電腦領域 HKEPC Hardware 's Archiver

波風水門 發表於 2023-12-18 18:24

估唔到 OP 未完就重啟

**** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ****

口o口 發表於 2023-12-18 22:54

好似E前鋼練咁?

manman132003 發表於 2023-12-19 13:59

咩係OP?

gmt2 發表於 2023-12-19 17:18

估係 one piece

波風水門 發表於 2023-12-19 18:15

波風水門 發表於 2023-12-19 18:16

shingzhk 發表於 2023-12-20 02:15

[i=s] 本帖最後由 shingzhk 於 2023-12-20 02:18 編輯 [/i]

鋼煉當年係故事未完動畫先行, 結果動畫製作組作左個結局比佢
最後先重製FA版跟作者故事走向 (記憶中係, 有錯請指出)

至於一片...就冇呢個問題
估計只係年代久遠問題, 今日有人想將初期故事高質重製
動畫我只睇到空島, 太耐之前冇乜記憶, 印象中當時同漫畫進度都接近所以劇情都係好拖
應該會行重製龍珠Z條路
始終都係25年前開始既作品, 冇咩trigger point好難吸引到年輕一代突然慢慢追舊番
但感覺上唔合成本效率:haha:, 舊版其實都唔差, exactly學龍珠感玩高清復修+重新剪接都已經好夠

然而如果係Netflix搞仲要全部重製:shifty: 估計玩到人類滅亡都未追得上今日進度:shifty:

波風水門 發表於 2023-12-20 07:07

jacktsui 發表於 2023-12-20 16:47

會唔會係重製一部份+剪輯?
好似龍珠改咁

HAKAIDER 發表於 2023-12-20 23:45

[quote]會唔會係重製一部份+剪輯?
好似龍珠改咁
[size=2][color=#999999]jacktsui 發表於 2023-12-20 16:47[/color] [url=https://www.hkepc.com/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=41994330&ptid=2713512][img]//i.hkepc.net/forum/common/back.gif[/img][/url][/size][/quote]

講左係由第一話開始完全新作 "再動畫化"

背後金主係Netflix, 由WIT Studio 負責製作

另外2020年同樣由WIT Studio 製作Netflix 串流播放的 "大欺詐師" 也會出新一季由Netflix 獨家播放

WIT Studio 真的靠了個好碼頭

[youtube]KSFY_NHLj6g[/youtube]

頁: [1] 2