回覆  vzv

You can try:
1. uninstall QQ BROWSER
2. restart computer
3. clean \Temp, all relevant fo ...
狂蜂一號 發表於 2019-8-27 21:49

想先問左師兄, 是否一定要UNINSTALL QQ BROWSER?
因為QQ BROWSER入面有幾十個分頁仲用緊未CLOSE.....

想先問左師兄, 是否一定要UNINSTALL QQ BROWSER?
因為QQ BROWSER入面有幾十個分頁仲用緊未CLOSE..... ...
vzv 發表於 2019-8-28 10:13

我實在不明白你怎樣使用 QQ BROWSER。

你現時的情況, 用公共WIFI時, 用QQ BROWSER LOGIN, 不知道有甚麼問題呢?

我實在不明白你怎樣使用 QQ BROWSER。

你現時的情況, 用公共WIFI時, 用QQ BROWSER LOGIN, 不知道有甚麼 ...
狂蜂一號 發表於 2019-8-29 00:12

點使用QQ BROWSER? 咪同CHROME, FIREFOX一樣, 用來開左好多分頁上網睇野, CLOSE左後下次開返都會有上次睇的幾十個分頁囉

我而家就係剛又用公共WIFI, 一按CONNECT WIFI, 又彈出係QQ BROWSER而唔係EDGE囉, 而預設應用程式又顯示QQ BROWSER先係預設的

點使用QQ BROWSER? 咪同CHROME, FIREFOX一樣, 用來開左好多分頁上網睇野, CLOSE左後下次開返都會有上次 ...
vzv 發表於 2019-8-29 09:22

既然師兄經常用 QQ BROWSER,就讓它做 DEFAULT BROWSER 有甚麼問題呢?

既然師兄經常用 QQ BROWSER,就讓它做 DEFAULT BROWSER 有甚麼問題呢?
狂蜂一號 發表於 2019-8-29 18:01

因為每次出街一CONNECT 公共WIFI, 就彈出QQ BROWSER而唔係EDGE, 一彈就幾十個分頁, 有時沒想開咁多頁住, 有時想CONNECT左WIFI後, 用其他BROWSER先, 可以開少些分頁

其實搞唔搞到返個DEFAULT BROWSER呢...?

唔通真係無師兄識?...

先入呢度「重設」
唔得先攪其他

先入呢度「重設」
唔得先攪其他
tse111 發表於 2019-9-2 15:00

唔該師兄先, 但就係呢度重設完都唔得...
永遠重設完, 之後都維持係QQ BROWSER 為DEFAULT BROWSER

真係無師兄識?