電腦領域 HKEPC Hardware 's Archiver

Anthony2005 發表於 2024-3-6 23:55

由政府民政署牽頭舉辦之電腦節獲得業界充分肯定!

電腦業界舉辦的「玩 · 食 · 腦」嘉年華圓滿結束,本次活動分兩期於2月23日至25日與3月1日至3日在深水埗福華街與桂林街舉行,主辦方稱總成交額超千萬港元,有效帶動消費及振興區內經濟。是次嘉年華令商戶生意額增長,個別商戶更獲得了約30%的額外收入。不少參與商戶亦提供優惠,以吸引訪客購買

[url]https://hk.news.yahoo.com/%E6%B7%B1%E6%B0%B4%E5%9F%97%E9%9B%BB%E8%85%A6%E5%98%89%E5%B9%B4%E8%8F%AF%E6%88%90%E4%BA%A4%E9%A1%8D%E9%80%BE%E5%8D%83%E8%90%AC%E6%B8%AF%E5%85%83-%E4%B8%BB%E8%BE%A6%E6%96%B9%E7%A8%B1%E6%9C%89%E6%95%88%E5%B8%B6%E5%8B%95%E5%8D%80%E5%85%A7%E7%B6%93%E6%BF%9F-041952415.html[/url]

behappy 發表於 2024-3-7 00:21

正,好易賺錢,搬d電腦去街賣 就賺到錢。

Q-Q 發表於 2024-3-7 09:06

好學唔學,假大空就學到十足

TH30 發表於 2024-3-7 11:39

[i=s] 本帖最後由 TH30 於 2024-3-7 13:20 編輯 [/i]

[quote]正,好易賺錢,搬d電腦去街賣 就賺到錢。
[size=2][color=#999999]behappy 發表於 2024-3-7 12:21 AM[/color] [url=https://www.hkepc.com/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=42087004&ptid=2719020][img]//i.hkepc.net/forum/common/back.gif[/img][/url][/size][/quote]

萬五蚊三隻mesh唔怪之得生意過千萬

soccerhk 發表於 2024-3-7 12:11

正  不如日日攪

[size=1][color=Silver]via HKEPC IR 5.1.14 - iOS(5.1.1F)[/color][/size]

註冊 發表於 2024-3-7 12:16

數埋有冇十檔:titter:

ptafans 發表於 2024-3-7 12:59

地攤消費是出路

[size=1][color=Silver]via HKEPC IR 5.1.14 - Android(5.1.2F)[/color][/size]

Bluth_Lai 發表於 2024-3-7 13:40

[quote]數埋有冇十檔
[size=2][color=#999999]註冊 發表於 2024-3-7 12:16[/color] [url=https://www.hkepc.com/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=42087345&ptid=2719020][img]//i.hkepc.net/forum/common/back.gif[/img][/url][/size][/quote]

假設每個攤位每小時生意有$25,000;
每日8小時生意有$25,000 x 8 = $200,000;
1個攤位6日生意就會有 $200,000 x 6 = $1,200,000;

整個活動有幾多攤檔唔知,但以一千萬生意計算,有生意嘅大概就10個。

rabbit82047 發表於 2024-3-7 13:46

有行過下,都幾冷清下
睇得比較耐既係街尾幾部發電機,可能有十秒:xd:

之後去巡場

z790freepay000 發表於 2024-3-7 16:45

[i=s] 本帖最後由 z790freepay000 於 2024-3-7 21:41 編輯 [/i]

做到千幾萬生意,係唔錯架啦!一個50歲既打工仔,每個月都係洗2萬銀倒,一直去到80歲都係洗呢個數,係d人硬要,拿出來分左佢,敢咪低佢囉。有700萬人生活,竟然拿1千萬出來分。敢一人可以分倒幾多?免費派比你都無用。

求其講左佢兩句,敢都唔忍得,走去Wikipedia ,delete灑,我講果D有事實根據既說話既內容,重要停權,重要響度整個初級新手會員,同我講,得罪老闆無好下場,我真係(學老闆敢話) play啦 我。

就係你有權力,先攪你架,比你亂來架? 我唔想玩無法無天架,對唔住。

頁: [1] 2 3