其實粒U唔熱, 係BIOS較慢D睇下溫度, 雖然我用tower 式散熱, 但粒1800X 都無熱風出, 除非經常打機 ...
PowerShot 發表於 2018-2-14 08:56

而且而家天氣凍,仲正
我粒1800x 配U9S 雙風扇
idle 得30.5 度 , 小超 + 燒機亦可以固定係70度左右.
部機主要噪音來自顯示卡, CPU 果邊靜過鬼.

JONSBO UMX1 PLUS
收左粒R5 1600, 但冇HS 跟…只能用住AM2 既原裝HS, 超吵,2000-2200轉 ...
yoyo348 發表於 2018-2-9 16:08

用緊DeepCool 400

原裝扇係玩高轉數
yoyo348 發表於 2018-2-10 17:19

AMD Wraith Cooler靜左好多,效能等效212

IS60最好問一下你主板合用先下單
ID-COOLING IS50/IS60
https://item.taobao.com/item.htm ... p;abbucket=5#detail

試下呢隻 大路野香港應該易搵到
Cooler Master GeminII M5 LED
lyh1993 發表於 2018-2-10 17:23

呢隻唔係唔support AM4 socket咩?

JONSBO UMX1 PLUS
收左粒R5 1600, 但冇HS 跟…只能用住AM2 既原裝HS, 超吵,2000-2200轉 ...
yoyo348 發表於 2018-2-9 16:08

咁壓唔壓得住?

咁壓唔壓得住?
wkcc105 發表於 2018-2-15 10:09

得!但好嘈!

得!但好嘈!
yoyo348 發表於 2018-2-15 13:10

哈哈,semprom 145個散熱器可以玩玩。

回覆 28# wkcc105
你唔講散步龍我都差D唔記得左!