只係上唔到yahoo網(已解決)

我依家用左塊asus k8n版,裝左新winows xp,但係唔知點解只係上到yahoo的首頁,yahoo的內頁就上唔到,我係用i cable上網
裝左個nvidia,依家有區域連線,唔知係唔係software問題
有冇人可以幫下我 (另一部電腦就上到網)
安過ie6,7,8都上唔到(冇裝防毒軟件)
最後都係reinstall windows,問題解決,原因不明:funk: :funk:

原帖由 barry123 於 2009-3-2 22:27 發表
我依家用左塊asus k8n版,裝左新winows xp,但係唔知點解只係上到yahoo的首頁,yahoo的內頁就上唔到,我係用i cable上網
裝左個nvidia,依家有區域連線,唔知係唔係software問題

seem software problem,

try firefox or green browser (if both can enter yahoo - better re-install ie)

but i use firefox also can't browser yahoo:funk: :funk:

係唔係被防毒軟件,攔截左呀~?

應該係個ie既問題(之前我都係咁,上唔到kyo等bbs)
你重設番個ie所有setting就得

set proxy 睇下得唔得?

你用咩版ie

原帖由 yuen0820 於 2009-3-3 23:01 發表
應該係個ie既問題(之前我都係咁,上唔到kyo等bbs)
你重設番個ie所有setting就得

唔明....係咪咁Set?

原帖由 barry123 於 2009-3-2 22:27 發表 [img]http://w[/img]

上唔到會有乜顯示呀?