標題: 暗黑3能否像當年那麼火爆無敵? [打印本頁]

作者: saberlam    時間: 2012-4-4 01:27     標題: 暗黑3能否像當年那麼火爆無敵?

因為玩上暗黑1 ~ 2的,現在應該都上25歲以上了,他們很多都忙別的,對遊戲早已厭煩。現在遊戲種類很多,網遊也有很多,不知道暗黑3能否成功脫穎而出,獲取新一代玩家的支持。。。暗黑3是否成功,重點是新一代的年輕人是否接受,而不是老玩家。
作者: 殘雲    時間: 2012-4-4 01:32

而家有D後生仔一見倒要俾錢先玩得 / 冇商城已經話廢GAME啦
作者: VADER    時間: 2012-4-4 01:53

大波佬.....都是老兵的老相好........
不論好唔好玩.....點都會同佢溫下心.....
作者: asdasdhk2    時間: 2012-4-4 04:02

計我話銷量一定唔錯,但風氣一定沒以前熱

因為中小型網吧應該沒咩人玩...會有KEY問題..

而且當年有玩D2的人現在都有能力買一套D2了,都係係屋企玩下算

拎黎同當年比..想當年唔係個個有電腦又要有一套CDKEY,所以網吧一堆人玩,比人感覺好HIT咁...當時網吧係成行成市XD E家就汁得一間得一間。
作者: 十三    時間: 2012-4-4 06:10

作者: 十三    時間: 2012-4-4 06:13

作者: ckarea    時間: 2012-4-4 06:28

我同好多FRD都會玩返

香港應該唔會太HIT

最主要市場係外野同2X歲中年人
作者: Lovecloud    時間: 2012-4-4 06:49

唉而家仲有無甘好心機去打幾十百次搏粒好野返來都唔知囉,
作者: 十三    時間: 2012-4-4 06:59

作者: wilsonkf    時間: 2012-4-4 08:11

作者: CMS    時間: 2012-4-4 09:38

我都會買來支持下...玩下就算
唔會狂煲,都過左那種年幾了
還是工作重要,有時間玩多少少
年輕一代都未必會有咁多人玩,要好似D2 咁 hit 就冇乜可能

玩法同D2 唔係改變太多.好難吸引到年青一代人玩
作者: yoyo348    時間: 2012-4-4 13:30

I will use real cash play
作者: rowrowdog    時間: 2012-4-4 14:42

都會hit嘅,但係應該唔會好似D2咁crazy。
作者: 劍客一名    時間: 2012-4-4 14:50

係某論壇仲見到成班後生仔係到等BT隻diablo, 真係得啖笑
作者: swlee    時間: 2012-4-4 15:08

係某論壇仲見到成班後生仔係到等BT隻diablo, 真係得啖笑
劍客一名 發表於 2012-4-4 14:50

實有得BT既, 只係login唔到game姐hahaa
作者: rowrowdog    時間: 2012-4-4 15:40

BT 完隻game玩login
作者: Lovecloud    時間: 2012-4-4 16:53

即係佢地好多未玩過D1,2了,唔知道LOGIN唔到根本係玩唔到隻GAME
仲記得當年畫面, LOAD緊時D血係甘加上去, 都幾詭異
不過正如樓上CHING甘講, 好難再甘沉日又打夜又打去搏, 畢竟至少唔會似BF3要入的場俾CHEATER蝦, 如果唔PVP,唔駛怕低級,可以有時間先打唔駛甘趕甘辛苦, 再者以前FPS GAME邊有而家甘激甘吸引?
年青果班唔會似我地當年甘癲了, 除非佢地買左正版打過先知吸引之處
作者: 十三    時間: 2012-4-4 16:58

作者: Lovecloud    時間: 2012-4-4 17:24

小弟記錯左? 唉
作者: funghh    時間: 2012-4-4 21:15

而家D後生既口味已經唔同我地架啦~
佢地可能一聽到要比錢買~最少都$400已經卻步.
再加上DIABLO唔係ONLINE GAME咁一大班人玩~最多4個一間房~對佢地玩慣ONLINE GAME黎講可能真係跌吸引力.
不過對我地呢D D1,2老玩家黎講就唔同講法..
作者: nelsonarar    時間: 2012-4-4 21:33

作者: swlee    時間: 2012-4-4 22:48

回復 20# funghh

想當年係英國讀書只係玩開心版, 而家負擔得起, 一定要買正版支持, CE已訂, 真係想快d有得玩
作者: funghh    時間: 2012-4-4 23:45

回復  funghh

想當年係英國讀書只係玩開心版, 而家負擔得起, 一定要買正版支持, CE已訂, 真係想快d有得玩 ...
swlee 發表於 2012-4-4 22:48

我都好期待..而家有能力買正版~一定支持!
作者: HKHarry    時間: 2012-4-5 01:06

聽Game鋪D行家講話訂貨已過千...
作者: 劍客一名    時間: 2012-4-5 01:22

聽Game鋪D行家講話訂貨已過千...
HKHarry 發表於 2012-4-5 01:06

今日先係信和幾千分到訂, 英文普通版$488, 落$100訂
典藏版$919就已經截左訂, amazon都停左pre-order
yahoo拍賣已經有奸商開價$1398賣典藏版
作者: Timlau    時間: 2012-4-5 01:32

人氣一定高,但一定無當年咁HIT啦,starcraft 2係一個好例子, 講真拖左咁耐先,玩家口味好多都唔同左
作者: Lovecloud    時間: 2012-4-5 06:32

講開STARCRAFT真係第2代我玩玩下都無心機玩..無左MOOD
樓上CHING講到D3都仲係4人開房? 我仲以為改左了, 以前4人開房時代有老友一瓜左我地就去分野, 當然會還俾佢啦, 但大家罵來罵去果種情懷好開心
作者: Lovecloud    時間: 2012-4-5 06:34

今日先係信和幾千分到訂, 英文普通版$488, 落$100訂
典藏版$919就已經截左訂, amazon都停左pre-order
yaho ...
劍客一名 發表於 2012-4-5 01:22

甘快有人炒了? 好彩之前都狠心跟各CHING一樣ORDER埋
剛才望下AMAZON, CE仲係OUT OF STOCK
作者: Lovecloud    時間: 2012-4-5 06:36

順便吹下, 前幾日係SSP見到SELL MOUSE/KB的店, 出左唔少D3既MOUSE, 有無人會買? 我就不買了
作者: pk007sky    時間: 2012-4-5 23:51

而家D後生既口味已經唔同我地架啦~
佢地可能一聽到要比錢買~最少都$400已經卻步.
再加上DIABLO唔係ONLINE G ...
funghh 發表於 2012-4-4 21:15

玩D2真係最多係網吧到玩,個時屋企電腦打唔到GAME
作者: pk007sky    時間: 2012-4-5 23:53

唉而家仲有無甘好心機去打幾十百次搏粒好野返來都唔知囉,
Lovecloud 發表於 2012-4-4 06:49

個時我都係日日打寶,之後就到白戒個D 野出現玩左排就無玩了
作者: Lovecloud    時間: 2012-4-6 00:17

打到手都痛晚晚唔夠訓
作者: spawnwai    時間: 2012-4-9 16:24

D2乜唔係最多8人房咩??
D3改左得4人房??
作者: uwantwant    時間: 2012-4-9 22:56

而家D人都掛住玩IPHONE, ANDROID GAME LA. 冇可能好似以前咁HIT LA.
作者: 紫河馬    時間: 2012-4-10 09:37

回復 34# uwantwant
市場唔同wo
而且smart phone d game 咁兒戲
係屋企有大芒唔打打細芒咩~
作者: mvp3    時間: 2012-4-10 09:42

以前有玩d2  , 不過依家出d3 . 玩真係情意結 .

人大左, 真係無咁多精神去煲~ 依家打兩個鍾機都覺好累!
作者: boyo3    時間: 2012-4-10 23:48

D3 面對咁多成熟的同類型ONLINE GAME

真係好難同以前相比
作者: insanity    時間: 2012-4-11 00:14

D3 面對咁多成熟的同類型ONLINE GAME

真係好難同以前相比
boyo3 發表於 2012-4-10 23:48

例如?
作者: kit006142    時間: 2012-4-11 01:00

作者: leonhh    時間: 2012-4-11 01:13

本來諗住去訂典藏...
不過太貴無訂...

或者都係買數位版算...平平地...
作者: [N.H.K]anime    時間: 2012-4-11 22:28

講真 暗黑2應該大多數人都走左[但當然呢個數係總數黎講係好少]
買得暗黑3又係長玩既..多數會係以前暗黑2既玩家
E+D人玩去左玩LOL同埋MC啦...呢個數都好大下
作者: hihihi123hk    時間: 2012-4-11 22:40

D2 ﹣﹣> D3 用左11年

敗北
作者: funghh    時間: 2012-4-11 22:47

少D小學雞仲好
作者: 冷    時間: 2012-4-11 23:08

講真 暗黑2應該大多數人都走左[但當然呢個數係總數黎講係好少]
買得暗黑3又係長玩既..多數會係以前暗黑2既 ...
[N.H.K]anime 發表於 2012-4-11 22:28

mc係咩GMAE?
作者: [N.H.K]anime    時間: 2012-4-11 23:34

回復 44#

果個積木GAME呀
我身邊好多朋友都玩....
但我唔明有乜好玩
作者: saberlam    時間: 2012-4-11 23:44

http://www.youtube.com/watch?v=v0gPVlooM2M

不多說,已經秒殺所有.
作者: swcwy    時間: 2012-4-11 23:48

少D小學雞仲好
funghh 發表於 2012-4-11 22:47

岩呀
有D小學雞好乞人僧
同佢地玩過D ONLINE GAME就知
作者: 13709394    時間: 2012-4-12 00:01

想當年玩呢隻GAME真係好沉迷!
日日一放工就返屋企打機,玩到半夜先訓!
作者: special_1313    時間: 2012-4-12 11:06

我上星期係2XXXFUN門市訂左 貪佢FACEBOOK有得抽獎
當年打diabloii打得勁開心 唔覺唔覺又打到好野 感覺好開心
咁多年冇咩GAME比到我ED感覺 diabloiii一定支持:)
作者: MK2010    時間: 2012-4-12 11:17

當年打D2嘅而加都各有各忙, D3我唸唔會好似D2噤熱鬧.
作者: leetin    時間: 2012-4-13 00:17

繼續支持D3
作者: holy0123    時間: 2012-4-20 15:27

D2係美西玩左都2-3年, D3都會去番美服玩
作者: mini_z_racer    時間: 2012-4-20 16:18

美服 for sure la
作者: i_djinn    時間: 2012-4-21 02:01

美服 for sure la
mini_z_racer 發表於 2012-4-20 16:18

可能lag一點WOW
作者: mini_z_racer    時間: 2012-4-21 02:41

回復 54# i_djinn

stress test ma... of coz try to test the server can handle or not la
作者: mini_z_racer    時間: 2012-4-21 02:42

20 mins more...

歡迎光臨 電腦領域 HKEPC Hardware (https://www.hkepc.com/forum/) Powered by Discuz! 7.2