[開箱] Asus VE278Q 27吋mon 有新主人了(開箱)

早2日去買左個 $2800  那買到就不說了  
有D人說華碩D mon 好咩 ? 我用完之後說,不過不失啦

我之所以會買Asus 是同級中 port位最多又有畫中畫,另外 Sansamg 要$3200多,菲利甫不可旋轉的要$3600,可轉的要3999(它日要旋再花錢買個座吧), Acer/LG/Viewsonic 27吋也是$2600左右,華碩3年保養...就選它了.
當初有想過Dell U2711,雖則是IPS,但是$5500多的價位..差不多可一開二,在3C產品幾年番一番之下,我寧選一個平價位的先用一下,有好的他日再轉.
我之前是用Sansumg 2443BW 24 16:10, 換了這個27 16:9   可以給大家說沒有什麼不慣,,在size上. 因為有27吋

暫時不習慣的是這個mon 用上了LED;背光,比我以前用的要光, 眼部正在適應中.

我是在SSP買...我忘了....是那間..總之是3c 其中一間(買貴野一定去大鋪),  我問sale 實價$2800 ok ,再問是不是包零光零死點, 他說是,  咁我就叫sale 拿一個來.  點知另一個sale 咋咋帝帝問我用什麼比錢...我話EPS...  於是問我拿卡刷....我好錯愕...我反問他......  用EPS過數?不是零光零死點嗎,,,,如果有死光...你又過左我數點算,   那個咋帝sale 見騙不到我....才笑笑口,,,  走開左..

跟住金晴火眼看死光....  沒有死光滿意才比錢.,.,,.  

用了少段時間.
老實....1920x1080的27吋...桌面icon 是粗糙一點點(只是很少很少)  但比起我以前個舊型號的24 16:10  看相看片也有一定進步(始終是新舊科技),    所以如果有人問我 16:10  16:9   ...  如果上到27吋....基本比較的意義是不太大....    換啦, 有錢有位就

與我之前用的24 16:10 2443BW 比一比

又來傳統照,辛苦把mon運回來, 來一包飲品再看看比例

開箱了!!!!

跟來的附件, 3種電線,DVI線,D-sup線

來看看包了紗的美人呀

出來見鄉親父老吧

上了底座

與我之前用的24 16:10 2443BW 比一比

紅小姐

再來是我的試機時間了. 將軍2, MSI6950 TFII 2G,

我最愛的手下武田騎兵隊,我開到最盡,光影背景細緻一流.zoom盡看人物的盔甲,樣貌十分細緻. ... ... ... ... ...

再來是武田火槍隊,看看盔甲紋理,

短兵相接,死人啦 6950 2Gram的威力, 多人場景沒lag,個個士兵也做好呢份工比大家睇 ... ... ... ... ... ...

CC

來幾張普通照 高清紅家小姐,高清CC, 高清獨角獸. 片源問題gundamUC 出得最靚, ... ... ... ... ... ...

再來少女時代1920x1080

D GAME入面隻馬好3d

支持ching開箱

呢個價位真係唔錯,可惜唔係2560*1440,係既話真係一定買

呢個價位真係唔錯,可惜唔係2560*1440,係既話真係一定買
ocmmm 發表於 2011-9-2 00:31

我之前有想過....但是$5500 一個mon 真是有一點太多...當然有實際用途的另計, 我主要是日常用途

我之前有想過....但是$5500 一個mon 真是有一點太多...當然有實際用途的另計, 我主要是日常用途 ...
yy1234 發表於 2011-9-2 00:37

$5500真係有D貴,同埋而家打FPS應該都係用TN MON的吧?

27"又有pip,好低買
打機一流,駁解碼器睇電視又得

pip要插dp先可以用到
因為我都用緊呢隻mon 又有喇叭

pip要插dp先可以用到
因為我都用緊呢隻mon 又有喇叭
chungsm 發表於 2011-9-2 12:52

不打緊我有MSI 6950 TFII 2G  有DP,  3q

我都打算買這mon