電腦領域 HKEPC Hardware 's Archiver

暴走呆喵 發表於 2024-5-11 22:06

近排都在整一套好舊嘅動畫字幕

[i=s] 本帖最後由 暴走呆喵 於 2024-5-11 14:10 編輯 [/i]

[attach]2422796[/attach]

[attach]2422795[/attach]

魔法緞帶姫子

真心以前動畫真係超好看
雖然屬於冷門作品... 但係入面內容一啲都唔馬虎
好可愛的姫子 相反性格嘅魔法王國的艾莉嘉
嗰種超殺人嘅微笑...
越整越覺得好睇...
而家日本動畫都傾向一種自我滅亡嘅感覺
唉....

bibilubi 發表於 2024-5-11 23:55

[quote]魔法緞帶姫子

真心以前動畫真係超好看
雖然屬於冷門作品... 但係入面內容一啲都唔馬虎
好可愛的姫子  ...
[size=2][color=#999999]暴走呆喵 發表於 2024-5-11 22:06[/color] [url=https://www.hkepc.com/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=42169912&ptid=2723304][img]//i.hkepc.net/forum/common/back.gif[/img][/url][/size][/quote]

出得改編太濫, 原創動畫越來越少
同一時間連載又多, 成個行業人手不足, 外判作畫得多
變相唔少製作粗劣
檔期短, 速食, 好多劇情飛咗去, 交代唔到就完:shutup:

暴走呆喵 發表於 2024-5-12 00:06

[b]回覆 [url=https://www.hkepc.com/forum/redirect.php?goto=findpost&pid=42170007&ptid=2723304]2#[/url] [i]bibilubi[/i] [/b]

近期只有 萌獸寵物店 ,與變成了異世界美少女的大叔一起冒險
只有12集覺得可惜外 其他完全無視了

jacktsui 發表於 2024-5-12 10:45

低成本製作已經唔會有原創作品
好多下欄野比晒外判大六,泡菜做

而家仲多個AI, 另個風氣更加唔重視原創
所以先會有 ”セクシー田中事件”發生, 原作者變晒CONDOM:mad:

頁: [1]