想問各位ching office長時間打字紅軸定青軸好多
我見紅軸好似唔駛用力按
點解冇咩人推薦既

via HKEPC Read ...
kai026 發表於 2018-9-17 03:49

紅軸 / 茶軸

青軸真係引人打你,不過自己一個響屋企用真係幾爽吓

茶軸真係萬能配置

我咪用紅軸
用緊filco 紅黎打字覆你

office 長時間打字梗係紅啦
青軸嘈到乜咁, 肯定比同事圍毆: ...
josephchoi 發表於 2018-9-17 15:10

我 office用 青軸 同事無乜野wor  可能同事年紀大, 舊時d打字機都係咁嘈 所以無咩

回覆 30# muimui725

box 紅無現成keyboard
只能自組/揾代組
早排呢度有個師兄(小俠仔) 佢砌左隻box紅, 而家爽快使用中

回覆 33# josephchoi

係馬雲網搵到個現成 box 軸 达尔优ek835

好日唔上HKEPC 一上黎爬文就被毒害

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - iOS(2.3.3)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

好日唔上HKEPC 一上黎爬文就被毒害  

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - iOS(2.3.3)
alan01 發表於 2018-10-12 15:24

enjoy la

有冇信仰RGB燈版本?

有冇信仰RGB燈版本?
oagan 發表於 2018-10-12 19:09

平pbt + cherry 賣點係手感+ cp啦, 燈都無的

我想問呢款ck370 同 ikbc 104 同高斯gs 104 同富勒G900S 呢類入門cherry mx 鍵盤係咪使用上都唔會好大分別 因為好難有一度可以試晒咁多種鍵盤先買,所以想問下大家意見

我想問呢款ck370 同 ikbc 104 同高斯gs 104 同富勒G900S 呢類入門cherry mx 鍵盤係咪使用上都唔會好大分別  ...
ko1314519 發表於 2018-10-12 22:02

ikbc kd104 應該同coolermaster 隻masterkeys L (xt v2) 打, 大家都made in taiwan

其他果d就應該同級

最好應該係masterkeys L (xt v2) , 根本filco oem haha , 大掣用平衡杆