[開箱] 酷比魔方四核豌豆2(32GB) 簡單開箱分享(1/5/13小更新)

好開心, 終於收到我的酷比魔方四核豌豆2(32GB) 10吋平板了

外盒包裝

打開見到主機盒及綠色拉鏈包包機套

主菜

盒內HDMI線及火牛等配件

簡潔的外盒

32GB

很美的主機

打開主機盒底有保用書及耳機

聲音輸出位在右下方

主機背面

保護貼送到已貼好, 要自已撕下面層

視網膜屏

按鈕及I/O全在左面

最底的是感光位

開機畫面, 很緊張

開機不停閃的酷比魔方Logo

很快開到機

無光點死點, 好嘢

內置2首韓國高清MV及相

翻拍畫面高清MV截圖

程式列表

上網很清

很細緻的畫面, 話晒FHD 嘛

安兔兔有16xxx分

原裝支架保護套

原裝支架機套打開樣子

一般啦, 用住先

和我的Acer A500層層疊比較

#1/5/13 更新
現可知裝到又玩到的大Game有
1. Batman The Dark Knight Rises
2. The Amazing Spiderman
3. 永恆戰士2
4. Need for Speed Most Wanted
5. DeadZone
6. Heavy Gunner
7. Ultimate Spiderman Total Mayhem
8. 三國誌無雙戰
9. House of the Dead Overkill LR
10. Ironman 3
11. 地獄獵手4

裝到玩唔到的有
1. Modern Combat 4 (裝好一開始黑屏跳出, 仲未搵到隻啱的version)
2. Nova 3 (裝好後無限較驗中, 仲未搵到隻啱的version)
3. Street Fighter IV(唔知關唔關version問題定唔兼容, 我在Note2可正常運行, 但在豌豆2上裝到玩到, 但會有少少花畫面及有啲地方移位)
4. 刀峰格林斯(一開跳出)

其他未試的
1. Wild Blood

一般的遊戲如Into the dead, Pitfall等都玩到

得閒再搵下有無解決方法,或師兄有方法請提供,謝

支持開箱,對豆2有什麼感覺?喇叭音量如何? 唔該~

個芒好靚,舊電掂唔掂?

支持開箱,小弟考慮緊豆2or U9GTV~新版嗎?

1. 部機因是root版, 很乾淨, 很多程式介面也沒有, 輸入法也只有英文及語音
2. 值得一讚是部機一回來已充滿電, 可以比你立即試機
3. 慶幸沒死點光點, 因在評語間唔中都有人話有光點死點, 但唔知關唔關事, 我同客服講好,佢會保證幫我搵部無光點死點靚仔的比我
4. 裝了安兔兔, 跑分有16724分, 都OK啦, 可以玩大Game了~
5. 睇Youtube及高清MV, 真係好清~
6. 機套就質素一般, 不過不失啦, 用住再搵
7. 此機在畫面左下角的3粒button隔離, 再加了兩個button控制音量
8. 以前價錢, 部機都算抵玩啦, 最主要有32GB, 打機都爽啲啦, 唔使裝一隻鏟一隻~
9. 喇叭輸出音量絕對足夠, 唔覺得拆聲
10. 電量有待觀察, 上了一陣網同睇下MV, 都只係用了8%, 但仲未試插住火牛充電畫面會否亂跳
11. 機身都夠輕, 同A500差得遠, 當然電量有所犧牲

回復 4# kinlingbb

我呢部係新版, 專賣店的網頁話呢版改善了wifi及系統兼容

唔知點解在Google Play裝唔到Nova 3, 話系統不兼容, 但同樣CPU及GPU的Note2就玩到....但Batman同Spiderman就裝到

呢部得單喇叭?
有冇伏?

回復  kinlingbb

唔知點解在Google Play裝唔到N ...
寫入讀出 發表於 2013-4-18 00:16

6. 機套就質素一般, 不過不失啦, 用住再搵
原裝呢個套會姐住..感光位~最好自己開孔
通常裝唔到D GAME..之前第一代都係會刷.人地改好的ROM~
冒充其他品牌型號就裝到D GAME

回復  kinlingbb

唔知點解在Google Play裝唔到N ...
寫入讀出 發表於 2013-4-18 00:16

http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1946787

回復 7# 雲一0一

無咩問題, 啲聲不比我的A500差