尋晚分體式冷氣出風口滴水 >.<

個外殼搵左好耐都唔知點樣拆出黎, 有冇人知邊個樣有螺絲修住左?

幾年前試過又係甘樣滴水, 人地上黎拆開左個機殼, 拿野通下個去水口就搞掂左, 想試下自己整唔整到

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

失先係左wo,無失又係另一個問題

回覆 1# 的帖子

為左美觀, D螺絲會好隱蔽,
好似我呢部美的,
要揭起粒膠至見到D螺絲
用心D搵下就搵到,

我都試過...原因係去水喉塞左...第一次我用一節新膠喉..駁去出水個條喉個尾度...用口吸左d垃圾出黎...第2次塞有個冷氣師傅比左粒好似藥丸既野我..放去出水口(機入面)..之後佢就自己通左0.0

原帖由 alan28 於 2009-6-11 18:47 發表
我都試過...原因係去水喉塞左...第一次我用一節新膠喉..駁去出水個條喉個尾度...用口吸左d垃圾出黎...第2次塞有個冷氣師傅比左粒好似藥丸既野我..放去出水口(機入面)..之後佢就自己通左0.0

好似藥丸<----會唔會係漂丸? 即是溶係水會變漂白水

原帖由 kentnklee 於 2009-6-11 16:49 發表
為左美觀, D螺絲會好隱蔽,
好似我呢部美的,
要揭起粒膠至見到D螺絲
用心D搵下就搵到,

thk's 師兄, 原來粒螺絲係到, 我打開左個殼了

但唔識拆開風葉上面個條發泡膠, 我估出水口就係佢後面

原帖由 alan28 於 2009-6-11 18:47 發表

吹才對嗎 吸咁恐佈

原帖由 Stone08 於 2009-6-11 19:18 發表

thk's 師兄, 原來粒螺絲係到, 我打開左個殼了

但唔識拆開風葉上面個條發泡膠, 我估出水口就係佢後面

見唔見有積水先?

原帖由 rutellor 於 2009-6-11 19:37 發表

見唔見有積水先?

頭先拆出黎個外殼仲有少少水

入面有冇水可能要拿走左條發泡膠先睇到, 個出水口應該係發泡膠後面定係右邊灰色殼後面呢?

終於整完, 原來可以唔使拆個發泡膠都得, 小心d 係上面伸入去就可以

我將吸塵機個吸咀改裝左, 駁左支飲管上去

吸左d野出黎之後, 用個水壺吱左150ml水入去都冇滿出黎, 似乎ok返了, 不過諗唔到點倒漂水入去, 又冇冷氣清潔劑係手, 入水口前面個d 好似青苔甘既野整唔走

合返好個殼, 而家試緊機, 希望無事啦

頭先拆外殼個陣, 右邊個粒螺絲既蓋突然彈左出黎, 跌左去櫃後面汁唔到