標題: Nexus One 9成5新 (8/8/2010 23:00 end) [打印本頁]

作者: kssunny    時間: 2010-8-3 17:38     標題: Nexus One 9成5新 (8/8/2010 23:00 end)

全套齊, 盒都仲好新
95% NEW, 機身無花
已升級Android 2.2(FRF91) Froyo (rooted)
4GB microSD

購於2010年1月14日
Made in 台灣新竹

送多一個 Vert life 殼 (紅色), 價值HKD 150

起bid: $3500
每bid: $20
eat: $3700

[attach]1066362[/attach]
[attach]1066363[/attach]
[attach]1066364[/attach]
[attach]1066365[/attach]

Some spec:
系統:GSM 四頻 WCDMA
尺寸重量: 119 x 59.8 x 11.5 mm / 130 g
螢  幕: 480 x 800 pixels、1670 萬 色 3.7 吋 AMOLED
CPU           :  1GHz
RAM          :  512MB
相  機: 500 萬像素 CMOS
電  池: 1400 mAh
顏  色: 深灰
作者: louis10022hk    時間: 2010-8-3 21:25

套散唔散賣?
同埋你個時鐘好靚
咩apps黎?
作者: antony85    時間: 2010-8-3 23:24

我只想要個套^^
作者: kssunny    時間: 2010-8-4 00:26

Sorry 個套唔散賣..
而個clock widget係叫 digital clock widget
作者: kssunny    時間: 2010-8-4 11:13

推下先    ^^
作者: leofong2022    時間: 2010-8-4 23:41

我只想要個套^^
antony85 發表於 2010-8-3 23:24

x3
作者: kssunny    時間: 2010-8-5 11:49

回復 6# leofong2022

個套係之前係taobao 買嘅, 加埋運費, 應該係150-170 HKD.
有興趣買個套嘅話, 可以到taobao 睇睇:
http://item.taobao.com/auction/i ... 4c78.jhtml?cm_cat=0

唉, 無人想買部機, 睇黎無得換Galaxy S la..
作者: ccchow    時間: 2010-8-6 02:08

去衛訊加錢咪得
作者: kssunny    時間: 2010-8-6 11:11

回復 8# ccchow

問過衛訊啦, 佢收得3200到..
想賣多少少,幫補下
作者: MCHK001    時間: 2010-8-6 13:59

作者: kssunny    時間: 2010-8-6 14:05

回復 10# MCHK001

其實我只係想換部Galaxy S 黎玩下...
如果賣到嘅話, 咁就換部Galaxy S.
賣唔嘅話, 都可以留返等升 Android 3.0 (我相信Nexus One 一定會最快升到 3.0)

至於上台問題,我唔清楚啦。我本身部機係用緊iPhone Plan
作者: ccchow    時間: 2010-8-6 14:14

回復 9# kssunny

哦!
不過都冇計啦!
咁有冇去過DSC問過,可能會高D呢!
作者: 觀星是答案    時間: 2010-8-6 14:28

好想問點解突然多左咁多人(呢度居然有3,4部機同時賣緊)要賣Nexus One呢?
我最關心既係呢部機係咪好多電話網 ...
MCHK001 發表於 2010-8-6 13:59

依家有其他更高配置的電話 (如 Galaxy S), 有人追款換機都唔奇
網路供應商 "唔俾上台" 係唔可能的吧
作者: MCHK001    時間: 2010-8-6 14:37

作者: kssunny    時間: 2010-8-6 14:43

回復 12# ccchow

有機會去DSC 問下先, thx ^^
作者: 觀星是答案    時間: 2010-8-6 14:55

原來大家都心急想換Galaxy S !!!
MCHK001 發表於 2010-8-6 14:37

我 brother 都去先達補幾百蚊換 O左架水貨 Galaxy S 啦
作者: markey    時間: 2010-8-6 15:58

我 brother 都去先達補幾百蚊換 O左架水貨 Galaxy S 啦
觀星是答案 發表於 2010-8-6 14:55

水貨...samsung機行貨安全d...
作者: markey    時間: 2010-8-6 15:59

可惜...價錢貴左d
作者: 觀星是答案    時間: 2010-8-6 16:05

水貨...samsung機行貨安全d...
markey 發表於 2010-8-6 15:58

佢 o甘換機法, 架機下個月可能又 trade 走啦
作者: mnop492    時間: 2010-8-7 09:56

可惜...價錢貴左d
markey 發表於 2010-8-6 15:59

你咁樣講 好易觸犯版規
作者: macintosh    時間: 2010-8-7 10:26

可惜...價錢貴左d
markey 發表於 2010-8-6 15:59

17. 交易物品底價高低乃物主個人決定,請尊重他人,不喜莫回帖。
嚴禁壓價,所有低於底價/指定售價的出價一律作無效並兼作扣分處理,以上屢犯更會被禁言處分。

作者: kssunny    時間: 2010-8-7 11:33

其實以我理解,markey 兄所講嘅價錢貴d, 應該係指Samsung 行比水貨貴d
(如果我無理解錯嘅話)
作者: NeTZoO    時間: 2010-8-7 22:43

好想問點解突然多左咁多人(呢度居然有3,4部機同時賣緊)要賣Nexus One呢?
我最關心既係呢部機係咪好多電話網 ...
MCHK001 發表於 2010-8-6 13:59

咁攪笑,唔比上台!!!!
你聽番黎定點........(比人點)

4個有提供3G service既台你都講左3台,你不如話除左pccw,只可用2G啦,不如!!!!
作者: MCHK001    時間: 2010-8-7 23:53

作者: ccchow    時間: 2010-8-8 06:42

回復 24# MCHK001

SMS改電話setting好似有左好耐啦!
作者: 飛機信    時間: 2010-8-8 07:53

作者: markey    時間: 2010-8-8 15:18

17. 交易物品底價高低乃物主個人決定,請尊重他人,不喜莫回帖。
嚴禁壓價,所有低於底價/指定售價 ...
macintosh 發表於 2010-8-7 10:26

做咩扣我分?
真係攪笑,買野唔比講價錢
你點睇出我係唔係講價?
:curse:
作者: NeTZoO    時間: 2010-8-8 16:51

回復  NeTZoO

好耐之前睇電腦雜誌話既,唔記得邊本喇! 咁係咪而家所有可以provide 3G服務既台出到SIM card ...
MCHK001 發表於 2010-8-7 23:53

SIM SEND SETTIING 係非smartphone/pdaphone年代啦!!!
一向pdaphone都係自己入setting個喎~

你會唔會睇錯 OR 理解 錯左本書D內容--Nexus One  除左GOOGLE自己賣之外,得PCCW有賣上台機呀!

我印象中最初只有PCCW 有機賣,其他台無(而家仲係咪就要再跟進啦)~
作者: macintosh    時間: 2010-8-8 17:00

做咩扣我分?
你點睇出我係唔係講價?
markey 發表於 2010-8-8 15:18

咩叫做價錢貴左D , 你唔係出過D POST都唔記得呀!
嚴禁壓價,所有低於底價/指定售價的出價一律作無效並兼作扣分處理,以上屢犯更會被禁言處分。
作者: macintosh    時間: 2010-8-8 17:12

做咩扣我分?
你點睇出我係唔係講價?
markey 發表於 2010-8-8 15:18

幾時有扣分!
作者: MCHK001    時間: 2010-8-8 17:20

歡迎光臨 電腦領域 HKEPC Hardware (https://www.hkepc.com/forum/) Powered by Discuz! 7.2