標題: Forza Horizon 5,一千萬玩家達成 。 [打印本頁]

作者: haou    時間: 2021-10-31 14:56     標題: Forza Horizon 5,一千萬玩家達成 。

(xbox)Forza Horizon 5本人已經成立一個小小車隊,歡迎大家加入。
discord或xbox 入便pm我,
等我拉你入去一齊玩啦。

xbox id : viperwai

Discord id:Haou#1435

Forza Horizon 5 各版本比較

只有premium或 premium add on版先有得提早5號有得玩

有冇人一齊玩呀?
甚至組隊玩隊制賽,
請加我好友
xbox id : viperwai

Discord id:Haou#1435

Discord加好友記得跟大細寫呀
作者: CMZ    時間: 2021-10-31 21:26

隻 game幾多 GB?
裝咗幾耐?
作者: a39g99    時間: 2021-10-31 23:40

買左頂級版,星期五有得玩
作者: haou    時間: 2021-10-31 23:57

隻 game幾多 GB?
裝咗幾耐?
CMZ 發表於 2021-10-31 21:26

103g
作者: haou    時間: 2021-10-31 23:59

買左頂級版,星期五有得玩
a39g99 發表於 2021-10-31 23:40

我有xgpu,所以只買Add on版,希望組到車隊一齊玩啦。
作者: HKZonda    時間: 2021-11-2 09:51

Steam版 91.9GB
Live ID:HKZonda
作者: haou    時間: 2021-11-2 15:58

Steam版 91.9GB
Live ID:HKZonda
HKZonda 發表於 2021-11-2 09:51

已加你好友,
到時一齊組隊玩Fh5啦!
作者: mcdull    時間: 2021-11-2 16:17

其實一隻 Fs2020 + FH5,
用來買 Game Pass 的話可以買幾多年?
作者: haou    時間: 2021-11-2 19:16

其實一隻 Fs2020 + FH5,
用來買 Game Pass 的話可以買幾多年?
mcdull 發表於 2021-11-2 16:17

兩隻夾埋唔使700,

以game pass for pc 29蚊個月,
夠你差唔多玩兩年
fm2022因為唔係微軟,
有機會落架,
落得架都就出來出2023掛?
作者: KINGLEELEE    時間: 2021-11-2 20:17

game pass for pc 29蚊個月,抵玩
作者: mcdull    時間: 2021-11-2 21:33

兩隻夾埋唔使700,

以game pass for pc 29蚊個月,
夠你差唔多玩兩年
fm2022因為唔係微軟,
有機會落架,
落 ...
haou 發表於 2021-11-2 19:16

FS2020.. 唔係 FM2022
要四舊幾.
作者: haou    時間: 2021-11-2 22:12

FS2020.. 唔係 FM2022
要四舊幾.
mcdull 發表於 2021-11-2 21:33

Sorry,睇錯,
以為講緊就來上個隻fm2022
作者: MobiusONE    時間: 2021-11-3 17:24

入咗MS Store版
有冇話4號幾點有得玩?

ID: MobiusONE2046
作者: peaceland    時間: 2021-11-3 17:38

https://www.resetera.com/threads ... iosos.509358/unread

[Early Access] All versions unlock at: Midnight on the 5th in your region
[Official Release] All versions unlock at: Midnight on the 9th in your region
作者: haou    時間: 2021-11-3 19:14

入咗MS Store版
有冇話4號幾點有得玩?

ID: MobiusONE2046
MobiusONE 發表於 2021-11-3 17:24

已加你好友,
到時一齊玩啦
作者: peaceland    時間: 2021-11-3 21:04

明天 11月4日下午 7點 轉做新西蘭人
作者: haou    時間: 2021-11-3 21:25

明天 11月4日下午 7點 轉做新西蘭人
peaceland 發表於 2021-11-3 21:04

收到!
提一提,聽晚想玩要買add on
作者: peaceland    時間: 2021-11-4 16:08

https://opencritic.com/

今年唯一上 90 的新遊戲,看 真女神 5 能否超越
作者: haou    時間: 2021-11-4 19:34

買咗提早版嘅紐西蘭玩家已經玩得。
作者: CMZ    時間: 2021-11-5 20:07

咩都齊, update 完AMD 21.11.1 driver 先俾入
旁白無聲, 無聲, 係咁 Pause
再嚟, 有翻聲, 去到半路 CTD
再嚟幾次都CTD, 行晒最惡嘅森林都冇咩事, 依家一入到 Festival 即刻CTD收工
之前彈出嚟話我唔夠 RAM, 唔知係講 System RAM 定 VRAM? 一路都好順 5X-60FPS喎
當佢係 system RAM, 16GB 唔夠? Game bar 睇肯定仲有剩
作者: cyberx131    時間: 2021-11-5 22:14

咩都齊, update 完AMD 21.11.1 driver 先俾入
再 ...
CMZ 發表於 2021-11-5 20:07

應該講VRAM 不足....預至少8G...
作者: verynothing    時間: 2021-11-5 22:19

i7 2600K + 2070 + 16GB RAM 唔知玩唔玩到
作者: CMZ    時間: 2021-11-5 22:32

應該講VRAM 不足....預至少8G...
cyberx131 發表於 2021-11-5 22:14

完全玩唔到, 一出 Festival site 即 Hang, 但效能測試OK的,  最誇張佢話 17.21/15.89GB, 啫係爆RAM?
之後再校低小小畫質都唔得
作者: mcdull    時間: 2021-11-5 22:35

其實值唔值得買? 4 如果係 10 分的話佢係幾多分?
作者: haou    時間: 2021-11-5 22:48

再 ...
CMZ 發表於 2021-11-5 20:07

Windows 10 1909版以上
用管理員身份run game
關防毒
再唔得修復遊戲或轉drive重新dl

等patch
作者: haou    時間: 2021-11-5 22:50

mcdull 發表於 2021-11-5 22:35

買game pass for pc,
10蚊頭一個月,
之後每個月29蚊,
咁都唔值就冇計。
作者: mcdull    時間: 2021-11-5 23:08

買game pass for pc,
10蚊頭一個月,
之後每個月29蚊,
咁都唔值就冇計。
haou 發表於 2021-11-5 22:50

我一個月可能只玩兩三粒鐘...
好玩就買斷...
作者: haou    時間: 2021-11-5 23:51

我一個月可能只玩兩三粒鐘...
好玩就買斷...
mcdull 發表於 2021-11-5 23:08

用10蚊買game pass試
作者: CMZ    時間: 2021-11-6 00:57

mcdull 發表於 2021-11-5 22:35

講下 FH4 點值 10分?
我都係玩開, 仲係淨玩添
作者: CMZ    時間: 2021-11-6 01:14

Windows 10 1909版以上
用管理員身份run game
關防毒
再唔得修復遊戲或轉drive重新dl

等patch ...
haou 發表於 2021-11-5 22:48

THX
Win10 21H1
管埋員身份 Run,
另外 set翻佢建議畫質超高, 行過測試 system RAM 15.16/15.89 GB 啱好未爆 VRAM 6.2/11.21GB
同埋無開著 XBOX主機小幫手APP (我打開FH4開著都無問題)
響設定檢查過 Xbox 網路連線功能, 修正過 , NAT 中度
好似 OK喇, 之後手痕校翻高啲畫質, 冇重新Load過, 玩咗幾場無事, 未試Online.
作者: mcdull    時間: 2021-11-6 17:57

講下 FH4 點值 10分?
我都係玩開, 仲係淨玩添
CMZ 發表於 2021-11-6 00:57

10分係指標值... 個個人心目中既分數都唔同, 所以係 reference point..
即係有啲人會覺得 FH5 係 8分, 有啲會係 15分.
作者: CMZ    時間: 2021-11-6 19:14

10分係指標值... 個個人心目中既分數都唔同, 所以係 reference point..
即係有啲人會覺得 FH5 係 8 ...
mcdull 發表於 2021-11-6 17:57

暫時嚟講,用你個指標我俾 11分
多咗嗰 1分係開篷車應該有得關篷,落大雨唔駛變落湯雞
作者: CMZ    時間: 2021-11-6 19:44

CTD問題好似解決咗,但都唔確定係咩事,如果只係咩”管理員身分”問題
係咪次次都要 right click 管理員身分 run 就得?
唔關個 Xbox app事,應該唔關網路連線事
但依家右邊間中有條爆格邊出嚟,影相都照出埋
顯卡同部機新㗎,有啲驚
作者: bobocar    時間: 2021-11-6 22:03

可唔可以同 PC 一齊聯機 ?

無 xbox
作者: CMZ    時間: 2021-11-6 22:51

回覆 34# bobocar

吓, 乜唔可以同 xbox 玩家一齊玩㗎咩?
作者: kenny_lkn    時間: 2021-11-7 03:17

回覆 34# bobocar

Forza Horizo​n 5 提供跨平台遊戲和跨遊戲支持。該功能適用於Xbox Series X|S、Xbox One、通過 Game Pass 進行的雲遊戲以及 Steam 和 Microsoft Store 上的 PC。

Google keyword "forza horizon 5 cross platform"
作者: bobocar    時間: 2021-11-7 15:07

回覆  bobocar

Forza Horizo​n 5 提供跨平台遊戲和跨遊戲支持。該功能適用於Xbox Series X|S、Xbox One ...
kenny_lkn 發表於 2021-11-7 03:17

thx !! 因為好多 game 都唔可以!!  都係問左先!
作者: HKZonda    時間: 2021-11-8 07:06

Steam 版無CTD 問題
作者: pizzabuddygo    時間: 2021-11-8 09:28

用$10買Gamepass試玩下先
作者: CMZ    時間: 2021-11-8 23:24

Steam 版無CTD 問題
HKZonda 發表於 2021-11-8 07:06

我個係M$版, 依家完全冇CTD
都幾可能係咩要管理員身分Run嘅問題, 響 Xbox App 就咁㩒 Play, 入到去 load到咁上下會CTD

依家個 seasonal 係咪有 bug? speed zone明明揸架 Audi 都話我錯車, 解唔到冇分
左邊 speed trap 以為 FE版車唔得, 用翻正常嘅 Track toys 一樣唔得
danger sign 嗰個又得喎
作者: birdycarryme    時間: 2021-11-8 23:38

重未玩得??8號了
作者: bobocar    時間: 2021-11-9 01:43

進去了!!  2080s 15mins  CTD 了三次!!!!
作者: CMZ    時間: 2021-11-9 02:03

進去了!!  2080s 15mins  CTD 了三次!!!!
bobocar 發表於 2021-11-9 01:43

我AMD卡開 3440 X 1440 贈送右側 RGB閃燈特效
support site 話係 Known issues.
https://support.forzamotorsport. ... 83-FH5-Known-Issues
作者: bobocar    時間: 2021-11-9 02:12

我AMD卡開 3440 X 1440 贈送右側 RGB閃燈特效
support site 話係 Known issues.
...
CMZ 發表於 2021-11-9 02:03

我都係 21:9 144hz  3440 X 1440  .......進去測試完

自動幫我 turn 好 setting ...但一進行比賽就 CTD !!

試左成粒鐘都係一樣!! 放棄 ..........
作者: bobocar    時間: 2021-11-9 03:35

uninstall 左 Asus...sonic  studio....可以玩囉!!
作者: rockie577    時間: 2021-11-9 09:00

用win11, 3070, R5 3600 玩so far 冇問題, run benchmark, all max 4k 60fps, GPU 用7-8成左右
作者: wi111    時間: 2021-11-9 12:15

Win10 AMD 5600xt  high setting 1440, 1080 都穩定 60fps 但耐唔有耐會疾一疾 1/3s 到 .但如果 unlimited FPS 就不停 stutter..完全玩唔到.

Ultra setting 就 只係 30fps穩定 1440, 1080 冇分別..
睇黎係 GPU depend.. 不過我部機係 under spec. 所以冇投訴.
冇FH4 行得咁好.不過 load time 就快過 FH4
玩左一個鐘到,冇 CTD. wheel support 乜到冇搞用到.係set過制自已就手.

AMD 有drvier update for FH5. 不過唔知舊卡有冇幫助..

你地用緊乜 AMD 卡 ?
作者: googleli    時間: 2021-11-9 12:28

RTX3080  3440X1440 Ultra 開盡 AA 無窒
作者: peaceland    時間: 2021-11-9 15:36

貴有貴玩,平有平玩

Forza Horizon 5 With No Graphics Card

Forza Horizon 5 is one of the best looking games I've ever played, at least it was before I got my hands on it. Today we're seeing how the faithful AMD Athlon 3000G handles it with nothing but the integrated Vega 3 graphics.

https://youtu.be/lwl0venHdyI
作者: louislam    時間: 2021-11-9 16:03

暫時玩咗開頭少少, 覺得其實同FH4 玩法差唔多
作者: haou    時間: 2021-11-9 16:14

game pass for pc而家做緊特價,
十蚊試玩3個月pc版FH5,
唔係唔畀呀!

https://www.xbox.com/zh-HK/
作者: bobocar    時間: 2021-11-9 18:34

優化得好好!! 同 4代分別咪多左光追!

開埋 hdr 係靚...但對眼好快攰!!
作者: HKZonda    時間: 2021-11-9 18:47

優化得好好!! 同 4代分別咪多左光追!

開埋 hdr 係靚...但對眼好快攰!!
bobocar 發表於 2021-11-9 18:34

實際 Gameplay 冇RT
RT 只係開波同完場時個台上會用
作者: vier    時間: 2021-11-9 19:04

3440x1440 全極致 72fps。暫時無事

今晚返去試atmos 睇下連輸機係頭頂飛時效果如何
作者: bobocar    時間: 2021-11-9 20:11

實際 Gameplay 冇RT
RT 只係開波同完場時個台上會用
HKZonda 發表於 2021-11-9 18:47

ok 剛上網查過 原來係裝假狗....唔怪之得 RT 開高都咁順 2080s

Is There Ray-Tracing Support in Forza Horizon 5?
Yes, there is ray-tracing, but unfortunately it’s not implemented in the game how you might expect. Instead, players will only be able to get the benefit of ray-tracing lighting effects and reflections when viewing cars in the Forza Vista mode from a Festival Site or at their home, and only when playing the game in the ‘Quality Mode.’!

When you’re driving around the general game world, ray-tracing is turned off. That being said, Forza Horizon 5 has some absolutely fantastic reflections and lighting effects to bring its 500+ cars to life anyway, so the game still looks great.
作者: CMZ    時間: 2021-11-9 22:03

uninstall 左 Asus...sonic  studio....可以玩囉!!
bobocar 發表於 2021-11-9 03:35

我有裝, 仲開埋  effect, 但除咗一開始嗰幾次有時旁白冇聲之外, 都冇出事
作者: HKZonda    時間: 2021-11-9 22:32

ok 剛上網查過 原來係裝假狗....唔怪之得 RT 開高都咁順 2080s

Is There Ray-Tracing Support in Forza  ...
bobocar 發表於 2021-11-9 20:11

In-game 當你 highlight RT settings 既時候其實有寫
反而我期待隻Game支援DLSS
3080ti 4K maxed (not extreme preset) 係森林有機會跌到落穿50fps
作者: wi111    時間: 2021-11-9 23:55

update 左 driver , FPS 係升左有時過百, 但 stutter 一樣多..
不過見 forum 好多人都有依個問題, 希望快d有 fix la.
作者: bobocar    時間: 2021-11-10 02:05

我有裝, 仲開埋  effect, 但除咗一開始嗰幾次有時旁白冇聲之外, 都冇出事 ...
CMZ 發表於 2021-11-9 22:03

我唔得丫.....一定要反安裝先玩到!!

今日玩左兩個鐘無跳出過!
作者: rickymkii    時間: 2021-11-10 04:29

想玩...但係用G923好似仲係DETECT唔到...

等緊佢FIX
作者: askl    時間: 2021-11-10 08:20

作者: vier    時間: 2021-11-10 11:08

試完5.1.2Atmos 效果反而無4咁好
明明架大運輸機係頭頂飛應該震過乜
無ゴゴゴゴ低頻都算 連聲效都唔多。 已轉去車外視點
衝入沙塵暴都無咩沙粒洗車音效 堅係失望
反而上集特技event時 直昇機同噴射機效果就非常好
作者: mcdull    時間: 2021-11-10 11:41

我見 trailer 越野車行完泥地條避震新既一樣... 所以我仲未入手...
$10 唔係唔捨得比, 係 suscribe 野怕煩.
作者: 黑色喜劇    時間: 2021-11-10 19:51

啲dlc值唔值得買?
作者: louislam    時間: 2021-11-10 20:45

我見 trailer 越野車行完泥地條避震新既一樣... 所以我仲未入手...
$10 唔係唔捨得比, 係 suscribe 野怕煩. ...
mcdull 發表於 2021-11-10 11:41 AM

即關自動付款, 無咩好驚
作者: vier    時間: 2021-11-11 19:44

回覆 62# vier
唔會喎 我拎架McLaren跑落沙地地已經成車灰晒
暫時未遇到落雨有泥地可試
作者: verynothing    時間: 2021-11-11 20:50

fps 低過上集, 但唔覺畫面靚左
作者: CMZ    時間: 2021-11-13 02:13

春季拎咗40/38分, 差AUDI個測速區, 地圖睇明明搞掂咗, 但係Menu睇冇解到冇分
再試就話錯車

依家個 shop 仲未開, 冇得用FP買掃貨住, 可能加價加唔切?
作者: bobocar    時間: 2021-11-13 02:21

fps 低過上集, 但唔覺畫面靚左
verynothing 發表於 2021-11-11 20:50

咁又老實講....係靚左...但唔係話好大提升囉

我上集買終極版....都唔係玩左好長時間....

今集 xgp 算了 十皮三個月夠玩囉
作者: bobocar    時間: 2021-11-13 02:23

今集比較多混合賽道......成日要改 setting

懶人堅係覺得煩!!
作者: CMZ    時間: 2021-11-13 12:31

今集比較多混合賽道......成日要改 setting

懶人堅係覺得煩!!
bobocar 發表於 2021-11-13 02:23

懶咪用人哋啲 setting 囉,又幫到人
最緊要肯榜水
作者: dan_dan    時間: 2021-11-13 12:37

6900XT 不斷彈game,已裝21.11.2都係咁.其他games 又無事
作者: CMZ    時間: 2021-11-13 13:20

講開改車,各位一定要留意第一次自己改係免費㗎!
同埋入去之前要諗定改邊架。

千祈唔好好似我咁入到去先知,之後出翻嚟揀啱心水入過去,結果空歡喜一場
優惠只限一次!心水係啲比較貴嘅越野車,換埋 engine改到盡,價錢幾和味

改 setting? 嗰個咩巡迴賽第二次玩,唔知原來係跑山跳崖,揸架冇改嘅 Zonda C
跳下跳下第二場咪照拎第一,不過尾場炒咗,又要間下水先包尾之嘛
隊友已經包夠尾頂唔順走晒
作者: CMZ    時間: 2021-11-13 13:27

6900XT 不斷彈game,已裝21.11.2都係咁.其他games 又無事
dan_dan 發表於 2021-11-13 12:37

行唔行到測試?試吓先行佢建議嘅畫質,OK再逐啲上
我自己覺得係爆 system RAM多
前面有話係 “管理員權限”, sound 卡,防毒等等
作者: dan_dan    時間: 2021-11-13 14:11

行唔行到測試?試吓先行佢建議嘅畫質,OK再逐啲上
我自己覺得係爆 system RAM多
前面有話係 “管理 ...
CMZ 發表於 2021-11-13 13:27

完成一開始4架車比賽,benchmark 行過一次得就無。

用admin 行搞掂無再彈game

via HKEPC IR Extreme 4.2.3 - iOS(4.0.2)
作者: bobocar    時間: 2021-11-13 14:54

懶咪用人哋啲 setting 囉,又幫到人
最緊要肯榜水
CMZ 發表於 2021-11-13 12:31

就係窮呀!!! 有鬼錢....成日要改!
作者: CMZ    時間: 2021-11-13 15:04

回覆 75# dan_dan

我 6700XT 16GB RAM WIN10 啱啱上最新 21.11.2 driver
行 3440x1440 60Hz MSAA 4X FXAA off 除咗環境紋理同幾何開超高之外, 全部開盡
行完 benchmark 59FPS VRAM 6.54/11.21GB ; SysRAM 15.88/15.89GB (啱啱好? )
ctrl+shift+O 開埋 drvier 個 overlay睇住, VRAM 約 79XXMB , SysRAM 12GB左右

之前校低小小(可變地形,上色品質: 超高)都間唔中彈出嚟話我唔夠 RAM, 但照玩冇 Hang過
作者: bobocar    時間: 2021-11-13 16:58

依家可以自己用 cheat engine 打開 RT ...有興趣可以試下!

https://www.youtube.com/watch?v=VtHCpO88l_w

開左....跌左 1x - 2x fps 得翻 6x 7x

RPP開三就無成3xfps
作者: CMZ    時間: 2021-11-14 19:58

ARCADE 過關嗰 3分難攞到爆, 成日都冇人, 有嘅小貓三兩隻, 半路走咗都唔知
好彩嘅有時成堆人響度, 都可以唔知玩乜咁, 唔知係咪斷晒線
當你勁到曉飛都冇用, 我覺得起碼有6至8個識玩嘅先有機會
好心改做累積過3關算啦, 一條友有時第一關都過唔到

以前 FH4 Forzathon live 入去齋坐都袋袋平安
作者: a39g99    時間: 2021-11-14 23:02

DEL......................
作者: haou    時間: 2021-11-15 10:26

其實, 車隊 係點玩法? 係遊戲內會見到其他隊友的車?

之後點? 大家鬥車? 定一大堆車咁去做任務?

或一齊 ...
askl 發表於 2021-11-10 08:20

如果Party6人以下,就開隊制同電腦隊鬥,
如果超過6人,就只能開到玩家對戰,
大多數玩家鍾意公路賽,
自己上綱match,
可能經常遇到泥地,
未必鍾意,
組隊就可減少呢個情況,
始終可以自己set玩邊條。

而賽車game始終同人鬥先知自己實力。

車隊可用HKT搵我地,
歡迎加入。
作者: mandyF    時間: 2021-11-15 15:04

請問各位點樣先玩到online mode 同人比賽?唔知係咪我fail 咗頭嗰四季tutorial,宜家個online button greyed out 咗唔俾我玩online. 有無辦法?感激不盡
作者: HKEPC852    時間: 2021-11-15 18:24

新個架22B掃把佬點樣先拎到
作者: CMZ    時間: 2021-11-15 21:20

請問各位點樣先玩到online mode 同人比賽?唔知係咪我fail 咗頭嗰四季tutorial,宜家個online button greye ...
mandyF 發表於 2021-11-15 15:04

乜有 Tutorial 㗎咩?  教你按 Y掣 再嚟過都算?
我估完成到咁上下故事先有得 Online 玩公開賽之類
作者: CMZ    時間: 2021-11-15 21:29

如果Party6人以下,就開隊制同電腦隊鬥,
如果超過6人,就只能開到玩家對戰,
大多數玩家鍾意公路賽,
自 ...
haou 發表於 2021-11-15 10:26

Convoy 車隊隊長有得 set 好類別玩咩, 等啲隊友知道,
另外有個別車 unlock 咗某啲熟練度之後, 響車隊入面會有對應 Bonus.
不過未認真試過, 最大問題係依家 Online好似唔多穩定
同埋竟然冇得 set做專玩 arcade過關挑戰賽, 分分鐘成隊 Full team 12人玩都過唔到三關
作者: CMZ    時間: 2021-11-15 21:44

新個架22B掃把佬點樣先拎到
HKEPC852 發表於 2021-11-15 18:24

入去車輛收藏睇, 三個字
等運到

仲有兩個字
AH (auction house 拍賣場)

原來係車房寶物, 我都未得閒搵, 答你唔到
作者: kenny_lkn    時間: 2021-11-16 02:18

係拍賣場用百幾萬bid左架Huayra BC Forza Edition黎掛機
(訓覺掛50個圈,起身就有四十幾五十抽)
超正

via HKEPC Reader for Android
作者: MobiusONE    時間: 2021-11-16 05:14

入去車輛收藏睇, 三個字
等運到

仲有兩個字
AH (auction house 拍賣場)

原來係車房寶物, 我都未得閒搵, ...
CMZ 發表於 2021-11-15 21:44

部22B唔係Barn Find車黎
冬季Event Bonus夠分就拎到
佢地直接喺FH4搬料過去冇改所以先Show Barn Find
部Lotus Elise GT1都係咁
作者: HKEPC852    時間: 2021-11-16 11:22

佢地直接喺FH4搬料過去冇改所以先Show Barn Find
部L ...
MobiusONE 發表於 2021-11-16 05:14

冬季Event點樣先開到?我打極都係0分
作者: haou    時間: 2021-11-16 13:27

冬季Event點樣先開到?我打極都係0分
HKEPC852 發表於 2021-11-16 11:22

仲係夏季呀…
作者: HKEPC852    時間: 2021-11-16 13:31

仲係夏季呀…
haou 發表於 2021-11-16 13:27

宜家11月唔係冬季咩?
作者: haou    時間: 2021-11-16 15:45

宜家11月唔係冬季咩?
HKEPC852 發表於 2021-11-16 13:31

Fh5入便仲係夏季
作者: HKEPC852    時間: 2021-11-16 16:59

部L ...
MobiusONE 發表於 2021-11-16 05:14

揭盤頭換個1.6MM杉口、要減壓縮比Turbo加到 1.5個 Bar,要埋Turbo蕉70MM頭批、鈦合金死氣喉、油冷、狗牙避震、不過前後彈簧就14K,頭中尾加 STI power lock 同極力子,換埋部 Mines 電腦仔
作者: CMZ    時間: 2021-11-16 21:17

部L ...

連個電台都照搬 FH4, 試過幾次左上角叫我轉 Timeless FM 玩 skill song.
作者: haou    時間: 2021-11-17 16:20

本人已成立一個小小車隊,
約50幾人,
可在game內俱樂部搜尋HKT,
就搵到我地加入。
作者: bobocar    時間: 2021-11-18 16:11

依家又玩唔到...一開 game 又 咩 啟動發生錯誤!!

聽講有 patch ...但佢又無幫我搞....

個xbox apps 成日俾人小..唔係無原因!
作者: CMZ    時間: 2021-11-20 15:06

Game更新後冇咩事, 只係間唔中多車多樓多水嘅時候彈出嚟話爆RAM, 叫我關咁啲嘢
已經咩都冇開, check 翻 RAM大約用 10GB/16GB, 照玩都冇 CTD
但 3440 x 1440 右側贈送 RGB閃燈 effect就照舊
作者: verynothing    時間: 2021-11-20 16:29

你地有無試過明明120fps, 但突然跌到100fps, 一秒後又去返 120fps
作者: CMZ    時間: 2021-11-20 19:42

都唔知點解啲人響拍賣場買車,係買車,唔係 bid 車咁快手
今期要用嚟做嘢架甲蟲沙灘車明明賣60,000, 響拍賣場都大把人俾2XX,000直購
原裝冇改㗎喎
真係想 bid架平過60,000嘅話, 睇怕要舉牌舉到下季
作者: haou    時間: 2021-11-20 22:20

都唔知點解啲人響拍賣場買車,係買車,唔係 bid 車咁快手
今期要用嚟做嘢架甲蟲沙灘車明明賣60,000, 響拍賣 ...
CMZ 發表於 2021-11-20 19:42

買拍賣車同要用呢架車做任,
所以兩個任務一齊解

歡迎光臨 電腦領域 HKEPC Hardware (https://www.hkepc.com/forum/) Powered by Discuz! 7.2