[測試] 終於買咗H110i GT唔等GTX加換個開放式終於涼番好多.

之前用lian-lia A04 MATX箱裝唔到大cooler, 粒4970k用CM s524 v2唔超頻full load都有時上到100度........於時決定換機箱, 不過我張書枱細地方小,又唔可以用大箱,所以無一直忍耐....我知道無細機箱可能裝到大cooler,於是揾開放式機箱,揾咗好耐終於比我揾到, 呢個嘢佔空間仲小過我Lian-Li A04, 但可以裝到任何Size cooler, 本來打算h240-x不過香港行賣得貴仲一年保養,所以h110i gt五年保養日操夜操佢都唔驚,問過CD鋪話110i GTX月底有貨,不過唔等,上網查過GT同GTX其實唔同OEM廠做,性能差唔多,有forum仲話GTX firmware好唔掂,都係推薦GT......

上圖....

我粒4970k 體質一般1.3-1.32V上4.7先穩定.下面係ROG realbench 45分鍾CPU溫度, h110i GT Quiet mode下 (無用performance mode太噪唔實際)

3DMark cpu 溫度唔过80度..GPU:Zotac GTX980TI AMP! Extreme,  h110i GT Quiet mode.

師兄有冇諗住開蓋?

回覆 2# tkgmomosheep

無開,下年換U....唔開喇.

回覆 3# CallPut

咁快諗換U

一定好大塵.........

回覆 5# Jack813

開放式掃塵都好方便.

cooler都有firmware?

回覆 7# jelly23

Corsair 水冷有firmware,佢要連USB線。

個機箱幾靚喎,請問師兄響邊度買同幾錢到?

回覆 9# skchar

Taobao..