標題: 注意!!!!!i9000 有firmware 更新 [打印本頁]

作者: adrianmak    時間: 2011-2-25 18:55     標題: 注意!!!!!i9000 有firmware 更新

作者: wch922    時間: 2011-2-25 18:59

係2.2.1
作者: qaqa1234    時間: 2011-2-25 20:09

香港???
作者: cwc289    時間: 2011-2-25 21:37

用左歐版好耐啦, 而家先出亞洲版遲唔遲d..... 同stock rom一定冇custom rom 咁快, 冇咩值得上,<-對我而言
作者: isaachan1    時間: 2011-2-25 21:40

HI,請問可否上傳個FIREWARE FILE上來???
THX
作者: muihin    時間: 2011-2-25 22:00

剛 Up 了, Thx
唔知幾時唔會有 2.3 呢 ?
作者: cwc289    時間: 2011-2-25 22:09

剛 Up 了, Thx
唔知幾時唔會有 2.3 呢 ?
muihin 發表於 2011-2-25 22:00

今年一定冇, cm7仲有d 希望
作者: muihin    時間: 2011-2-25 22:14

UP左之後冇左 speedmod, 裝唔裝返好呀
請指教  
作者: isaachan1    時間: 2011-2-25 22:16

請各位CHING上傳更新檔吧小弟更新....
萬分感謝~
作者: muihin    時間: 2011-2-25 22:19

請各位CHING上傳更新檔吧小弟更新....
萬分感謝~
isaachan1 發表於 25/2/2011 22:16

唔識喎 !! 插USB 用 Kies up 既, 可以 download 更新擋架咩 ??
作者: fala    時間: 2011-2-25 22:20

Yes , it is andrioid 2.2.1
作者: milestonekk    時間: 2011-2-25 22:57

駛唔駛unroot 左先upgrade 架????
作者: cxfadanny    時間: 2011-2-25 23:23

更新了 2.2.1 JPG ,感覺比之前 JPE 冇 lagfix 快左好多,但就點都冇 JPE + Speedmod lagfix 咁快,不過我都可以接受到!
作者: pang1987    時間: 2011-2-25 23:51

其實更新完洗唔洗話要回復原廠設置先會順d
定係更新完就咁照用可也??
作者: 砌得就砌    時間: 2011-2-26 00:57

UP左之後冇左 speedmod, 裝唔裝返好呀
請指教
muihin 發表於 2011-2-25 22:14

可以 hold 住先, 我 up 完裝番 speedmod, 發覺除左 root 機, 乜都用唔到 (lagfix 無試)
作者: jackson123456    時間: 2011-2-26 01:04

剛剛用Kies update了.(沒有做任何優化-Lag fix) , 配上 KingMax Class10 8GB 來跑分, 分數是1197 !
作者: zetalai    時間: 2011-2-26 01:20

可以 hold 住先, 我 up 完裝番 speedmod, 發覺除左 root 機, 乜都用唔到 (lagfix 無試) ...
砌得就砌 發表於 2011-2-26 00:57

我自己就重刷一次jpg同speedmod就可以開番tweak
作者: freeice    時間: 2011-2-26 02:27

用開Darky rom 9.x + speedmod kernel 已經無意慾轉佢
作者: alex_5111    時間: 2011-2-26 06:54

用開Darky rom 9.x + speedmod kernel 已經無意慾轉佢
freeice 發表於 2011-2-26 02:27

冇錯,i9000依家冇rom比Darky好
作者: muihin    時間: 2011-2-26 08:13

可以 hold 住先, 我 up 完裝番 speedmod, 發覺除左 root 機, 乜都用唔到 (lagfix 無試) ...
砌得就砌 發表於 26/2/2011 00:57

已經裝左K13C....
不過又冇你話 "乜都用唔到" 既問題
再試多牌先
作者: cwc289    時間: 2011-2-26 13:00

冇錯,i9000依家冇rom比Darky好
alex_5111 發表於 2011-2-26 06:54

試左doc rom未先?
作者: 砌得就砌    時間: 2011-2-26 14:30

再試多牌先  ...
muihin 發表於 2011-2-26 08:13

用到??  真係唔得喎 ...
作者: muihin    時間: 2011-2-26 15:49

之前用2,2裝K12u亦都曾有呢個问题
後尾轉左K13b已經冇问題喇
而家2.2.1+K13c感覺好爽

作者: andyming    時間: 2011-2-26 17:06

其實我用緊2.2 +lag fix 好順
如果上左 2.2.1 仲要唔要lag fix???
如果同2.1 +fix 一樣都係唔搞佢啦
作者: vistory    時間: 2011-2-26 17:09

作者: muihin    時間: 2011-2-26 17:23

新ROM 巳跟LAG 說88

不用LAGFAX了~
vistory 發表於 26/2/2011 17:09

Agreed  
作者: fatman    時間: 2011-2-26 17:35

要唔要root埋?
作者: YKlover    時間: 2011-2-26 18:12

點root好?
作者: adrianmak    時間: 2011-2-26 19:37

作者: isaachan1    時間: 2011-2-26 21:01

HELLO,請問有冇ching 知道jpe版本用到既電池圖示,更新jpg後用唔用得返呢??
謝謝解答~
作者: Kelzad    時間: 2011-2-26 21:31

用慣左darky都唔想轉了...等cm7~~
作者: YKlover    時間: 2011-2-26 22:27

回復 29# adrianmak

root for install apk
作者: adrianmak    時間: 2011-2-26 22:29

作者: YKlover    時間: 2011-2-26 22:30

回復 33# adrianmak

for titanium restore backup
作者: YKlover    時間: 2011-2-26 22:31

之前用z4root v1.3 work , 而家升佐 2.2.1 唔 work
作者: 砌得就砌    時間: 2011-2-26 23:53

再試多牌先  ...
muihin 發表於 2011-2-26 08:13

真係唔得喎, Enabled options 果度無野睇喎 ...
作者: Postman.SL    時間: 2011-2-27 00:04

ching , 我用z4root , unroot 左之後, 個superuser 仲係度
咁樣更新有冇 問題架 ?? 定係要root 返del 左 superuser  先更新??
作者: 砌得就砌    時間: 2011-2-27 00:07

ching , 我用z4root , unroot 左之後, 個superuser 仲係度
咁樣更新有冇 問題架 ?? 定係要root 返del 左 su ...
Postman.SL 發表於 2011-2-27 00:04

我就無 unroot 到做 update, update 完要再 root 過 ....
作者: Minaduki2004    時間: 2011-2-27 00:50

e+ 用緊 M大版 XXJPY,個心仲1516 諗緊用唔用番港版好
因為JPY 個度個battery icon有寫電池百分比,原裝就無,我驚用左JPG 之後用唔番= =
作者: dulik    時間: 2011-2-27 10:51

咁樣更新有冇 問題架 ?? 定係要root 返del 左 su ...
Postman.SL 發表於 2011-2-27 00:04

我上 2.2.1時, superuser仍在, z4root 和 one click lag fix比我刪除左, 上左2.2.1後, 我在應用程式項目內可刪除superuser
作者: dulik    時間: 2011-2-27 11:45

回復 12# milestonekk

我第一次up就unroot先, 但用kies link左好耐都係無野睇, 連進度表都冇, 拔電,

再開機, 正常, 再刪除z4root和one click lag fix, 再駁kies, 先上到2.2.1
作者: 你爸爸個哥哥我    時間: 2011-2-27 17:22

HELP 想上2.2.1 但係BACKUP個時 出現意外錯誤阻擋了資料備份 試過好多次都係咁

已經做過UNINSTALL lagfix 有冇咩方法可以解決到呢? 因為好多電話資料需要backup

現家就咁普通想backup都做唔到>"<
作者: vistory    時間: 2011-2-27 20:59

作者: air.caller    時間: 2011-2-27 22:44

真係唔得喎, Enabled options 果度無野睇喎 ...
砌得就砌 發表於 2011-2-26 23:53

updated and use K13C without problem ......
作者: likson2003    時間: 2011-2-27 22:45

我想問原本D APPS會唔會冇哂?
作者: 超貧    時間: 2011-2-27 23:09

Much smoother
作者: 清風浮雲    時間: 2011-2-28 02:21

回復 36# 砌得就砌

我都岩岩做完, 全部野都正常可以enable得番冇你呢個問題出現
作者: i9000nyc    時間: 2011-3-1 13:58

請問upgrade前後需要做原廠設定嘛?? thxthx...
作者: rogerhokp    時間: 2011-3-3 01:28

我都刷返13c, tweak 同lagfix 都冇問題。
不過color/brightness 就用唔到,有冇人都係咁
作者: samueltmlai    時間: 2011-3-3 10:14

尋日 update firmware 分享 (行貨白色機v2.2,無root機無lagfix)

1. 前後用咗約40分鐘 (可能係部腦比較舊)
2. 行update前個Kies會建議你先做backup,當然你可以選擇唔做,我只係之前做咗contact list backup 去PC
3. 照常,充滿電至做。
4. update 完:
  4.1 data (image / video / audio...等等) 完全無delete到。
  4.2 desktop 既widget全部無晒 (都好,迫我再排好D,再方便D)
  4.3 application list 既order亂晒 (令我攪咗成半粒鐘)
  4.4 app 既 setting會洗晒 (如我用緊Toggle Setting Lite,入面既profile setting,rules全部變返做default,Jorte既setting都變咗default,Dolphin Browser既bookmarks就照係度,setting就變返default)
  4.5 好似真係順暢咗D
作者: samueltmlai    時間: 2011-3-3 10:17

回復 45# likson2003

唔會 (我無root機無裝lagfix)
作者: kai_lar    時間: 2011-3-3 22:54

回復 36# 砌得就砌

新既一批有咁既問題...我估
我有fd係半年買root 到twek到
而我自己就root到.但係root左等於冇root
d軟件係開到'但唔work
咁我自己tweak死都同你一樣

歡迎光臨 電腦領域 HKEPC Hardware (https://www.hkepc.com/forum/) Powered by Discuz! 7.2