重裝window一問(洗機)(有2個問題)

1.我有部機用緊window vista,而我就想將呢部機洗過佢再裝番window7
    請問要點樣先可以DEL曬個HDD D野先重裝window7呢???(有window7碟)
    仲有要預備咩軟件呢???(底板驅動程式,display果D洗唔洗??),如果個display係用onboard既,咁洗唔洗裝驅動程式呢???

2.另1部機,我前幾日買左個SSD,我諗住洗左E+個HDD再ON番window7係個SSD到,請問要點先可以洗左old果個HDD D野呢??(最好洗埋個WINDOW7),同埋我諗住成個SSD都比曬個window7,咁洗唔洗分割佢呢??(因為我見其他POST話用新SSD好似要分割先用到,唔知係唔係呢???)

THX~咁多位CHING~~~

普通大路LAN,WIN 7有公用DRIVER,當然去番官網度下載最穩陣。

我之前同過部Hp廠機洗機裝windows7,基本上裝完windows咩網卡驅動都唔洗就玩得

佩服樓主乜都未知就去洗機

係唔係姐係Networking: LAN (Ethernet)呢個??
乂無名乂 發表於 2014-2-27 22:50

那要問你自己了···

廠機官網··
next000 發表於 2014-2-27 20:33

係唔係姐係Networking: LAN (Ethernet)呢個??

如果佢係廠機,咁去邊下載?
乂無名乂 發表於 2014-2-27 16:37

廠機官網··

當然是去底板官網下載··或用集成萬能網卡驅動的自動驅動程式安裝軟件(例如:驅動精靈)

大部份 ...
next000 發表於 2014-2-26 03:50

如果佢係廠機,咁去邊下載?

網卡驅動程式係邊搵??WIN7唔係正係插上網線就上到網既咩??
乂無名乂 發表於 2014-2-25 22:17

當然是去底板官網下載··或用集成萬能網卡驅動的自動驅動程式安裝軟件(例如:驅動精靈)

大部份裝完window7時已可上到網···但有部份要驅動的··

1:裝window7時可以格式HDD,最重要先准備網卡驅動程式··重裝完後可上網···其它驅動程式可以下載到就ok ...
next000 發表於 2014-2-20 22:51

網卡驅動程式係邊搵??WIN7唔係正係插上網線就上到網既咩??