[測試] 【4790K】咩話,1.271V都長超唔到4.7GHz?

我見天氣涼左,超下粒U
run左一陣game就hang左定我畀得少左?定其他問題?

PS:H80i

本身過到定依家過唔到?
有無超埋RAM

本身過到定依家過唔到?
有無超埋RAM
23202549 發表於 2015-9-13 01:36

有超RAM,2133

我見天氣涼左,超下粒U
run左一陣game就hang左定我畀得少左?定其他問題?

PS:H80i ...
krispc 發表於 2015-9-12 21:33

你睇住個溫度燒機 , RUN LINX V0.65 20ROUND, 1.27V @4.7GHZ  + H80I...應該幾秒就上9X度和GG

你睇住個溫度燒機 , RUN LINX V0.65 20ROUND, 1.27V @4.7GHZ  + H80I...應該幾秒就上9X度和GG ...
bearx 發表於 2015-9-13 17:31

所以我唔燒,就咁打機試,但1.27V都係唔多穩,上過1.273V叫做好少少,但有時都係hang左,唔多咁再高

所以我唔燒,就咁打機試
krispc 發表於 2015-9-13 22:01

唔SET到FULL LOAD 穩定..
打機..打打下HANG 你會想殺人.

所以我唔燒,就咁打機試,但1.27V都係唔多穩,上過1.273V叫做好少少,但有時都係hang左,唔多咁再高 ...
krispc 發表於 2015-9-13 22:01

唔好打機試吖 之前就係咁打LoL BO5團戰直接藍底白字....

cache ration有冇鎖死係39?

cache ration有冇鎖死係39?
唐賓南紀念中學 發表於 2015-9-14 17:51

冇~最好鎖死佢?

冇~最好鎖死佢?
krispc 發表於 2015-9-14 07:24 PM

cache ratio唔似cpu ratio咁好超, 上到40以上就開始唔穩定, 39比較易排除唔穩定的因素
當然加cache電都可以再上