我塊x99 sabertooth 依家用緊個bios flash 係個陣跟guide用佢d tools 自己改,依家都唔記得點改 ...
KwokAngus 發表於 2019-3-5 14:52

将上面對應sabertooth 嘅bios 檔案解壓縮就係一個cap,改成對應sabertooth
嘅名稱放入一隻格式咗手指,然後熄機唔斷火牛電情况下插入指定usb
口,㩒個掣食口煙就搞掂

受制於M$ 1809,Broadwell-E 拉唔倒倍頻真係同條咸魚冇分別
苦尋解決方法,卒之喺以前蒲過嘅大陸論 ...
kcto 發表於 2019-2-21 12:41 PM

師兄可吾可以幫手下載個File落黎注冊吾到百度網盤

回覆 12# toro

Pm email 俾你

早幾日試過係 Asus x99-e ws 度裝 windows 10 1903, 每次關機後就會冇左boot partitation, 唔知關唔關事? 定係其他問題?

請問師兄可唔可以幫手Download個sabertooth x99落嚟,同樣註冊唔到...

早幾日試過係 Asus x99-e ws 度裝 windows 10 1903, 每次關機後就會冇左boot partitation, 唔知關唔關事?  ...
andrew 發表於 2019-5-6 13:34

1903 又 update microcode
主機板廠又唔跟進
又係要集體訴訟

Toppc 林大 update 咗 MSI 全家 BIOS
解決咗 1903 microcode 同 32x8=256GB 支援
(未知可否支援 64x8=512GB RDIMM 128x8=1TB LRDIMM 256x6=1.5TB 3DS LRDIMM)
其他廠 ASUS ASRock Gigabyte EVGA 仲喺度發緊夢

早幾日試過係 Asus x99-e ws 度裝 windows 10 1903, 每次關機後就會冇左boot partitation, 唔知關唔關事?  ...
andrew 發表於 2019-5-6 13:34

Asus官方都更新左Bios, 但問題一樣, 用唔到windows 10 1903, 反而民間改果D就得

(**最新消息, 重要整死左我粒6950x , 依家RMA緊**)

Asus官方都更新左Bios, 但問題一樣, 用唔到windows 10 1903, 反而民間改果D就得

(**最新消息,  ...
andrew 發表於 2019-7-2 16:42

Version 2101

STRIX-X99-GAMING Beta BIOS 2101
Updated uCode for Intel security issue.

ASUS早幾日出左更新,不過都仲係BETA, 其實罪魁禍首都係INTEL,D BUG永遠修唔完