電腦領域 HKEPC Hardware 's Archiver

莊神弄鬼 發表於 2020-2-26 13:44

好彩張橙咭未開姐:shifty:

=============
3HK 國際萬能卡 (SIM 卡) 相信各位都不會陌生,3HK 萬能年卡 (SIM 卡) 擁有多款種類,包括紅、黃、藍、綠、紫、橙、灰。最近,當中的橙卡及紫卡更免費升級數據容量。

3HK 萬能年卡免費升級
    數據容量提升
    2020 年 2 月 20 日起

3HK 國際萬能卡 (SIM 卡) 中的橙卡原本包括 30GB 本地數據及 20GB 五大社交數據,由 2020 年 2 月 20 日起,新開卡的話,本地數據則會免費升級至 36GB。至於,紫卡原本只有 25GB 香港數據、3GB 中國及澳門數據,由 2020 年 2 月 20 日起,新開卡的話,本地數據則會免費升級至 30GB,有效期則為開卡後一年。

franco 發表於 2020-2-26 13:59

鴨仔再出蕉40GB,萬年跟;鴨仔整夠50GB,萬年再跟…………,咁就好啦。:xd: <-發緊夢!

淼林焱 發表於 2020-2-26 16:05

主要香港用,1年最多10多日大陸用,今年有機會去1次澳門。

中移紅卡基本唔洗諗,雖然有齊4地但數據太貴唔抵。
啡卡就最平最低大陸用移動收得好,但無澳門如果真係去澳門要另外買張澳門用既話就仲貴。
3藍卡表面睇就最貴同得返10個月,大陸用聯通有時會收唔到,但佢有3地可免除麻煩。

依家好糾結緊買邊張俾家老用好

3HK        深藍年卡        2000        本地 25GB         HK$135.00         本地 $5.4        30/12/2020        平均$13.5/月
                        中澳 3GB                               
CMHK        啡色年卡        2000        本地 20+6GB         HK$110.00         本地 $4.2        開卡起1年?        平均$9.2/月
                        中國 3GB                               
CMHK        紅色年卡        2000        中港澳台 8GB         HK$125.00          HK$15.60         開卡起1年?        平均$10.5/月

i006hk 發表於 2020-2-26 22:33

3HK        深藍年卡        2000        本地 25GB         HK$135.00         本地 $5.4        30/12/2020        平均$13.5/月
                        中澳 3GB                       去澳門要另外買張澳門用既話就仲貴。

timothychu 發表於 2020-2-27 14:37

今日影的
鴨 50GB $155
橙萬 $140

[attach]2178148[/attach]

淼林焱 發表於 2020-2-27 20:07

[i=s] 本帖最後由 淼林焱 於 2020-2-27 20:09 編輯 [/i]

[quote]今日影的
鴨 50GB $155
橙萬 $140
[size=2][color=#999999]timothychu 發表於 2020-2-27 14:37[/color] [url=https://www.hkepc.com/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=39203950&ptid=2539776][img]https://www.hkepc.com/forum/images/common/back.gif[/img][/url][/size][/quote]

仲有15蚊差距:nono:
但橙萬係米到31Dec2020?

淼林焱 發表於 2020-2-27 20:11

想問問依家3係米收得差左?
我起公司得收3格但哩個星期load空氣

eoscollins 發表於 2020-2-28 19:19

新手一問

國際萬能卡 International Supreme Card 嘅網速係幾多???
唔同色嘅卡速度係唔係 唔一樣??

keit 發表於 2020-2-28 19:41

[quote]主要香港用,1年最多10多日大陸用,今年有機會去1次澳門。
中移紅卡基本唔洗諗,雖然有齊4地但數據太貴唔抵。
啡卡就最平最低大陸用移動收得好,但無澳門如果真係去澳門要另外買張澳門用既話就仲貴。
3藍卡表面睇就最貴同[color=Blue]得返10個月[/color],大陸用聯通有時會收唔到,但佢有3地可免除麻煩。
依家好糾結緊買邊張俾家老用好
3HK        深藍年卡        2000        本地 25GB         HK$135.00         本地 $5.4        [color=Blue]30/12/2020[/color]        平均$13.5/月     中澳 3GB        
[size=2][color=#999999]淼林焱 發表於 2020-2-26 16:05[/color] [url=https://www.hkepc.com/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=39201151&ptid=2539776][img]https://www.hkepc.com/forum/images/common/back.gif[/img][/url][/size][/quote]
呢個係最後開卡日, 唔係有效日期喎

蛋牛治 發表於 2020-2-28 20:10

[quote]想問問依家3係米收得差左?
我起公司得收3格但哩個星期load空氣
[size=2][color=#999999]淼林焱 發表於 2020-2-27 20:11[/color] [url=https://www.hkepc.com/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=39204889&ptid=2539776][img]https://www.hkepc.com/forum/images/common/back.gif[/img][/url][/size][/quote]
我出入的地方3不嬲都係咁
但上親黎講,個個ching都話冇事

識玩咭的,手上一定要有唔止一個台的咭

頁: 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21