[開箱] [舊瓶新酒小山羊]Celeron G1610 超業餘開箱參考

***原本由z68 測試,由於z68測試 1245v2 時 出現小錯誤..轉用H61 來試

圖片由dc拍攝,有刺眼睛 ,請見諒=)
背景平台:
Zotac H61 ITX Wifi
Hitachi 500GB 2.5" 7200rmp
Adata DDR3 1333 4GB*2
FSP 150W Power supply noise Killer
case LianLi Q9F

的確係G1610....賣街出貨啦...

待續..補完及 加遲來的e3 1245v2...
.
.

賣街出貨啦...

驗明正身!

DELTA台達風扇...0.6A....

驗明正身!

驗明正身!

P1120885 (2).JPG
CPU AES.JPG
CPU Hash-001.JPG
CPU PhotoWorxx.JPG
CPU Queen.JPG
CPU Zlib.JPG

Youtube 4K resolutions video, 4開至 full load 100% cpu usage

photo (1).jpg

待機功耗by 萬方第5代功耗計

幾$.......

幾$.......
franklei 發表於 2013-1-28 23:05

389 from 中X (但係我買既時候,佢鋪頭海報都未list有,Check機就有..)

新上市係貴...遲下會平架啦主要d g5xx g6xx g8xx...都未清貨...

389 from 中X (但係我買既時候,佢鋪頭海報都未list有,Check機就有..)

新上市係貴...遲下會平 ...
PMLung 發表於 2013-1-28 23:14

我見樓上中x田有貼出黎先知有得賣, $389 就真係貴左少少,
雖然我都買左

我見樓上中x田有貼出黎先知有得賣, $389 就真係貴左少少,
雖然我都買左  ...
癲羊 發表於 2013-1-28 23:55

小弟都買左粒G2120,貴多人百幾,但真的提升不少性能(之前用G530)

其實呢粒U 同E5400 係咪差唔多?

小弟都買左粒G2120,貴多人百幾,但真的提升不少性能(之前用G530)
hk1hde 發表於 2013-1-29 10:15

32nm Celeron -> 22nm pentium 分別無既話就intel 呃錢了

其實呢粒U 同E5400 係咪差唔多?
honleeeh0123 發表於 2013-1-29 11:50

g1610一定比e5400 強, 相隔兩代

單單用ddr3 vs ddr2
內置顯示已有分別...
http://ark.intel.com/compare/71072,40478

雖然我都買左  ...
癲羊 發表於 2013-1-28 23:55

我買左好幾日了,塊大板 出現問題先未試粒u...

個HD Graphics 好夠用 1080p, 轉左support DDR3-1333,好好多.32nm celeron 用1066的
小弟用來給家人做上網x office 文書機已夠做