[操作疑難] 請教i7-6700k+asus z170 pro 超頻,thx!!

1)請問點set bios??新手唔識,請問詳細步驟點做??
2)條ram set電壓喺邊項set?
thx!!

i7-6700k
Asus z170 pro gameing
G.SKILL  2133

ddr4 預設就已經係2133 唔洗改電壓 如果你想超到2400 2800 3000 就要改timing改電壓 建議你先學會超cpu
https://www.youtube.com/watch?v=pAr4VygoWWg
asus 有直超到4.6ghz的功能 十分簡易   超完試下燒機就得
新手學超頻  見到藍屏不要怕 入bio 改完原廠就無事了

依種問法講到自己連BIOS都未入過
我諗得一個回覆都實屬正常

你唔親手試, 去搵問題
就咁求教, 係教唔到
比完設定你, 你都唔會明係有咩意思

依種問法講到自己連BIOS都未入過
我諗得一個回覆都實屬正常

你唔親手試, 去搵問題
就咁求教, 係教唔到
比 ...
lkl0120 發表於 2016-7-2 05:05

我開POST前睇咗好多其他人POST,又上youtube看過,又去google找過,
但都係唔明!!先會開這個POST,我無講過我前電腦無超過頻,
但新底板bios同我塊舊底板不同,我不敢亂set,
所以才想知道得仔細一點,你可以唔教,但唔好打激我ok??

ddr4 預設就已經係2133 唔洗改電壓 如果你想超到2400 2800 3000 就要改timing改電壓 建議你先學會超cpu

as ...
luffy2036 發表於 2016-6-29 13:03

多謝師兄提點!!希望睇得明..

我開POST前睇咗好多其他人POST,又上youtube看過,又去google找過,
但都係唔明!!先會開這個POST,我無講過我 ...
kilykilyk 發表於 2016-7-2 04:06 PM

無打擊你喎, 你期望人點教先?
連基本野都未試又話怕咁好難幫你

無打擊你喎, 你期望人點教先?
連基本野都未試又話怕咁好難幫你
lkl0120 發表於 2016-7-2 17:27

唔怕就唔開post,識就更唔洗開post,睇到你咁回覆更加唔會有咩期望ok??

唔怕就唔開post,識就更唔洗開post,睇到你咁回覆更加唔會有咩期望ok??
kilykilyk 發表於 2016-7-2 05:31 PM

只求答案而不求過程
人地幫你係義務
而點解無人理到你係因為你嘅問題空泛到唔知點答你

你自己睇下你D舊POST有邊次唔係用依種方法問野?
而你超咁多代去到今日都仲問到點SET BIOS
係因為你每次只拎答案不求甚解造成

教你唔係問題, 要人地由0教, 都唔係問題
學唔到而重問....我真係唔識教

樓主,你先了解下自己塊板有無一鍵超頻先啦,如果有就auto算數!

無既就由超CPU倍頻開始,先試43x電壓auto

樓主,你先了解下自己塊板有無一鍵超頻先啦,如果有就auto算數!

無既就由超CPU倍頻開始,先試43x電壓auto ...
antonyhk 發表於 2016-7-6 13:28

多謝師兄提點,已ok!!行緊4.4g,1.26v