其實呢個帖叫 android box 應用帖 貼題d...
janda 發表於 2013-6-16 16:12

認同,好多野都啱我個天敏雙核d6用

回復  十乂凍京
我覺得係火牛唔夠電
ryau 發表於 2013-6-16 18:55

家陣唔識REBOOT 但讀唔到

回復 922# 十乂凍京

個file要放在root,最高層directory.

唔該, 我都有關小米問題想請教咁多位的

1. 我放咗個TV.TXT係root directory (另, 其他.tv file 都放咗係root directory), 但我係VST入面一入去頻道個頁面佢就話"我已經受傷了..."跟住彈返出黎, 之前佢未"受傷"時都睇唔到自定義的, 因我見到SHAL兄佢可以見到J2, HD-JADE個D, 我見唔到呀....我係泰捷就可以見到個D CHANNEL, 雖然好多都見唔到 (可能我是HKBN, 個NETWORK真係好慢, 得4Xkb), 所以應該唔係隻USB手指問題, 唔知我可以點做先可以係VST見到自定義台呢??

2. 我見到SHAL兄話VST1.02唔係好STABLE, 所以我而家都係1.0 VERSION, 想問各位係咪都係1.0 VERSION或1.02VERSION, 又有冇問題?

3. 我而家個小米盒子都仲係1.2, 我未升到1.5, 係咪升到1.5之後要全部裝過D APP?

4. 想問各位有冇可以放係小米的CHROME BROWSER?因我想用佢黎上網, 我試過DOWNLOAD咗個CHROME (我唔記係乜VERSION), 但放咗入去之後佢話只係SUPPORT ANDROID 4.0, 乜小米唔係4.0咩?有冇師兄有internet broswer介紹?

5. 我希望小米經WIFI駁個ROUTER, 係咪咁就唔可以用電話經WIFI再駁去小米?因我用電話當RMOTE MOUSE先可以CLICK走MYTV個AD麻, 我試過小米經WIFI去ROUTER就電話唔可以駁WIFI去小米了, 唔知有冇其他方法呢?

6. 有小小OT, 之前拜託nadnad兄反映HKBN速度問題, 佢地真係有打過俾我問我(6月3日), 但之後到而家都未有FOLLOW UP, 想問有冇師兄都有想類似情況?? (只係希望知道係咪好多人都有咁情況而已)

唔好意思, 好多問題希望咁多位高手幫幫手俾D辦法我, 因我好多都唔識, 唔該咁多位先, 謝謝!

唔該, 我都有關小米問題想請教咁多位的

1. 我放咗個TV.TXT係root directory (另, 其他.tv file 都放咗係ro ...
invadoctor 發表於 2013-6-16 23:13

3. 我而家個小米盒子都仲係1.2, 我未升到1.5, 係咪升到1.5之後要全部裝過D APP?
不用再裝.

5. 我希望小米經WIFI駁個ROUTER, 係咪咁就唔可以用電話經WIFI再駁去小米?因我用電話當RMOTE MOUSE先可以CLICK走MYTV個AD麻, 我試過小米經WIFI去ROUTER就電話唔可以駁WIFI去小米了, 唔知有冇其他方法呢?
我用小米和LG手机可經router wifi
當RMOTE MOUSE

回復 925# spymac

Thanks, 咁UPDATE咗1.5之後, 有冇乜野係有問題的?因之前見到有師兄講好似有D APP唔得, 唔知而家係咪都有呢個問題?

另, 我用咗電話經WIFI去子米當MOUSE用的話, 小米就唔可以用WIFI駁ROUTER, 要用LAN CABLE, 即係小米只可以同一時間只可以用一個WIFI??

不用再裝.

5. 我 ...
spymac 發表於 2013-6-17 10:33

家下都係出到 1.25

有冇方法可以完全關機?或者有冇 App 可以關機呢?

有冇方法可以完全關機?或者有冇 App 可以關機呢?
lunage 發表於 2013-6-18 09:53

拔電源線…

回復 929# nadnad

這樣不會壞嗎?