[操作疑難] MSi Afterburner 個 Power Limit 點set?

請教師兄們
我用緊AMD display card
超少少係順咗
見到佢有條power limit bar 可以set
佢本身係+0
如果我set+2係lock 住佢唔會over?
由得佢+0 係咪就會由系統自動升,(可能會自動升到好高)?

請教師兄們
我用緊AMD display card
超少少係順咗
見到佢有條power limit bar 可以set
佢本身係+0
如果我se ...
INVIN 發表於 2015-5-21 22:09

+0 係預設 Power Limit
+2 係預設 的102%

+0 會永遠鎖死
我超頻就會開盡佢, Power Limit 低果時, 彈game風險較大

+0 係預設 Power Limit
+2 係預設 的102%

+0 會永遠鎖死
我超頻就會開盡佢, Power Limit 低果時, 彈gam ...
lhl320 發表於 2015-5-22 01:07
即係加電壓嚟?

即係加電壓嚟?
INVIN 發表於 2015-5-22 02:35

Power Limit 係對 顯卡供應電力 設定限制
與 加電壓 無關

電壓 不等於 Power Limit

與 加電壓 無關

電壓 不等於 Power Limit ...
lhl320 發表於 2015-5-22 11:04

照師兄咁講,如火牛夠力,可以拉爆佢都無事

照師兄咁講,如火牛夠力,可以拉爆佢都無事
Kwokho2000 發表於 2015-5-22 11:17

我張750 ti, 超盡, 改埋bios 的 Power Limit, 用左9個月都冇事

你張卡拉爆會出事

我張750 ti, 超盡, 改埋bios 的 Power Limit, 用左9個月都冇事

你張卡拉爆會出事 ...
lhl320 發表於 2015-5-22 12:15

我唔係好敢搞呢D野,所以問問師兄。
我張MSI 760 唔知得唔得XD

我唔係好敢搞呢D野,所以問問師兄。
我張MSI 760 唔知得唔得XD
Kwokho2000 發表於 2015-5-22 13:45

我諗760 會係好熱, 超頻時注意下溫度, 就會冇事

Power Limit 就好似 顯卡的火牛
比唔夠電, 設定的時胍 有幾高, 都係上唔到去
而且會影響超頻 的穩定性

Power Limit 只係供電限制, 我相信張張卡拉爆都會冇事

與 加電壓 無關

電壓 不等於 Power Limit ...
lhl320 發表於 2015-5-22 11:04
我唔推個power limit 由得佢+0 就冇事
推+5 or +10 打機就會花畫面出現
點解會咁?

我唔推個power limit 由得佢+0 就冇事
推+5 or +10 打機就會花畫面出現
點解會咁?  ...
INVIN 發表於 2015-5-22 20:13

有冇超頻? 溫度幾多?