回覆 50# DGCNYO

咁當然係98 油一定好力過91油, 不過可能都只係差<3%

新FK8 TYPE R 原廠都係用95 油嚟做測試出到320hp  ...
   如果用91 油 做測試出到310hp

一般車用98 其實有D 多餘, 係外國好多地方只分OCTANE 如91/95/98.....

外國有consumer test一般車用91/95/98. result 係一般車行95同98 係冇物分別.

其實香港地仲會唔會渣老爺車 長期8500轉咁行

Dc5都就快入老爺車會
jazz2014 發表於 2018-11-1 16:47

DC2R 係小弟讀書時用過D車.... 只係一比喻用91油行高轉....

如果只係正常揸.... 3-4千轉已好足夠  91/95/98 其實分別吾太大......

DC2R 係小弟讀書時用過D車.... 只係一比喻用91油行高轉....

如果只係正常揸.... 3-4千 ...
edl0025 發表於 2018-11-2 05:15

其實跟本就係 香港地有就就入啦
怕既咪入死貝殼囉 貴油囉

中石乜個d咁驚青就唔好攪

不過總係太多錢柒當係寶 咩炭屎 冇力 唉

不過總係太多 ...
jazz2014 發表於 2018-11-2 08:22

ching 又有道理,

如買架新VW 過左兩年廠保養....
   馬上就去換架新車.... 咁一定冇問題......
   洗鬼咁多保養LEE D渣左兩年的錢七...

CHING 真係叻叻猪.....

不過總係太多 ...
jazz2014 發表於 2018-11-2 08:22

人地錢多身痕,少啲人用中石X重好,咁先多啲優惠,好似中石X而家promote  walkin都 -3蚊做到11月底。

ching 又有道理,

如買架新VW 過左兩年廠保養....
   馬上就去換架新車.... 咁一定冇問題..... ...
edl0025 發表於 2018-11-2 10:18

保養應該係睇車既

我之前渣舊collora 都返 一年都返豐田check 同換野

入乜油 真係冇指定入邊間