請教.... 部 iPhone 4 跌左落水, 之後應該點做?

好認真的.... 想請教, 如果部機跌左落坐廁 !!!

第一時間拿返上來... 跟住... 機後的閃燈閃緊...

又熄唔到機.....

如果拿去APPLE做維修... 係咪多餘?

APPLE 的維修地址係?

我打左APPLE了.... 得到以下資料....

Apple care 2112 0099

旺角銀城16樓全層.... 2332 3020
MON-SAT 11:00 - 20:00

佢話唔知整幾錢... 要去問先知.....:funk:

拿拿聲鬆左個機背拆走粒電先...
然後再慢慢肢解佢用洗板水沖
買過粒新電

試水紙變紅佢會當人為
即係QUOTE價比錢先有得整
你個情況似底板都有問題, 睇怕買過部好過

買過粒新電
chise 發表於 2010-12-1 10:16

你好野,呃post唔洗咁出位吧?

你好野,呃post唔洗咁出位吧?
killerkillua 發表於 2010-12-1 10:22

下,呃咩post呀,你未訓醒呀?

買過粒新電
chise 發表於 2010-12-1 10:16

唔識拆呀 ....

我又唔在場...... 又冇得研究

係我老婆話個仔...... 無端端攞個電話睇住媽媽刷牙.... 掉去屎塔:funk:

所以話.... 歲幾的小朋友.... 望小兩眼都唔得掂 !!!

唔識拆呀 ....

我又唔在場...... 又冇得研究

係我老婆話個仔...... 無端端攞個電話睇住媽媽刷牙....  ...
jeffreycheng 發表於 2010-12-1 11:17

IP4易拆過之前好多
http://www.ifixit.com/Teardown/iPhone-4-Teardown/3130/1