del......

有冇人覺得好wifi嘅時候部機會好順
但有時用數據嘅時候 又lag又唔順 跳去桌面都窒窒下咁

有冇人覺得好wifi嘅時候部機會好順
但有時用數據嘅時候 又lag又唔順 跳去桌面都窒窒下咁 ...
manhoi 發表於 2018-11-12 22:59

雙wipe重裝會無事

有冇人試過裝google ARcore   ok嗎?

8.0用落有冇獲氣?

8.0用落有冇獲氣?
Cartesius 發表於 2018-12-28 12:20

我覺得佢只係有少少問題
歌曲唔可以外加圖同設定返回事比較慢

今日我部 V20出事喇,部機一向用開圖形解鎖,同指紋,今日換完電後突然變o左 要用 PIN ,再開機幾次都係要PIN 唔係出圖形比我劃,而且每次開機又減一次密碼機會,剩返10次咋,唔熄機個MON又長著,熄機又小一次機會。保養過o左,LG維修可唔可以幫我改返開機做圖形解鎖,如果wipe部機,我D wechat, apps ,相都無晒喇,點算呀!

回復 Monet90

最好backup 再雙wipe, 確保個system最佳化

via HKEPC Reader for Android
zgmfx12a 發表於 2018-10-9 22:54

請問怎樣可以以做 雙 wipe? 這個是否等如 factory reset? Thanks!

回復 128 #e-ghost

Dual wipe 就好似電腦格式化, 俾新android 重新port過哂D driver, 唔會比舊android 拖後腿

via HKEPC Reader for Android