回覆  THINKWARE F800 PRO 的確好野來, 係貴D姐, 平有HP/iroad, 快相提示用高得好過

thinkware 好以就係s ...
yelosuga 發表於 2020-1-18 00:40

導航我都係用google,大體上冇乜問題。

不過我通常去新地方都會先在網上做功課,睇左一次條路先。特別係用google 街景睇一次佢教既路線有冇乜古怪唔合理既野先。

回覆 12# 子樂

google都有教行邊條線

高德話入邊條線 雖然9成都無錯 但有時都會老點人
信自己睇路牌好d
ckmakit 發表於 2020-1-20 11:58

係,揸多左就覺得一路留意路牌先係最好既方法

高德update得慢,有改線新路就瀨野
好似之前灣仔繞道,Waze第二日就有新路線,高德個幾兩個月先有 ...
子樂 發表於 2020-1-20 12:42

google睇塞車情況最冇得頂

回覆  yelosuga

FYI

Shell 搵 agent 油卡 - 2.6
大星星, 紅卡 + coupon -4.2
Esso 保良局 - 2.6
中石 ...
ryan_cheung 發表於 2020-1-20 11:33

精華版正呀喂

通常aftermarket 車機個position 要睇map 都要dup 低小小頭
我自己就唔係好慣,有d 人就鐘意水平線咁睇,呢 ...
wongja 發表於 2020-1-20 13:06

我都約左裝 F800 了

講開google vs 高德

有樣野我覺得google較優勝,google會提示埋幹線名稱(不過google譯做路徑唔係幹線)同出口號碼,高德呢方面係冇(定我唔識set?)

回覆 27# khokk2005

我覺得如果認識香港道路系統,應該會覺得google清楚好多

回覆 27# khokk2005

新牌 + Google, 好易比人扣分扣到停牌架 :xd
塘尾道油站叫你調頭
長灣灣道大埔道叫你調頭
太古城叫你 cut 出東朗左線 cut 雙白入康山
時代叫你調頭上橋跟巴士線入舊隧

真係多不勝數

回覆  khokk2005

新牌 + Google, 好易比人扣分扣到停牌架 :xd
塘尾道油站叫你調頭
長灣灣道大埔道叫你調 ...
ryan_cheung 發表於 2020-1-20 17:23

因為我係唔會臨時臨急開導航帶路

去新地方一定先做定功課

所以so far 冇問題