原帖由 HKZO 於 2008-10-18 01:05 發表

我想問下知唔知綜合課程 幾錢呢?
如果我想考 係唔係要俾 課程錢 再加$2,658 (學牌、路票、考試租車) + $900 (十年正式牌照)  先有到車牌呢
? thx

綜合應該同漸進同價.....
在乎你會否選智尊課程
2,658 (學牌、路票、考試租車) 就一定要了, $900 (十年正式牌照)就睇你pass咗拿牌時先比

運輸署路票:HK$510*
學習駕駛執照:HK$548*
考試租車費用合(合併試):HK$1,060
佢個網打咁多- -加埋都係 $2118
筆試係唔係要俾錢架? 定係個課程已經包埋呢?
thx

原帖由 wokin 於 2008-10-18 01:09 發表

綜合應該同漸進同價.....
在乎你會否選智尊課程
2,658 (學牌、路票、考試租車) 就一定要了, $900 (十年正式牌照)就睇你pass咗拿牌時先比

綜合應該同漸進同價
咁睇落好似漸進好d喎- -
好似安全d,同埋你都係3個半月...一d都唔耐...
唔通綜合會快好多- -???
係唔係學院會比一般出面快,因為3個半月個時間對我呢講好理想呀^^

原帖由 HKZO 於 2008-10-18 01:10 發表
運輸署路票:HK$510*
學習駕駛執照:HK$548*
考試租車費用合(合併試):HK$1,060
佢個網打咁多- -加埋都係 $2118
筆試係唔係要俾錢架? 定係個課程已經包埋呢?
thx

講漏咗...仲有540係三堂模擬駕駛....
綜合就快半個月到.....駕院排期係快啲ge,,,

原帖由 wokin 於 2008-10-18 01:20 發表

講漏咗...仲有540係三堂模擬駕駛....
綜合就快半個月到.....駕院排期係快啲ge,,,

模擬駕駛係點架?
報左名之後幾耐可以去考筆試?

筆試排期就1個月到....
當你報咗名之後筆試之前佢就會叫你上2堂理論和模擬駕駛....模擬駕駛好似打機咁...都係簡單同你講下汽車點樣控制...

原帖由 wokin 於 2008-10-18 00:22 發表

咁自己新牌都唔想問朋友借車...
又無咁快會買車...
咪比住千多元過下癮先...

叫個朋友同你操一日,之後自己一個揸都唔會驚

原帖由 wokin 於 2008-10-18 01:24 AM 發表
筆試排期就1個月到....
當你報咗名之後筆試之前佢就會叫你上2堂理論和模擬駕駛....模擬駕駛好似打機咁...都係簡單同你講下汽車點樣控制...

我就係4號考筆試