買板車問題

有張木床要搬走,想買架板車用作運貨用,請問版友們有咩要注意?見市面有款貴d藍轆$150左右,打算明天去新填地街入貨。 thank you

有張木床要搬走,想買架板車用作運貨用,請問版友們有咩要注意?見市面有款貴d藍轆$150左右,打算明天去新 ...
Maximum 發表於 2013-5-10 19:28

Ching,成日要去搬家私?

唔常用,去木鋪介塊 2*3呎 6分板,加4個白膠轆,hk$50 有找.

Ching,成日要去搬家私?

唔常用,去木鋪介塊 2*3呎 6分板,加4個白膠轆,hk$50 有找. ...
閑仁 發表於 2013-5-11 02:19

唔建議咁做.....因為好用小小的膠轆都唔平... 買成品好過

唔建議咁做.....因為好用小小的膠轆都唔平... 買成本好過
kamcm 發表於 2013-5-11 02:39

ching,你成日去搬家私??

都話唔常用!!你就話要用好小小,咁你想我掂答你

ching,你成日去搬家私??

都話唔常用!!你就話要用好小小,咁你想我掂答你 ...
閑仁 發表於 2013-5-11 02:49

你追下舊POST 吧... 我唔記得係呢度定 thp啦..
有位人兄DIY  完板車, 用上手時發現好多問題..其中一個係要再買過膠轆.
我記得果位人兄第二次買的膠轆都唔止50元

你追下舊POST 吧... 我唔記得係呢度定 thp啦..
有位人兄DIY  完板車, 用上手時發現好多問題..其中一個係 ...
kamcm 發表於 2013-5-11 03:20

咁你咪出舊post啦,

唔好蝦我D新人,

回復 1# Maximum

如果你係諗住去新填地街果頭搵嘅話,我諗你求其去一間都可以買到隻現成用木板造嘅板車大概一百至百二蚊左右,而且嗰4個轆仲幾堅下^^

一般藍轆=彈力膠轆
慳力,彈力較强,有避震效果,帶靜音
送貨大佬既手推車好多改用呢隻膠轆
方便好多
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

有張木床要搬走,想買架板車用作運貨用,請問版友們有咩要注意?見市面有款貴d藍轆$150左右,打算明天去新 ...
Maximum 發表於 2013-5-10 19:28

贊成樓主買現成嘅板車,百零蚊,乾手淨腳、方便好用