新手玩OC i5 750

因為就黎升級,就初試OC
黎緊都應該會買6600K ASUS Z170 PRO GAMING用黎OC

係咪好似有D太多....已經去到74度,單CORE上到85...
用緊原裝CPU散熱
較番落3.2算數?

因為就黎升級,就初試OC
黎緊都應該會買6600K ASUS Z170 PRO GAMING用黎OC

係咪好似有D太多....已經去到 ...
gn01445096 發表於 2016-5-12 03:14

1.25v度就得啦哩個位...

[quote]因為就黎升級,就初試OC

黎緊仲買6600K? 忍多三個月買Kabylake啦

1.25v度就得啦哩個位...
BlackBird 發表於 2016-5-12 09:52

我較左auto

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - iPhone

[quote]因為就黎升級,就初試OC

黎緊仲買6600K? 忍多三 ...
myricky 發表於 2016-5-12 14:23

平呀嘛

用原裝散熱就唔好去到咁盡,試下keep住80度以下
記得以前用CM 212散熱,粒750可以超到4.4Ghz穩行
以前D cpu真係好好超,真係覺得自己超緊頻

原裝散熱唔好過160外頻
利申X3450長行180

用原裝散熱就唔好去到咁盡,試下keep住80度以下
記得以前用CM 212散熱,粒750可以超到4.4Ghz穩行
以前D cpu ...
Kennn 發表於 2016-5-12 15:59

發覺好似唔係原裝散熱黎
以前人地幫我整的 面家攞唔到出黎 想換膏都唔得...
因為今日幫fd換cpu散熱膏先知原裝係點
而家個d好大分別?

via HKEPC Ionic Reader v1.2.9 - iPhone

200x20 1.25V開始試慢慢加電啦

算係甘啦...仲可以再上