搭單問機箱冇5.25位,點樣用內置光碟機?
尤其前置12cm風扇*3,mobile rack都裝唔到… ...
靜止 發表於 2022-7-24 20:47

冇辦法

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - Android(4.2.0)

用expander 同時開幾隻過資料,會慢到喊
chrisyip9999 發表於 2022-7-3 15:08

唔覺

想問問有無見過 d enclosure 用 3個 5.25吋位去放 5隻 3.5吋 HDD 但重點係個 enclosure 做埋 sata expander ...
zeroho 發表於 2022-7-2 21:14

8087 / 8643  都未見過

搭單問機箱冇5.25位,點樣用內置光碟機?
尤其前置12cm風扇*3,mobile rack都裝唔到… ...
靜止 發表於 2022-7-24 20:47

隻機箱冇5.25位 就唔預你用內置光碟機.

買過另一隻機箱

同一個電源
lawrencelau1 發表於 2022-7-14 11:08

亂講

小心入唔到氦氣碟

想問問氦氣碟size唔一樣會大d? 因為就係想用黎加幾隻 18TB 氦氣碟

我而家用緊呢一隻硬碟座

http://m.b2b.ktnet.com.tw/Product/Detail?ICODE=SIWLXDZ526A

我估入口既結構同2樓介紹嘅差唔多
本來一路用嚟裝普通硬碟冇問題
但一轉用 WD 12T 氦氣硬碟就發覺插唔入
仔細研究一下發覺氦氣碟嗰上蓋比起一般碟既闊咗少少
係好少但已經入唔到
攪到我要係淘寶淘另一款黎用

一般硬碟嘅蓋就咁一塊板⋯"一"
但 WD 氦氣碟嘅蓋係多咗左右少少摺位⋯"冖"
就係呢D少少摺位累事
其他牌子氦氣碟係咪一樣就唔清楚