電腦領域 HKEPC Hardware 's Archiver

dickxdv 發表於 2024-3-15 07:21

Android 版Whastapp 新增另一個帳戶問題

我用緊2台手機, IPHONE 同ANDROID.

我見Android 的Whatsapp 有個新增帳戶功能

如果用佢ADD IPHONE 帳戶, 就好似平時搬acc 咁IPHONE iphone 就會冇曬record?

請問有冇咩方法, 可以令一個Whatsapp 可在android 用, 而iphone 個邊都會同步返?

soccerhk 發表於 2024-3-15 08:22

[quote]我用緊2台手機, IPHONE 同ANDROID.

我見Android 的Whatsapp 有個新增帳戶功能

如果用佢ADD IPHONE 帳戶,  ...
[size=2][color=#999999]dickxdv 發表於 2024-3-15 07:21[/color] [url=https://www.hkepc.com/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=42095764&ptid=2719492][img]//i.hkepc.net/forum/common/back.gif[/img][/url][/size][/quote]

你當 android 當係web 版咁樣

[size=1][color=Silver]via HKEPC IR 5.1.14 - iOS(5.1.1F)[/color][/size]

slt 發表於 2024-3-16 13:57

新增帳戶就類似 web whatsapp 咁,要 link 返另一部機的主帳戶,做 sync database,而且,睇唔到好舊嘅文同圖

正宗球迷 發表於 2024-3-22 19:19

[i=s] 本帖最後由 正宗球迷 於 2024-3-23 03:12 編輯 [/i]

想問下,呢個雙戶口功能,係唔係要現時有兩個戶口於唔同機先用到

去歐洲用一個香港一個歐洲號碼歐洲號係新開,好似移民客咁,其實得唔得?

我個版本官網下載apk,右上角冇箭咀加入新戶口

slt 發表於 2024-3-23 10:24

[b]回復 [url=https://www.hkepc.com/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=42104482&ptid=2719492]4 #[/url][i]正宗球迷[/i][/b]

> 想問下,呢個雙戶口功能,係唔係要現時有兩個戶口於唔同機先用到

或者好似三星/華碩/小米嗰啲,內置雙開功能,就可以開兩個戶口

> 去歐洲用一個香港一個歐洲號碼歐洲號係新開,好似移民客咁,其實得唔得?

開咩地區號碼,都係咁樣開,無分別

從來唔需要 WhatsApp 號碼,與該號碼的 SIM Card,出現在同一部手機

> 我個版本官網下載apk,右上角冇箭咀加入新戶口

呢個我都唔知想點,我同一個 WhatsApp 號碼的戶口,喺一部機無出現箭嘴,但我將同一個 WhatsApp 號碼的戶口,由一部機搬去第二部機(相同 Android version 及 WhatsApp version),個箭嘴又會出現返㗎喎……

正宗球迷 發表於 2024-3-26 13:52

[b]回覆 [url=https://www.hkepc.com/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=42104950&ptid=2719492]5#[/url] [i]slt[/i] [/b]

我用緊係vivo國行機, 唔知有冇關係.
我家人用oneplus機港行又冇事, 可以出到箭咀.

頁: [1]