係玩 240HZ
我知 CPU 推 240HZ 係重要
但 GPU 係咪要 1080TI 就唔知 ,仲要最低畫質喎
比呢到 D 師兄聽到 ...
doggiestyle 發表於 2020-4-5 14:53

https://www.youtube.com/watch?v=aB8XiJ8fnBY

黎條友就係我口中講既人,而CS果班比佢更激進

唔通當果班玩黎D game既人只係有錢過頭先買2080ti之類咩

你無聽FPS亦同Game Engine處理頻率有關咩

所以一定有咁快得咁快,去貼翻Game個Hz

人地講緊360Hz,但FPS衝到上500以上最好

1080P gaming市場最俾得起錢買高Hz低ms我果班主力都係黎群人

唔識只代表你唔知,但白癡就自己衝出黎接的

高清60hz屏用2080ti都見到

黎條友就係我口中講既人,而CS果班比佢更激進

事俾當果班玩黎D game既人只係有錢過頭先買2080ti之類咩 ...
Dcup 發表於 2020-4-6 13:14

你條片唔單止唔係講顯卡
更加唔係講打機

回覆 31# Dcup

主要谷FPS 係因為想降低輸入延遲
即使以前未有240Hz顯示器 , D人都一樣谷爆FPS

所以電競迷係唔會用AMD , 一定係intel
顯示卡一定係N 唔會 A

PUBG intel  快15FPS左右
但係RAM 只係用3600Mhz
係PUBG入面 RAM Mhz係好重要
如果再用4000Mhz以上 會再快1 ...
NH69 發表於 2020-4-5 10:56

你部AMD咩配置?  其實都要睇game的優化

回覆  Dcup

主要谷FPS 係因為想降低輸入延遲
即使以前未有240Hz顯示器 , D人都一樣谷爆FPS

所以電競迷 ...
NH69 發表於 2020-4-6 15:21

黎個真,所以佢地成日恥笑D人買垃圾mouse較到最高,其實input跟本甩曬轆

如骨果可以Tune到同Game行既Hz同步就完美,就係行唔到咁同步先推高少少俾佢多D頂點

你條片唔單止唔係講顯卡
更加唔係講打機
doggiestyle 發表於 2020-4-6 14:02

咪就係講極致FPS玩家買煙仔原因囉

BTW,當IPC咁上去,好快就算5GHz都補唔翻IPC輸太多

好差既片......竟然仲用1080.....GPU都推唔盡..兩者差距自然..................很近
樹下乘涼 發表於 2020-4-4 20:37

GPU扯盡先睇唔出CPU差別喎
可以睇下4K TEST

via HKEPC Reader for Android

10900K 562刀
3950X 549刀可期