標題: [原創]內地的自動預訂器已經開始運作 [打印本頁]

作者: wongkit23232223    時間: 2011-11-20 23:15     標題: [原創]內地的自動預訂器已經開始運作

小弟花左兩個鐘頭時去搵
最後用上內地QQ去問其中一個內地iphone黃牛黨
結果問出內地的iphone4s預訂已經成功開發同正式運作中
大家香港人係時候寫信去通知apple呢回事了

[attach]1278387[/attach]

有D人係都唔信我都無法
你地自己去問人啦
QQ:309012359

附u汪既內地program圖

內地早前預訂iPhone4的圖
[attach]1278460[/attach]
兩者相差無幾,所以可信度高達99%

內地早前預訂iPhone4的預定程式教學
http://heyuxun.blog.163.com/blog/static/187026439201142491036296/
當時的相關新聞
http://tech.sina.com.cn/t/3g/2010-10-21/02024769679.shtml

「你買不到的,」剛剛拿到一台32G iPhone4的黃牛賣家對記者說,「我們都用刷機軟件『搶貨』,並且有人24小時盯著,你能嗎?
    「普通人要搶到確實有難度啊,」一位黃牛賣家對記者說,「蘋果每天在不同的時段放出不同數量的機器,到底在哪個時段放出來多少你也不知道,像我們,也是賺個辛苦錢。」無論是店員還是蘋果市場部人員,對於緊俏的iPhone4每天到底放貨多少始終拒絕透露。「我們有規定的,這是商業機密,所有的信息你都去網上看吧。」店員說。

http://it.sohu.com/20110613/n309995651.shtml

後來再有報導預訂程式
  Z是剛剛進入一個名為 「蘋果刷機」QQ群的「搶機」新手。在QQ群的共享文件裡,Z找到了一則搶貨注意事項、一篇蘋果產品預訂幫助以及一個刷機程序
  整個步驟並不複雜,首先從群共享中下載刷機軟件,並填上群主分配的ID號和密碼,登錄軟件。進入程序後,有若干選項,最重要的是選擇發貨黃牛和機型。選擇完成後,只要點擊開始程序就會自動執行預訂任務,程序執行者並不需要做任何多餘的操作,甚至連蘋果的網頁都無需打開。實際上,操作者唯一要做的是在訂購成功前輸入四位的英文驗證號,並敲擊回車鍵確認。據瞭解,一個網絡狀況良好的刷機者,在兩個小時的刷機窗口內,平均都能刷到3到5台。

信既ching畀花黎
唔係下次唔哂時間去搵呢D咁既野

已發信

大概就係咁啦
我要做既都做哂
本來前日已經決定唔再玩落去
唔係成日見人話內地有app自動訂都唔會去哂時間搵證據
證據搵到
email都sd埋(包括sj既email,usa 同hk 既apple store)
大家想繼續玩既我唔阻你地了
我做返工程師
iPhone留畀大家
作者: wanch    時間: 2011-11-20 23:17

gogogo ching
作者: pp3089    時間: 2011-11-20 23:18

apple預左會咁
作者: dawnnn    時間: 2011-11-20 23:19

快d寄啦!!!! 好憤怒啊 :@
作者: kelvinchi    時間: 2011-11-20 23:22

我都很憤怒,其實我覺得應加返過 verity code 等每個人只能手動而不是自動化程式bot
作者: 偉偉偉    時間: 2011-11-20 23:23

真的要投訴黃牛!!
作者: wongkit23232223    時間: 2011-11-20 23:24

我都很憤怒,其實我覺得應加返過 verity code 等每個人只能手動而不是自動化程式bot ...
kelvinchi 發表於 2011-11-20 23:22

你錯了
內地之前都係加verity code
但黃牛黨既對應係畀錢人去打code
http://heyuxun.blog.163.com/blog/static/187026439201142491036296/
作者: tuyylihk    時間: 2011-11-20 23:24

只要蘋果想
佢改一改個名都係咁先
不過現實明顯蘋果理得你係買黎用定炒...
作者: hkbpc    時間: 2011-11-20 23:27

只要蘋果想
佢改一改個名都係咁先
不過現實明顯蘋果理得你係買黎用定炒... ...
tuyylihk 發表於 2011-11-20 23:24

佢話知你
作者: rickyso    時間: 2011-11-20 23:30

作者: qtime_qtime    時間: 2011-11-20 23:31

你錯了
內地之前都係加verity code
但黃牛黨既對應係畀錢人去打code

睇到呢度.依一刻.我真係好好彩.係佢地未正式開始前.另左機.......
作者: 冷    時間: 2011-11-20 23:34

香港人咩都比人搶晒
作者: mouseman    時間: 2011-11-20 23:35

Only blocks China IP, use HKID with unique can solve the problem
作者: Frankie007    時間: 2011-11-20 23:36

感到好失敗.
作者: kelvinchi    時間: 2011-11-20 23:40

Only blocks China IP, use HKID with unique can solve the problem
mouseman 發表於 2011-11-20 23:35

還有要block中國人用vpn進入香港官網
作者: 偉偉偉    時間: 2011-11-20 23:41

回復 1# wongkit23232223

我信的,不如集體去信投訴人民力量!!
作者: hkbpc    時間: 2011-11-20 23:41

玩完LU 呢隻GAME
作者: sutrak    時間: 2011-11-20 23:42

Thanks 師兄, 多謝你咁用心~!!
作者: bee8013    時間: 2011-11-20 23:42

mouseman 發表於 2011-11-20 23:35

其實HKID真係OK, 中國自己有STORE, 冇理由ACCEPT內地ID
作者: mj429    時間: 2011-11-20 23:43

冇希望lu~~~~~~~~
作者: acog    時間: 2011-11-20 23:43

actually... hk has ppl using this kind of script since ip4.. not a news...
作者: wongkit23232223    時間: 2011-11-20 23:43

回復 16# 偉偉偉

知唔知邊到有得SD
我搵左一陣都係搵得個維修部
作者: bedo    時間: 2011-11-20 23:45

算吧啦, 蘋果就係想d機炒返去大陸, 理得你咩人買.
作者: dawnnn    時間: 2011-11-20 23:46

回復  偉偉偉

知唔知邊到有得SD
我搵左一陣都係搵得個維修部
wongkit23232223 發表於 2011-11-20 23:43

我淨係見到comment ja= = 重話明唔會覆
    唉
作者: 偉偉偉    時間: 2011-11-20 23:47

回復 22# wongkit23232223

師兄,支持你要去信投訴我一定支援!!
作者: Poissons    時間: 2011-11-20 23:47

actually... hk has ppl using this kind of script since ip4.. not a news...
acog 發表於 2011-11-20 23:43

但香港始終少好多.. 香港叻programming既人不多..
我自己 係junior programmer.. 都唔識做d 咁自動化既野..
作者: kei91065    時間: 2011-11-20 23:48

最簡單用HKID咪搞掂
作者: hkbpc    時間: 2011-11-20 23:50

但香港始終少好多.. 香港叻programming既人不多..
我自己 係junior programmer.. 都唔識做d 咁自動化既野. ...
Poissons 發表於 2011-11-20 23:47

太強大

要諗吾太難,但有冇時間去實現就係一個問題,又要寫又要DEBUG,又要試下WORK吾WORK
作者: hkhot    時間: 2011-11-20 23:50

[attach]1278403[/attach]

IFC MALL,11月18日 已有
作者: rayleung    時間: 2011-11-20 23:50

以蘋果的市場計算能力,真的會不知道有人出術嗎?只要看看出貨量及訂購人士的地區就可以了。
現實一點,中國才是最大市場,現在一切的事情,都是鋪排。
總之有多少貨?無人知。放了多少貨?無人知。市場不夠貨,就一定是了。
這樣跟股票貨源歸邊,有甚麼差別?

我想產品雖好,但企業操守、社會道德等等,會有人考慮嗎?
作者: 偉偉偉    時間: 2011-11-20 23:51

最新資料大家睇睇,師兄無吹水,好多人做緊野!!!
作者: wongkit23232223    時間: 2011-11-20 23:51

我自己 係junior programmer.. 都唔識做d 咁自動化既野. ...
Poissons 發表於 2011-11-20 23:47

等我寫左個按鍵精靈以為自己好勁

買部自用真係難
最衰六月先上3台買左GS2
家陣再上台買機點頂到個月費呀/.\
作者: Poissons    時間: 2011-11-20 23:51

IFC MALL
hkhot 發表於 2011-11-20 23:50

ching.. 整d 更強既 幫下我地 :(
作者: Poissons    時間: 2011-11-20 23:52

太強大

要諗吾太難,但有冇時間去實現就係一個問題,又要寫又要DEBUG,又要試下WORK吾WORK ...
hkbpc 發表於 2011-11-20 23:50

係呀..又要寫code又要debug..
我之前識左個check 開賣..之後都無改良無用lu~
作者: hkbpc    時間: 2011-11-20 23:53

買部自用真係難
家陣再上台買機點頂到個月費 ...
wongkit23232223 發表於 2011-11-20 23:51

寫個出來玩下XD
一陣比人拎去左二手區到用 HAHA
作者: hugonic    時間: 2011-11-20 23:53

http://store.apple.com/hk/help/contact

我都搵左陣,好似得打電話,
係唔係叫報紙跟進會快d?
作者: hkbpc    時間: 2011-11-20 23:55

係呀..又要寫code又要debug..
我之前識左個check 開賣..之後都無改良無用lu~
Poissons 發表於 2011-11-20 23:52

最緊張係多人買,容易死SER,又要諗定後路點處理

順風順水,有邊個吾識寫XD

出ERROR 就係咁先,又要DRTERMINE 好多野
作者: Poissons    時間: 2011-11-20 23:55

買部自用真係難
家陣再上台買機點頂到個月費 ...
wongkit23232223 發表於 2011-11-20 23:51

真係無咁既心機,如果有一team 一齊搞,都仲好d.. 孤單作戰,..唔想寫-.-
作者: wongkit23232223    時間: 2011-11-20 23:55

回復 36# hugonic

外國電話黎/.\
小弟我英文好屎
作者: joehkg    時間: 2011-11-20 23:56

香港人想炒iPhone賺大陸人錢, 當大陸人已不需靠香港人買iphone,
同時又與香港人搶貨時, 香港人就說他們不是....
靜下來,想一想..誰弄出來這事情出現?誰助長炒作?
如果不是大量訂購而賣出去賺錢我話, 我想在apple store訂一定訂到來自用, 同時也不會令大陸人有機可剩. 唔岩聽勿插
作者: Poissons    時間: 2011-11-20 23:56

最緊張係多人買,容易死SER,又要諗定後路點處理

順風順水,有邊個吾識寫XD

出ERROR 就係咁先,又要DR ...
hkbpc 發表於 2011-11-20 23:55

係ar~ 佢個預訂.. 有seed 我都未諗點post 張form去check..
不過算la~ 寫得黎,又驚唔準.. 又驚會miss

搞得黎.. 一陣又唔夠人地自動化script快.改得黎.. 出iphone 5 la!! 自己又唔係叻
作者: rickywk    時間: 2011-11-20 23:58

但佢o地去拎貨,點樣過check ID o個關?

連張證都係假?行使假文書好大罪喎
作者: rayleung    時間: 2011-11-20 23:58

回復  wongkit23232223

我都搵左陣,好似得打電話,
係唔係叫報紙跟進會快d? ...
hugonic 發表於 2011-11-20 23:53

無錯
最好找下的政府部門...
蘋果搞亂香港
作者: byleung    時間: 2011-11-20 23:58

其實HKID真係OK, 中國自己有STORE, 冇理由ACCEPT內地ID
bee8013 發表於 2011-11-20 23:42

香港人一樣係canada 買ip4s 返香港放
作者: hkbpc    時間: 2011-11-20 23:59

畢竟國內都有強勁需求,價錢自然上升,有邊個吾會去食埋一份

有邊個吾想分國家/地區賣,好似如果香港咁,只係限HKID 買,香港人相信真正用家要買都吾難,當然你再比其他人,無人理到你

但現時而言國內人都可以訂埋一份,咁就變到同中國開賣冇咩分別
作者: gn00307576    時間: 2011-11-21 00:00

回復 40# joehkg

我唔認為香港人唔炒I風
大6人就唔會出手
你知唔知而家咩情況?
而家香港行貨比大6行貨平成1000蚊呀
係大拿拿1千蚊呀
你覺得大6人唔會做D野去解決供應不足問題?
住深圳既, 去返香港維修部有幾遠?
平1000蚊買部港行唔好?
作者: hkbpc    時間: 2011-11-21 00:02

係ar~ 佢個預訂.. 有seed 我都未諗點post 張form去check..
不過算la~ 寫得黎,又驚唔準.. 又驚會miss

搞得 ...
Poissons 發表於 2011-11-20 23:56

有本事可以寫番出去賣既-.-

不過即使遲下再開賣都吾係咁好利潤,過左第一水
而且就算真係寫到,IFC 個度都係 限一個HKID ,又可以借到幾多個番來丫
作者: gn00307576    時間: 2011-11-21 00:05

我係支持各位寫信去投訴
APPLE講明係FOR最終用家
而家咩事
大部分比晒大6黃牛
作者: hugonic    時間: 2011-11-21 00:06

800 908 988 香港蘋果sales support
Mon to fri 9am to 6pm
作者: wongkit23232223    時間: 2011-11-21 00:06

香港人一樣係canada 買ip4s 返香港放
byleung 發表於 2011-11-20 23:58

唔好玩啦
人地係住加拿大之後寄返香港畀親人賣
我都幫人放左四部
問題係大陸人家陣當正香港apple store係佢內地其中一個分店
你話同香港炒家搶都算
家陣成個大陸咁多萬人同你搶喎
點夠佢地黎?

都係果句啦
自用上台
炒賣買唔到

我之前先上完台黎
唯有求神畀我中一次啦
作者: mlamlam    時間: 2011-11-21 00:08

香港apple store個web成日down..有program monitor住都無用
佢地知道個mobile web api?...我就真係諗唔到辦法hack個https...
作者: kelvinchi    時間: 2011-11-21 00:09

上台是好的,但是要簽24個月合約,明年有機會出iPhone 5,合約都未完,點簽iPhone 5合約呢?
作者: rayleung    時間: 2011-11-21 00:10

我思想比較保守,
錢可以比,隊可以排,出術就吳得!!
甘同ONLINE GAME 偷竊 有甚麼分別?
報警啦
作者: joehkg    時間: 2011-11-21 00:12

這便是蘋果問題...
蘋果擺明有心做漏洞出來讓大陸人買到...

畢竟國內都有強勁需求,價錢自然上升,有邊個吾會去食埋一份

有邊個吾想分國家/地區賣,好似如果香港咁,只係 ...
hkbpc 發表於 2011-11-20 23:59

作者: wongkit23232223    時間: 2011-11-21 00:14

香港人想炒iPhone賺大陸人錢, 當大陸人已不需靠香港人買iphone,
同時又與香港人搶貨時, 香港人就說他們不是 ...
joehkg 發表於 2011-11-20 23:56

好老實咁講
我由4號想買部自用
到家陣咁多日都買唔到
真係幾難信你既要訂一定訂到自用
呢個遊戲我玩完了
唔好搵我再玩了
我個朋友我叫佢返多兩日工去先達好過
再唔係去上台都得
反正我對apple切底失望
用返GS2算
作者: remia    時間: 2011-11-21 00:16

好老實咁講
我由4號想買部自用
到家陣咁多日都買唔到
呢個遊 ...
wongkit23232223 發表於 2011-11-21 00:14

me2
不過我係轉去玩Galaxy Note
作者: wongkit23232223    時間: 2011-11-21 00:17

me2
不過我係轉去玩Galaxy Note
remia 發表於 2011-11-21 00:16

尋日去左美麗華既Galaxy Note promote
有android公仔送
有興趣可以去睇下
作者: 偉偉偉    時間: 2011-11-21 00:17

回復 54# joehkg

認同,如果只可以用香港ID,跟本就可以減少國內人搶劫!!!
作者: 偉偉偉    時間: 2011-11-21 00:18

回復 55# wongkit23232223

認同,如果只可以用香港ID,跟本就可以減少國內人搶劫!!!
作者: hkbpc    時間: 2011-11-21 00:18

哂氣啦番到去咪大把人山寨IP4 / 高仿
作者: joehkg    時間: 2011-11-21 00:18

pre order 個野, 大部份炒家都釘住啦, 如果一個人真的只買來自用, 會不會一個人買五部??

好老實咁講
我由4號想買部自用
到家陣咁多日都買唔到
呢個遊 ...
wongkit23232223 發表於 2011-11-21 00:14

作者: rayleung    時間: 2011-11-21 00:19

好老實咁講
我由4號想買部自用
到家陣咁多日都買唔到
呢個遊 ...

其實我都講過好幾次,蘋果真的沒有把買家當是人!
作者: byleung    時間: 2011-11-21 00:22

唔好玩啦
人地係住加拿大之後寄返香港畀親人賣
我都幫人放左四部
問題係大陸人家陣當正香港apple store ...
wongkit23232223 發表於 2011-11-21 00:06

係加拿大住, 買幾部, 比朋友親友返香港放 - 真係無問題?
香港人係香港apple store, 買黎炒 - 真係無問題?
大陸人寫果program 買晒d ip4s, 等香港人買唔到黎炒 / 自用 - 就有問題?

個人眼中都只係50步笑100步而已
作者: wongkit23232223    時間: 2011-11-21 00:23

pre order 個野, 大部份炒家都釘住啦, 如果一個人真的只買來自用, 會不會一個人買五部??

...
joehkg 發表於 2011-11-21 00:18

pre order我mon左成晚
到早上六點半訓著左
八點九先起返身
已經買唔到
我條氣都無咁嬲
話哂係自己訓著左既問題
你話我炒又好點都好
四號果陣買既話我一定係買四部
因為有三個朋友拜託我買
一部留黎自用
家陣三個朋友一個已經上台
另一個上星期日自己預訂成功
最後一個係同我一樣無apple機係手
要等網上預訂
家陣預訂有秒殺器
仲有我地呢D用家份?
都係算把啦
apple點都唔到我食
用返android做工程師好過
作者: laubong    時間: 2011-11-21 00:24

我早2日都寫左個簡單的software去 mon 住 reserve 個網頁, 但用了一陣, 已經發現冇乜用, 一來係個網頁版成鬼日爆, load 唔到, 二來係load 得半個鐘至一個鐘左右, apple 個 server 就會 block 鬼左你個 ip, 要等1-2個鐘先用得番.

我已經放棄了, 因為而家d人肉禁機咁勁, 就算 detect 到先去買, 都唔會夠快.
作者: remia    時間: 2011-11-21 00:25

尋日去左美麗華既Galaxy Note promote
有android公仔送
有興趣可以去睇下 ...
wongkit23232223 發表於 2011-11-21 00:17

美麗華就冇時間去啦, 係去過豐宅門口玩下, 好少有機可以fit到我隻手ge size, 所以心思思想買

而apple又咁樣玩, 只好同佢say bye
作者: AT88    時間: 2011-11-21 00:26

小弟花左兩個鐘頭時去搵
最後用上內地QQ去問其中一個內地iphone黃牛黨
最後問出內地的iphone4s預訂已經成功開發同正式運作中
大家香港人係時候寫信去通知apple呢回事了
wongkit23232223 發表於 2011-11-20 23:15

我想知, 你會否寫封正式投訴信比HK APPLE呢?
作者: wongkit23232223    時間: 2011-11-21 00:30

係加拿大住, 買幾部, 比朋友親友返香港放 - 真係無問題?
香港人係香港apple store, 買黎炒 - 真係無問題 ...
byleung 發表於 2011-11-21 00:22

你唔明
人地住加拿大有得買機係人地既運氣
我幫人放一蚊都無收到人地,仲要哂埋我既車費
香港人係香港apple store買黎炒
係佢地問題,但佢地仲有留機畀用家去買
大家都係斗手快
但大陸人唔駛係香港住都有得買機,香港人係香港住但無得買機呢個係咩道理?
仲要人地係用program mon住黎買,留低1秒唔夠畀香港人去禁
直頭係變左佢地既store
咁講你明未?
唔係人地炒得點解大陸人唔炒得既問題
而係你炒你大陸apple store
我炒我香港apple store
加拿大人炒加拿大apple store
香港未有貨炒加拿大機,袋錢入袋既係加拿大人
大陸未有貨炒香港機,袋錢入袋既唔係香港人而係大陸人
咁你話有冇得比?
咁你話駛唔駛火起?
作者: wongkit23232223    時間: 2011-11-21 00:32

我想知, 你會否寫封正式投訴信比HK APPLE呢?
AT88 發表於 2011-11-21 00:26

有apple 既email我實出
哂六個鐘去寫英文信都好過哂六日係apple store(因為小弟英文好差 )
問題係無
得個電話
作者: kenhon    時間: 2011-11-21 00:32

睇完好無奈, 只可以話今後我應該都唔使咁玩啦...一日比一日恐佈..
作者: bee8013    時間: 2011-11-21 00:33

SEND 呢個POST俾蘋果同東方啦, 好快就見報了~
到時APPLE MAYBE, MAYBE 會做野...
作者: wongkit23232223    時間: 2011-11-21 00:35

美麗華就冇時間去啦, 係去過豐宅門口玩下, 好少有機可以fit到我隻手ge size, 所以心思思想買

而 ...
remia 發表於 2011-11-21 00:25

ching你隻手都真係幾大下喎
我有幾個fd都有G note
我都算大手掌
拎起手好難
仲難過拎籃球
不過幾方便就真
mon大睇野唔駛咪埋眼
禁制唔駛禁錯制
作者: pikeman    時間: 2011-11-21 00:37

你地唔好 confuse 大陸 website based 預定大陸 apple store iphone4 的 自動software with 預定IFC apple store iphone 4S 的自動software.
我可以話你知, 預定IFC apple store iphone 4S 的自動software, 經過 apple store app 條path 甘係唔存在的. website based, 係無用的.
人地係夠勤力, 24 小時mon 住.
作者: wongkit23232223    時間: 2011-11-21 00:37

SEND 呢個POST俾蘋果同東方啦, 好快就見報了~
bee8013 發表於 2011-11-21 00:33

講真內地年頭出iphone4預訂
到家陣都無改過
就知apple幾做得事
我知無作用架
但寫左條氣順D
好過訓唔著
但係......
有冇人知點去投訴?
作者: 勾魂使者    時間: 2011-11-21 00:38

哂六個鐘去寫英文信都好過哂六日係apple store(因為小弟英文好差 )
問 ...
wongkit23232223 發表於 2011-11-21 00:32

ifcmall@apple.com
作者: joehkg    時間: 2011-11-21 00:39

apple 同大陸未傾掂數,所以未能在大陸售賣, 但同時apple也明白到大陸是一個極大既市場. 因此apple可以做的事, 借香港市場出貨比大陸....明唔明呀~~~夭~
作者: wongkit23232223    時間: 2011-11-21 00:39

你地唔好 confuse 大陸 website based 預定大陸 apple store iphone4 的 自動software with 預定IFC apple  ...
pikeman 發表於 2011-11-21 00:37

你睇左我張圖未架
我問左人地有冇iphone4S自動預訂
人地答我有
仲用得好好
所以唔理你點講
人地已經成功搶貨
香港人收皮了
作者: pikeman    時間: 2011-11-21 00:40

回復 77# wongkit23232223

it is a scam, try to scam your money...
technically impossible.
use your brain please.
作者: remia    時間: 2011-11-21 00:41

ching你隻手都真係幾大下喎
我有幾個fd都有G note
我都算大手掌
拎起手好難
仲難過拎籃球
不過幾方 ...
wongkit23232223 發表於 2011-11-21 00:35

我係手指長所以好難有機fit到
作者: wongkit23232223    時間: 2011-11-21 00:41

apple 同大陸未傾掂數,所以未能在大陸售賣, 但同時apple也明白到大陸是一個極大既市場. 因此apple可以做的 ...
joehkg 發表於 2011-11-21 00:39

我現在明了
但可惜太遲
我上一個星期晚晚咁哂時間法
返工既話話唔定已經搵左部機價返黎
作者: wongkit23232223    時間: 2011-11-21 00:42

勾魂使者 發表於 2011-11-21 00:38

係真唔係=_=?
有冇來源既link

PS:我想要apple既email喎
唔係IFC MALL既email
作者: AT88    時間: 2011-11-21 00:42

問 ...
wongkit23232223 發表於 2011-11-21 00:32

Apple

香港銅鑼灣時代廣場第一座 2401 室<--可以寫信.
(852) 2506-8888

http://www.apple.com/hk/contact/

SEND 呢個POST俾蘋果同東方啦, 好快就見報了~  <--呢招勁D.
bee8013 發表於 2011-11-21 00:33

作者: wongkit23232223    時間: 2011-11-21 00:45

Apple

香港銅鑼灣時代廣場第一座 2401 室
AT88 發表於 2011-11-21 00:42

果個係apple hk?
寫信去咁on7+2?
我搵緊apple usa既email
作者: slamdunk23    時間: 2011-11-21 00:47

已 send email, 希望佢地會做啲野啦
作者: wongkit23232223    時間: 2011-11-21 00:48

slamdunk23 發表於 2011-11-21 00:47

@.@
ching sd左去邊
作者: slamdunk23    時間: 2011-11-21 00:49

回復 85# wongkit23232223

美國個iphone feedback
作者: leepy    時間: 2011-11-21 00:49

我3~4日都見到有得order   有3日打緊pw/id  到最後都係買唔到
真係食um um 架
今晚又係見到order 唔到...
作者: AT88    時間: 2011-11-21 00:50

@.@
ching sd左去邊
wongkit23232223 發表於 2011-11-21 00:48

http://www.apple.com/feedback/iphone.html
作者: y2kming    時間: 2011-11-21 00:50

作者: wongkit23232223    時間: 2011-11-21 00:53

AT88 發表於 2011-11-21 00:50

我搵到sjobs@apple.com
可惜SJ去世了
作者: slamdunk23    時間: 2011-11-21 00:53

send咗個complains, 不個到睇倒個report果陣時已可能係一個月後, 美國d人做野咁慢
作者: 熱血青年    時間: 2011-11-21 00:54

唔怪得我攞機嗰日前後都係蝗啦
作者: AT88    時間: 2011-11-21 00:55

send咗個complains, 不個到睇倒個report果陣時已可能係一個月後, 美國d人做野咁慢 ...
slamdunk23 發表於 2011-11-21 00:53
"SEND 呢個POST俾蘋果同東方啦, 好快就見報了"
<-- 呢招可能會快D.
作者: hkbpc    時間: 2011-11-21 00:59

AT88 發表於 2011-11-21 00:55

同意
作者: hkhot    時間: 2011-11-21 01:03

1年前iphone 4 個時大陸已有呢個software,把條path改香港ifc 有幾難
作者: bee8013    時間: 2011-11-21 01:05

1年前iphone 4 個時大陸已有呢個software,把條path改香港ifc 有幾難
hkhot 發表於 2011-11-21 01:03

大陸圍內鍾意點玩冇所謂, 唔好衰到落香港
作者: joehkg    時間: 2011-11-21 01:06

師兄!請不要天真!難道一間禁大間的蘋果公司會唔知發生乜事?我肯定蘋果不會做任何野囉!

slamdunk23 發表於 2011-11-21 00:47

作者: Bert    時間: 2011-11-21 01:08

原來一直同人地個 program "鬥"緊
作者: slamdunk23    時間: 2011-11-21 01:11

回復 97# joehkg

所以我咪講 "希望佢地會做啲野" 不個就算眞係做野, 都可能成街有得賣囉
作者: 董事長    時間: 2011-11-21 01:11

蘋果日報成效快好多

歡迎光臨 電腦領域 HKEPC Hardware (https://www.hkepc.com/forum/) Powered by Discuz! 7.2