標題: Samsung A9 Pro, 5000mah, sim2 sd card 獨立slot, 4G ram [打印本頁]

作者: blackcat666    時間: 2016-3-21 19:38     標題: Samsung A9 Pro, 5000mah, sim2 sd card 獨立slot, 4G ram

作者: godchoi    時間: 2016-3-21 21:26

5000mah仲要係可換電池同有兩卡兼插卡…無理由﹐***竟然會轉死性?

via HKEPC Reader for Android
作者: longleg    時間: 2016-3-21 21:30

正呀!!!!
作者: free6836    時間: 2016-3-21 21:33

可以換電  正斗…  好彩未衝mate8
作者: fujifilm    時間: 2016-3-21 22:07

作者: hs008    時間: 2016-3-21 22:12

good...............
作者: longleg    時間: 2016-3-21 22:13

而根据网友在微博上的爆料称,三星GALAXY A9在下月的价格将会降至2688元,而三星GALAXY A9 Pro将接替原来GALAXY A9的价格以3188元的售价正式开卖。
作者: 3dgold    時間: 2016-3-21 22:16

如果真有咁嘅spec就真係要衝
作者: a886    時間: 2016-3-21 22:42

3188RMB 到HK 賣就最少4K到啦~
唔係貪6" 點解唔S7
作者: hiace之男    時間: 2016-3-21 22:45

應該無5000咁大電,Samsung邊有咁好死
作者: z888888    時間: 2016-3-21 23:39

有5000 mAh,仲要有得換電,好似吹大左。。。。。
作者: remix101    時間: 2016-3-21 23:43

有5000 mAh,仲要有得換電,好似吹大左。。。。。
z888888 發表於 2016-3-21 23:39

好似話210G

不過如果同而家A9一樣樣 可以通用到D配套就好囉
作者: z888888    時間: 2016-3-21 23:54

好似話210G

remix101 發表於 2016-3-21 23:43

5000mAh一定買,4千mAh就唔換了。
作者: n9110    時間: 2016-3-21 23:55

seems to be 4000mAh unchangable battery
作者: n9110    時間: 2016-3-21 23:56

china only?
fujifilm 發表於 2016-3-21 22:07

china only mean little support
e.g.    no root support from xda
作者: A_C    時間: 2016-3-22 00:05

好似話210G

remix101 發表於 2016-3-21 23:43

210g... that's too heavy...
作者: LoveMariahDayAn    時間: 2016-3-22 01:21

又係無燈, 晒氣
作者: fujifilm    時間: 2016-3-22 07:57

作者: tegrathree    時間: 2016-3-22 11:39

仍售3188元, 唓話 A9pro 同之前 A9 售價一樣, 只把 A9 降價到 2888 甚至更低, 呢點做法真係好, 但唔知香港會否跟, 咁多加碼野最好就係換電, 當然要等到真係出先知有無.
作者: tegrathree    時間: 2016-3-22 11:42

3188RMB 到HK 賣就最少4K到啦~
唔係貪6" 點解唔S7
a886 發表於 2016-3-21 22:42

A9 出面個價都係 3千頭喎, 如果香港照跟支 那個做法, 出街價係 39xx, 但一開波減多幾百, 同 S7 都有千幾銀差距, 加上 A9 6" 同 S7 5.1" 個客路係有 D 唔同.
作者: brainiepc    時間: 2016-3-22 23:17

作者: cxdb    時間: 2016-3-22 23:33

如果有港行,落場價應該 3.5k ~ 3.6k 左右。

不過 5000mah 真係幾得人驚,配 1080 mon 肯定好打得 !
作者: blackcat666    時間: 2016-3-23 23:40

作者: bt王子    時間: 2016-3-24 00:39

叫NOTE 5情何以堪
作者: blackcat666    時間: 2016-3-26 16:27

作者: 3dgold    時間: 2016-3-26 17:36

正呀,港版幾時出
作者: p535software    時間: 2016-3-26 19:38

好正喎 粒電最吸引  

作者: jacky1d01    時間: 2016-3-26 20:58

5000mAh+換電+1080p AMOLED
加埋個售價...

一機兩電去七日旅行都得

或者朝早6點打到食飯換舊電打到夜晚7點
作者: IIII    時間: 2016-3-26 21:30

如果spec 係真,真係可以考慮回歸三星
作者: z888888    時間: 2016-3-26 21:34

正,好期待。。。a9粒電都夠勁
5000mAh真係可以用2日
作者: 3dgold    時間: 2016-3-26 22:01

狂用一日唔叉電真開心
作者: pkseto    時間: 2016-3-26 22:15

210g and little bit thicker, seems the news is reliable
作者: tkf    時間: 2016-3-26 23:19

正,好期待。。。a9粒電都夠勁
5000mAh真係可以用2日
z888888 發表於 2016-3-26 09:34 PM

配番自家三星U 續航力一定冇得輸,

如果仲係用SNAPDRAGON 就真係...
作者: z888888    時間: 2016-3-26 23:57

配番自家三星U 續航力一定冇得輸,

如果仲係用SNAPDRAGON 就真係...
tkf 發表於 2016-3-26 23:19

我而家用緊a9已經覺得好掂.如果5000mAh真係仲正.

用samsung u 機會極微
作者: aeolian2009    時間: 2016-3-27 00:00

搞到我好想換機
作者: tkf    時間: 2016-3-27 00:28

我而家用緊a9已經覺得好掂.如果5000mAh真係仲正.

用samsung u 機會極微 ...
z888888 發表於 2016-3-26 11:57 PM

睇下A5/A7/A9 2016版O既 BATTERY TEST
同睇下S7E S820同8890版O既差距,
就應該明白A9點解配上足4000mAh 電而唔係s7e o既3600mAh 電的原因...
作者: z888888    時間: 2016-3-27 00:34

睇下A5/A7/A9 2016版O既 BATTERY TEST
同睇下S7E S820同8890版O既差距,
就應該明白A9點解配上足400 ...
tkf 發表於 2016-3-27 00:28

無乜問題... 反正佢出我就會買...係5000mAh就得, 有埋換電就更正...仲有我好需要既真雙卡.
作者: remix101    時間: 2016-3-27 00:43

無乜問題... 反正佢出我就會買...係5000mAh就得, 有埋換電就更正...仲有我好需要既真雙卡. ...
z888888 發表於 2016-3-27 00:34

我對可換電有D保留
定還是佢用番膠機設計?
作者: free6836    時間: 2016-3-27 00:47

膠無所謂…反正帶左套一樣…  最緊要有得換電
作者: cfaye    時間: 2016-3-27 01:14

咁先足到用家的真正需要, 電mah夠大,可換電,多sim,sd卡槽 , 定期有更新軟件。理得是不是膠殼定金屬,甚麼雙視窗,曲面,手寫筆... 通通都是多舊魚
作者: godchoi    時間: 2016-3-27 08:13

如果消息屬實你話之前死撐無得插卡換電係進步/無所謂/照科水買個班***飯情何以堪

作者: hobigboy    時間: 2016-3-27 11:17

如果 sim1 + sim2 係同時 4G + 4G就好了 。
作者: sivin1015    時間: 2016-3-27 14:46

用緊A9 , 真心覺得硬件冇得輸
如A9 pro 有5000mah 簡直超班

但*** ge UI 真心唔好用
作者: duckedog    時間: 2016-3-27 15:38

但好想知A9 pro有無陀螺儀
聽講A9無, 好想知Pro有無, 雖然唔係話好有用
但我覺得係基本野黎
無左... 好似唔知點咁

(點知部機有無, 上youtube打 VR360,
睇果陣, 畫面如果跟住你郁動而移動, 咁就係有)
作者: 風十三    時間: 2016-3-27 16:02

我都係a9用家,對於我來講,能插三咭,非常少選擇。a9 pro 我都心郁郁。

Freeman
作者: fung147    時間: 2016-3-27 16:18

回覆 44# duckedog

百度D人話都係無
作者: calvinleeabc    時間: 2016-3-27 16:19

a9 pro太完美就無人買Note5
作者: jozifkwan    時間: 2016-3-27 16:45

用緊Mate8,想換走副機G4,到底換A9 PRO好定IP5 SE好,真係好難揀
作者: pkseto    時間: 2016-3-27 19:13

回覆 47# calvinleeabc

Note 5 got a pen
作者: 我叫日日野    時間: 2016-3-27 19:41

呢度話冇得換電:
http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a9_pro_(2016)-7903.php

不過真心想佢有, 希望今次中國岩啦!
作者: Monkey2016    時間: 2016-3-27 19:54

相信是4千電,210g重,四選二卡槽,無得換電
作者: _恆_    時間: 2016-3-27 20:05

A9已經核電
A9 Pro 行6.0 再加大粒電, 不敢想像
作者: longleg    時間: 2016-3-27 22:03

A9已經核電
A9 Pro 行6.0 再加大粒電, 不敢想像
_恆_ 發表於 2016-3-27 20:05

A9點都會升6.0
A9同A9 pro 就係差在cam 升到16m, 電大少少, 仲有咩?
作者: bobopig    時間: 2016-3-28 01:21

狂用一日唔叉電真開心
3dgold 發表於 2016-3-26 22:01

但652打機掂唔掂 ?
成日打機打到用省電漠式都唔店
作者: bobopig    時間: 2016-3-28 01:26

但好想知A9 pro有無陀螺儀
聽講A9無, 好想知Pro有無, 雖然唔係話好有用
但我覺得係基本野黎
無左... 好似唔 ...
duckedog 發表於 2016-3-27 15:38

咁唔駛上 YOUTUBE, 你開 GOOGLE MAP, 街景檢視己經可以....佢有個模式係跟住你轉....你望天, 地圖望天. 你望地, 地圖望地...
作者: bobopig    時間: 2016-3-28 01:27

A9點都會升6.0
A9同A9 pro 就係差在cam 升到16m, 電大少少, 仲有咩?
longleg 發表於 2016-3-27 22:03

CPU 同 RAM
好似 3G 升 4G
作者: panda360    時間: 2016-3-28 11:04

如果唔使帶尿袋,210g 都諗得過。
作者: blackcat666    時間: 2016-3-28 23:27

作者: blackcat666    時間: 2016-3-29 11:11

作者: ckleung0923    時間: 2016-3-29 12:16

如果有埋4G+3G一定買
作者: miller92    時間: 2016-3-29 15:39

好期待好期待, 多謝報料
順便想問下各位A9師兄,你地點解決無指示燈的問題,有miss call or msg都唔知喎... 唔拎起電話的話
作者: 控制    時間: 2016-3-29 17:06

順便想問下各位A9師兄,你地點解決無指示燈的問題,有miss call or msg都唔知喎... ...
miller92 發表於 2016-3-29 15:39

買隻Android Watch
作者: starstar15    時間: 2016-3-29 19:03

順便想問下各位A9師兄,你地點解決無指示燈的問題,有miss call or msg都唔知喎... ...
miller92 發表於 2016-3-29 15:39

可以用NoLED
作者: hkfriends    時間: 2016-3-29 20:04

30号出貨,金色先。3499 人仔。
作者: miller92    時間: 2016-3-29 21:30

30号出貨,金色先。3499 人仔。
hkfriends 發表於 2016-3-29 20:04

想衝一個, 但唔知係咪真係大陸獨家?想買港行多D, 唔洗煩D google 服務, 又平D
作者: Cartesius    時間: 2016-3-29 21:32

應該無得換電
s7 n5 都無
呢部有實打死晒佢地
作者: hkfriends    時間: 2016-3-29 22:09

想衝一個, 但唔知係咪真係大陸獨家?想買港行多D, 唔洗煩D google 服務, 又平D ...
miller92 發表於 2016-3-29 21:30

almost 4.4K in HKD, no google play :(
作者: miller92    時間: 2016-3-29 22:49

almost 4.4K in HKD, no google play :(
hkfriends 發表於 2016-3-29 22:09

我最怕買左, 花時間裝完google框架後, 開play store又話彈又話"醒", 跟住可能要root解鎖先可以裝, 夠哂煩

最慘最後如果搞唔掂, 真係乃哂野...
作者: mikepang    時間: 2016-3-30 10:20

http://tieba.baidu.com/p/4443736960?lp=5028&mo_device=1&is_jingpost=0&pn=0&

作者: Player1234    時間: 2016-3-30 10:40

希望呢部香港有行貨, 等緊換呢部機
作者: gk1250    時間: 2016-3-30 11:49

期待

作者: lalawoo    時間: 2016-3-30 13:30

SamsungA9 Pro china今日上市 高顏值/售價3499元
作者: timothychu    時間: 2016-3-30 13:35

SamsungA9 Pro china今日上市 高顏值/售價3499元
lalawoo 發表於 2016-3-30 13:30

RMB 3499 已經接近 S7 香港既即減價, 唔夠抵
作者: hkfriends    時間: 2016-3-30 13:48

冇google, 呢個價有少少保留。除非港版就另計
作者: corolla2003    時間: 2016-3-30 14:15

等港行

作者: asRock    時間: 2016-3-30 14:30

回覆 73# timothychu
S6 相機, OIS?
作者: z888888    時間: 2016-3-30 14:55

有官網資料未。。。。
作者: madcc    時間: 2016-3-30 15:10

如果有得換電+5000容量電池真係無敵....
作者: akitohk    時間: 2016-3-30 15:35

Samsung cn官網搵唔到A9pro
作者: Player1234    時間: 2016-3-30 15:46

Samsung cn官網搵唔到A9pro
akitohk 發表於 2016-3-30 15:35

http://www.samsung.com/cn/support/model/SM-A9100ZDACHC  暫時係官網揾到說明書
作者: blackcat666    時間: 2016-3-30 15:46

作者: mikepang    時間: 2016-3-30 15:55

如果有得換電+5000容量電池真係無敵....
madcc 發表於 2016-3-30 15:10

唔駛搵,無換電,相機都係用返 A9 個 sensor 但加到 16MPx

作者: z888888    時間: 2016-3-30 16:10

http://www.weixinrensheng.com/v1efCwBD/

歡迎光臨 電腦領域 HKEPC Hardware (https://www.hkepc.com/forum/) Powered by Discuz! 7.2