唔係成日影相,hang前唔係用緊相機,hang後叉電係無反應,左上角燈都無著

如果唔係電池問題用呢位c ...
dsgjmfse 發表於 2020-3-26 18:52

即係成個主版都吹下,因為可能有D位焊甩o左,以前LG機最常見

回覆 11# ec709394
即係成個主版都吹下,因為可能有D位焊甩o左,以前LG機最常見
ec709394 發表於 2020-3-26 19:52
請問係吹銀色個兩塊鐵片定綠色d電路板?因為肉眼就咁望睇唔到塊板有野爛左,想問點解用風機吹就會好番?屋企得風筒可唔可以代替呢

請教各位c兄有無方法維修/救番入面d資料呢

之前開得返嗰下就好 backup 換機啦,而家太遲了

via HKEPC Reader for Android

之前開得返嗰下就好 backup 換機啦,而家太遲了

via HKEPC Reader for Android
beenoliu 發表於 2020-3-30 07:09

我都想backup呀c兄,未壞之前舊電叉住電都狂熄,根本乜都做唔到,點諗到換電後就壞其他。。

燒底板係冇分牌子,三叔都燒左,果斷鴨街買左另一部,部三叔有時間先理,本人唔熟硬件野,預左要研究好耐,起到機既話就改用途

燒底板係冇分牌子,三叔都燒左,果斷鴨街買左另一部,部三叔有時間先理,本人唔熟硬件野,預左要研究好耐,起到機 ...
chue 發表於 2020-3-30 23:53

我個部都係無濕過水情況下就壞左,其實本身已睇緊新機,無奈未入新機已經捱唔到