標題: iPhone SE 包裝盒漏出!今次唔洗炒了 [打印本頁]

作者: superhk    時間: 2016-3-17 23:51     標題: iPhone SE 包裝盒漏出!今次唔洗炒了

一位名為 @ttsmile_d 的玩家在微博上放出了一張 iPhone SE 國內版包裝盒諜照,微博位置顯示這玩友出現在鄭州航空港區,不少網友都相信他跟富士康有一定的聯繫。據他的說法,iPhone SE 將與 iPhone 6s 一樣有四種顏色,容量則有 16GB 及 64GB 兩種,並將於中國首發,目前已經開始生產展示機和零售機。從包裝盒諜照來看,iPhone SE 將是全網通版本,對應 CDMA、GSM、UMTS、TD-SCDMA、LTE (FDD / TD),同時支援 NFC,相信可支援 Apple Pay。

http://www.e-zone.com.hk/channelnews.php?id=12410
作者: 戀人未滿    時間: 2016-3-18 02:47

「漏」出?係「流」出囉
呢加d編輯真係...
作者: W32W    時間: 2016-3-18 09:07

終於都出NFC係咪真架反而6S無
作者: ywwong    時間: 2016-3-18 09:29

W32W 發表於 2016-3-18 09:07

6 6s 有 nfc.
作者: hardtoy    時間: 2016-3-18 11:11

"iPhone SE 包裝盒漏出!今次唔洗炒了"
肥水不外流啦。Apple都知到咁大的大陸市場,梗係自己食埋
作者: aleck_choi    時間: 2016-3-18 11:18

今次唔使晒時間啦, 仲以為 SE 個樣同 5S 差不多, 點知成部縮細板 6/6S 咁, 咁丑樣, 就算部機的 config 幾好都無用啦
作者: renzov    時間: 2016-3-18 11:33

APPLE出咩都要炒
作者: quiz    時間: 2016-3-18 11:48

炒炒炒炒炒炒炒

唔起 :(
作者: charcsc2000    時間: 2016-3-18 11:55

nfc係用黎apple pay咋....你唸多左...
作者: charcsc2000    時間: 2016-3-18 11:55

今次唔使晒時間啦, 仲以為 SE 個樣同 5S 差不多, 點知成部縮細板 6/6S 咁, 咁丑樣, 就算部機的 config 幾好 ...
aleck_choi 發表於 2016-3-18 11:18

正常....明顯佢玩純一.....就好似sony咁...
但我仍然like 5s個款...
作者: stta800    時間: 2016-3-18 13:02

6s不嬲都有nfc
作者: auka1222    時間: 2016-3-18 21:20

作者: indialettuce    時間: 2016-3-19 17:26

我比較同 6 咁嘅樣,但係個 volume keys 係圓形嘅~
作者: tere    時間: 2016-3-19 18:43

大陸同步出, 邊有得炒
作者: Answer    時間: 2016-3-19 19:22

回覆 1# superhk

炒唔炒同包裝盒"漏"唔"漏"出有咩關係?
作者: Carson35    時間: 2016-3-20 15:36

「漏」出?係「流」出囉
呢加d編輯真係...
戀人未滿 發表於 2016-3-18 02:47

冇寫"吾 / 系"已經好叻叻豬
作者: Brotherwater    時間: 2016-3-21 10:49

炒唔起
作者: tyt01341    時間: 2016-3-22 16:18

apple 自己食唔好
做咩要比HK 食一浸?
作者: nicnic1231    時間: 2016-3-22 16:38

作者: W32W    時間: 2016-3-25 14:24

nfc係用黎apple pay咋....你唸多左...
charcsc2000 發表於 2016-3-18 11:55

CHING我想問NFC姐係咪可以CHECK八達通餘額???
作者: cyberx131    時間: 2016-3-25 14:48

W32W 發表於 2016-3-25 14:24

IOS 既 NFC 封閉 只可用於  apple pay.....其他一律免問  八達通你認為可以嗎
作者: red_devil    時間: 2016-3-25 17:04

IOS 既 NFC 封閉 只可用於  apple pay.....其他一律免問  八達通你認為可以嗎 ...
cyberx131 發表於 2016-3-25 14:48

八達通正一垃圾公司
同香港政府打龍通獨市生意,
甘多年 NFC 從來冇理過 iphone,
只整比 Android, 擺明食硬市場,懶得理。。。。
作者: charcsc2000    時間: 2016-3-26 11:12

W32W 發表於 2016-3-25 14:24

不行,apple個nfc基本上只為apple pay而設,除非佢開放啦~
作者: a39g99    時間: 2016-3-26 11:42

八達通正一垃圾公司
同香港政府打龍通獨市生意,
甘多年 NFC 從來冇理過 iphone,
只整比 Android, 擺明 ...
red_devil 發表於 2016-3-25 17:04

政府真係下下都中槍
從來都係蘋果唔開放作Apple pay以外既功能

八達通公司從來都來者不拒,多個支援八達通付款平台有咩壞處?
咁都可以吹到官商勾結

假如蘋果肯開放,咁NFC就可以多左好多用途,門鎖之類...網上付款、淘寶又得
次次MCL網上買飛都迫往用信用卡,要係屋企先可以拎部S4當八達通機...
蘋果當初笑人地NFC要對拍先可以傳資料,點知隔年自己都用上NFC(當初仲笑人)
當初講到睇唔起NFC呢種近距離傳輸技術,點知NFC係技術主流又跟往用,最後為左面子就正係比用Apple pay,以外既功能都唔比用

(果粉實彈出來話:你識條鐵咩,亂開放個NFC功能咁咪唔安全囉...)
作者: red_devil    時間: 2016-3-26 18:21

政府真係下下都中槍

八達通公司從來都來者不拒,多個支援 ...
a39g99 發表於 2016-3-26 11:42

鬧慣左,哈。。。。
作者: 2003030    時間: 2016-3-28 12:40

iphone無得抄都唔係第一日,6S都係得果一陣
作者: casper326    時間: 2016-3-28 15:02

有得炒既, 都只係外形比上代有明顯分別既IPHONE.
D 人用黎SHOW OFF, 睇落以為你用舊MODEL, D 有錢人買黎做咩...
作者: CheeseJai    時間: 2016-3-28 15:16

政府真係下下都中槍

八達通公司從來都來者不拒,多個支援 ...
a39g99 發表於 2016-3-26 11:42

繼無得換電同無插SD CARD後又一力作
作者: a39g99    時間: 2016-3-28 15:31

繼無得換電同無插SD CARD後又一力作
CheeseJai 發表於 2016-3-28 15:16

老實講當年吵ios/android優勢
由當年既flash/換電/sd card
其實好多都自己破左神功啦

電池,好多android top機都cut左無得換電
sd card可以話最後一個死守優勢,但係班廠商見到
原來條水咁好賣,16GB,64GB咁又賣貴咁多
都想cut左佢...迫人買大容量版本...三星s7都係之前比人插先係sim卡到加返比你

呢家蘋果連大屏機都玩埋
我反而想睇如果兩邊既粉絲大戰,唔計價錢,大家仲會吵咩
200GB SD卡/NFC八達通仲有咩可以吵

(因為我最近見新機,好多人都係行返預設主題算,我朋友玩android都話已經無當初咁熱情咁左改右改,但求部機順唔洗成日刷rom就算,用android真係感情同習慣)
作者: john2000    時間: 2016-3-28 15:35

回覆 24# a39g99

中佐 facebook 毒[attach]1876502[/attach]
作者: CheeseJai    時間: 2016-3-28 15:36

老實講當年吵ios/android優勢
由當年既flash/換電/sd card
其實好多都自己破左神功啦

電池,好多android  ...
a39g99 發表於 2016-3-28 15:31

APPLE見人地大MON真係有市場, 就改口出大機
AN機見人地無電換, 無SD迫買大容量迫換機, 利潤好, 又跟佢果套

總之係大家互跟, APPLE機AN機慢慢歸一

我係消費者, 我緊係企返消費者立場...

最好咩都有, 咩都開放, 又大又靚又快, 價錢要平!

有時真係唔明, 點解咁盲目去崇拜追隨
作者: a39g99    時間: 2016-3-28 15:53

我係消費者, 我緊係企返消費者立場...

最好咩都有, 咩都開放, 又大又靚又快, 價錢要平!

有時真係唔明,  ...
CheeseJai 發表於 2016-3-28 15:36

太過開放我反而唔中意程式有太多權限唔係一件好事
IOS我仲可以手動限制你存取
但係Android你迫往硬食,一係你就唔裝...

我自己最唔中意android係因為裝太多程式
部機就太多後台程式,部機再勁都死,就係因為太開放...
反而IOS我裝百幾二百個程式都唔會影響部機
andorid我要裝管理程式停...好麻煩
而且4.0/5.0開始,想程式完全移落SD卡好似唔得,機都已經root左,點都只係轉移到一部分
搞到android機加SD卡都只係單純放相同程式
裝二,三十幾隻程式既話就一定爆位...

其實有時話android平,我又唔覺,新機同iphone都差唔多同價
可能幾個月就跌下掛...但係真正既粉絲,緊係要一出就買啦

我雖然唔多中意android個系統
但係我都好中意係surface pro到用bluestacks2
可以裝好多apk唔洗左裝右裝程式先睇到片同玩咁樣
作者: CheeseJai    時間: 2016-3-28 16:07

太過開放我反而唔中意程式有太多權限唔係一件好事
IOS我仲可以手動限制你存取
但係Android你迫往硬 ...
a39g99 發表於 2016-3-28 15:53

有得揀點都好過硬食既...

再套埋入政治度丫.... 一樣都得架!
我無話一定要港獨, 但點都好過只有中央欽點丫

AN機旗鑑未必一定平, 但起馬佢有多款, 加DAC, 防水, 國內外大小牌, 性價任君喜好....
市場, 點都係百花齊放, 我地最終消費者才會得益
作者: andrian8866    時間: 2016-3-29 11:24

大陸開售日早左經已難炒啦

歡迎光臨 電腦領域 HKEPC Hardware (https://www.hkepc.com/forum/) Powered by Discuz! 7.2