多謝資訊。唔知真唔真,有人話因為咁查少左好多人過關,做開港客舖都冇乜生意而取消左。 ...
lasally 發表於 2019-9-9 08:48

真,我尋日先實測完羅湖、皇崗
有冇少左人唔多覺,我揀開中午時段先上去,個時已經冇咩人過關

以前用小米國內板手機, 一路冇問題. 剛轉華為P30pro(試過兩部都唔得), 讀唔到張卡, no service.

係咪band ...
dmccplny 發表於 2019-9-5 16:25

試下手動網絡揀" CSL 3G", 有兩個, 係前面有空格果個. 我部小米A1有一排更新完都係用唔到, set自動網絡又係話無卡無service... 我估張SIM太舊唔support新電話, 依家用手動無問題.

試下手動網絡揀" CSL 3G", 有兩個, 係前面有空格果個. 我部小米A1有一排更新完都係用唔到, set自動網絡又 ...
pchan0220 發表於 2019-9-9 16:30

thx

依家過關仲有冇查手機?
lasally 發表於 2019-9-7 22:58

唔查手機..但都揀人查袋.問你去邊 做咩

似联通block 迫人換卡

via HKEPC Reader for Android

試下手動網絡揀" CSL 3G", 有兩個, 係前面有空格果個. 我部小米A1有一排更新完都係用唔到, set自動網絡又 ...
pchan0220 發表於 2019-9-9 16:30

手動選擇後, 幾天後又收不到, 又要再手動選擇. 很麻煩

手動選擇後, 幾天後又收不到, 又要再手動選擇. 很麻煩
dmccplny 發表於 2019-9-22 11:25

咁我又無呢個問題~

羅湖、福田冇,連黑屏風都冇
皇崗仲有黑屏風,有警察企係到,但未見有查任何人 ...
k20031102 發表於 2019-9-8 22:08

皇崗出入都有黑霆鋒, 上周入去仲見無差別指人去黑霆鋒. 有老有後生. 而且出入全部袋都要過機. bag仔唔過機都會叫埋去打開睇. 出入都要.