買LAN線

我想買LAN線駁notebook 上網..唔知買LAN線時要講D咩....係米同佢話要買LAN線就得?係米即買即可用?同埋幾$....我要5.2米到....

因為本人唔識電腦野.....請各位幫手解答!

的確係, 你最好買Cat5e 或Cat6 線, 比傳統Cat5線穩定, 而且買d大牌子的Lan 線, 如: Buffalo , AMP , 施耐德等, Buffalo 扁平Cat 6線在一般大書局都有得賣, 或者你去黃金行行, 買雜牌線始終沒太大保障, 尤其你需要超過3米線材, 買d有牌子會有保証d, 其實你可以行無線, 點解唔用wifi?

的確係, 你最好買Cat5e 或Cat6 線, 比傳統Cat5線穩定, 而且買d大牌子的Lan 線, 如: Buffalo , AMP , 施耐德 ...
beiyang_fleet 發表於 2010-10-4 18:09

唔識既話去 SSP 買可能仲衰…
你買最常見個隻線剪開佢睇下就知

唔識既話去 SSP 買可能仲衰…
你買最常見個隻線剪開佢睇下就知
3ASV467 發表於 2010-10-4 20:44

唔想去深水土步買可以去商務印書館買buffalo cat6 線, 價錢算合理(計埋車錢時間的話)

咁又係, 我始終都係對深水土步部份商戶的經常手法有疑問... 成日整埋d 垃圾牌子出嚟扮名牌, 又咩Maxlink 之類.... 或者推舉樓主去博智科技買, 嗰度d線都幾好用...

2年前我在深水土步買線, 結果今個月由I-cable轉BB100 後便現哂形, 勁多斷線, 一怒之下換哂d cat5做cat5e線, 好咗好多....都係唔好貪平

買AMP 呢d大牌子~都係百零complete

的確係, 你最好買Cat5e 或Cat6 線, 比傳統Cat5線穩定, 而且買d大牌子的Lan 線, 如: Buffalo , AMP , 施耐德 ...
beiyang_fleet 發表於 2010-10-4 18:09

咩鋪有?

回復 6# Eddie_Wong_F-14
深水土步黃金商場, 灣仔電腦中心裡的博智會有AMP線材賣, Cat5e, Cat6現成線又有, RJ45, RJ11 頭都有

你預留40就夠買cat5e架啦

回復  Eddie_Wong_F-14
深水土步黃金商場, 灣仔電腦中心裡的博智會有AMP線材賣, Cat5e, Cat6現成線又有, R ...
beiyang_fleet 發表於 2010-10-4 23:01

Good, thanks.