18:48

搭單問下,師兄,請問點樣恆量自己張卡可以畀幾多電壓

搭單問下,師兄,請問點樣恆量自己張卡可以畀幾多電壓
krispc 發表於 2015-4-21 12:57

用MSI Afterburner或者EVGA PrecisionX 16睇下電壓可以拉幾多~ 一般黎講Bios同埋顯卡本身供電都會限制加到幾多電壓... 以我公版TITAN X為例, 原廠Bios最多加到112mV
當然你刷解鎖左電壓同TDP上限既非官方Bios就可以加更多啦,不過前提系供電都要承受到