回覆 67# bb7204

平時用緊電腦就無問題, 行開一陣就會聽到"答"一聲, 一晚會有2-3次, 有時仲會reboot Tim.

回覆  bb7204

平時用緊電腦就無問題, 行開一陣就會聽到"答"一聲, 一晚會有2-3次, 有時仲會reboot Ti ...
bb7204 發表於 2020-1-21 20:03

我開機都會有答一聲,用時有時都有,但就無reboot. 我佑唔關Driver事,可能你張卡有事,未過保就上代理換張試下

回覆  chris_kai_kai

最貴,但係功能最勁係佢
rexrexrex 發表於 2020-1-21 17:23

但creative 啲driver, 用過zxr同ae-5, 兩次都有唔太好嘅經歷

via HKEPC Reader for Android

但creative 啲driver, 用過zxr同ae-5, 兩次都有唔太好嘅經歷  

via HKEPC Reader for Android ...
chris_kai_kai 發表於 2020-1-21 21:13

用蟹包你無事

而且DAC冇錄音功能,Sound卡無論打機、聽歌、睇戲、錄音定唱K都兼顅到,如果用途廣又要有咁上下質素都係So ...
Okt04175 發表於 2020-1-21 07:08

錄音用翻onboard算啦...

DAC家下靚既好多都唔大部,外判出去唔會差過聲卡,但功能少先係價格差問題

DAC家下靚既好多都唔大部,外判出去唔會差過聲卡,但功能少先係價格差問題 ...
Dcup 發表於 2020-1-22 00:08

而家玩2.0,pci card質素又追唔上usb dac
玩av, opt又出唔到7.1
得番打機市場

DAC家下靚既好多都唔大部,外判出去唔會差過聲卡,但功能少先係價格差問題 ...
Dcup 發表於 2020-1-22 00:08

OnBoard雜訊多,都係Sound卡錄音好過,而且STX II有6.5mm插口可以直插樂器錄音插同大咪插連轉換頭都慳,Sound卡嘅ADC好過OnBoard好多架,Realtek一直都係叫做有聲唔係好聲。