電腦領域 HKEPC Hardware 's Archiver

ckyuen2 發表於 2024-4-22 22:52

咸魚試伏,100大羊一隻2TB移动硬盘

賣家梗係話點樣點樣買多咗呢啲唔講啦
直接去crystaldiskinfo:titter:
[attach]2420267[/attach]
SATA/150唔知幾耐未見過
但個盒寫Toshiba入面係Hit咁擺明係流嘢
用緊碌卜求其有鏡頭就用吓
[attach]2420268[/attach]

google一下HTS542516K9SA00
原來係travelstar 5k250 160GB

無乜雜聲
作為玩具玩得幾開心:xd:
多謝收看

sonicpeter 發表於 2024-4-24 22:29

用下chipgenius 查下咩芯片先
同埋validrive 查埋擴容左幾多先

ckyuen2 發表於 2024-4-24 23:14

[b]回覆 [url=https://www.hkepc.com/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=42148037&ptid=2722065]2#[/url] [i]sonicpeter[/i] [/b]

明知流嘢
退貨/舉證太煩唔會退
結果format到咁上下終於出怪聲
錄起咗
成功退咗一半錢:xd:

碟方面唔會有乜驚喜
[attach]2420504[/attach]
160GB純粹電子垃圾
幾十蚊TF卡仔都快過佢大容量過佢
影完已掉

個盒嚟講電子嘢都係得少少
可能等得閒放隻唔驚玩壞嘅廢碟落去玩吓:p:

ckyuen2 發表於 2024-4-25 13:35

[i=s] 本帖最後由 ckyuen2 於 2024-4-26 22:36 編輯 [/i]

[attach]2420560[/attach]

補相
然後驚覺OriXo 都有2518型號:xd:

更新:
個盒真係叫自己toshibX
[attach]2420764[/attach]
另外個2000.3GB 唔係寫落個盒
咁可能都用得吓
但sata計都幾熱
抄幾分鐘已經上咗60度
好彩係ssd

頁: [1]