標題: 買親漢科野都中伏,.今次輪到張asus R4E [打印本頁]

作者: bcys    時間: 2012-3-30 18:31     標題: 買親漢科野都中伏,.今次輪到張asus R4E

買親漢科野都中伏,.今次輪到張asus R4E

繼上次漢科最出名嘅1200W中伏牛,我個肥仔fd幫我試牛牛 http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=1760484
我個肥仔fd入左粒3820,然後借我R4E+伏牛 去開機.....結果咪着唔到lol,都唔知發生乜事..
星期三,上漢科交版test,岩岩打電話泥話塊R4E要上大廠6~8星期,唔知壞乜,總之開唔到=_=

-------------------------------------
今日去漢科拎板,又出新奸招X_X(8/5/2012更新)
今日收到漢奸send泥嘅sms,一心諗住拎番塊板開開心心,即日五點幾去到office,正常手續交單check板,check埋針腳,都諗住冇乜問題,咪諗住入番盒走人lol,當正想入盒嘅時候,手痕痕咁就順手check埋配件盒,........咁就比我發現少左D野,張 bf3條key張卡 唔見左
咁就梗係即刻同果條友講la,佢話佢地冇開過盒野,又唔知收板果陣有冇收到,張維修單冇寫到有收過條key,收板果個人又唔係佢,就咁講真係口同鼻拗,仲話ASUS果邊揾唔番就冇X_X.....
......我都唔理la,即刻叫佢開番張單話冇key先,費事比人走數.

大公司真係A字搏A到冇朋友,開口埋口一句"口同鼻拗""口同鼻拗",我O咀O到爆,
明明收板比齊野,家陣又食左我張KEY,
分明博人地唔check配件,
下次維修要影低交左乜野,費事"口同鼻拗"

作者: O人    時間: 2012-3-30 18:37

只能說你真係好彩.....
作者: joejoewong    時間: 2012-3-30 18:40

你同漢科時晨唔夾
作者: anakin826    時間: 2012-3-30 18:40

祝c兄好運
作者: bcys    時間: 2012-3-30 18:47

漢奸電腦 嫌我舊年年尾參加asus promotion用$6000買起左R4E+ gtx580 dcuII,
冇水食,條風5_順,賣下伏野昆_我話人為,再略多幾百塊維修費
作者: Yin92    時間: 2012-3-30 18:49

R4E都可以唔知壞乜, 師兄手神真係..
作者: bcys    時間: 2012-3-30 18:53

回復 6# Yin92

漢奸電腦都係咁同我講唔知壞乜,真係冇法
作者: Yin92    時間: 2012-3-30 18:54

回復  Yin92

bcys 發表於 2012-3-30 18:53

咁又怪唔得人地既, 人地又唔係做底版維修, 點會知道喎
作者: 阿爾比昂    時間: 2012-3-30 18:55

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: bcys    時間: 2012-3-30 18:58

回復 8# Yin92

原來是咁的...............就算知壞乜都係要入大廠
作者: bcys    時間: 2012-3-30 19:00

回復 9# 阿爾比昂

好彩我考緊AL,唔急砌機+未買cpu/ram....
     等一個月死唔去嘅
作者: Yin92    時間: 2012-3-30 19:00

回復  Yin92

原來是咁的...............就算知壞乜都係要入大廠
bcys 發表於 2012-3-30 18:58

型號咁新仲要咁高階, 咁快有維修版係倉度你仲驚
作者: KBatigo    時間: 2012-3-30 19:02

6-8星期......
佢有冇借板你用?
作者: bcys    時間: 2012-3-30 19:03

回復 12# Yin92

話唔定我果塊就係唯一佢地修完果塊, 買中左就中伏
作者: bcys    時間: 2012-3-30 19:05

回復 13# KBatigo

佢地話冇同款比我
作者: Yin92    時間: 2012-3-30 19:06

回復  Yin92

話唔定我果塊就係唯一佢地修完果塊, 買中左就中伏
bcys 發表於 2012-3-30 19:03

咁驚
作者: 2046    時間: 2012-3-30 19:09

R4E get problems....................ASXS......................byebye...............
作者: bcys    時間: 2012-3-30 19:09

回復 16# Yin92

1200W伏牛都照樣賣比人,怕且有更多黑材料我們已不幸購入
作者: Lovecloud    時間: 2012-3-30 19:13

以前小弟有去呢間野買貪佢安全, 但去年入手P67底板回家睇才知個CPU SOCKET有2個頭位壓過來即係有人玩過囉, 只怪自己唔小心俾錢前無驗清楚, 以後間間都唔信了
作者: bcys    時間: 2012-3-30 19:22

回復 19# Lovecloud

我張R4E都有針腳曲左,雖然漢奸幫我挑番正,但我果日都5多放心,咪留塊版7日比佢試,結果....唉~
作者: johncheung_1984    時間: 2012-3-30 20:56

作者: bcys    時間: 2012-3-30 22:27

回復 21# johncheung_1984

黑色PCB係乜東東,電路板上黑色嘅IC晶片??
作者: johncheung_1984    時間: 2012-3-30 22:39

作者: bcys    時間: 2012-3-30 23:20

回復 23# johncheung_1984

板面應該冇刮花過,你點花法先?有冇圖?
作者: 多多精    時間: 2012-3-30 23:24

舊bios有可能吾support 3820,就著吾到............
作者: ansonchung    時間: 2012-3-30 23:27

舊bios有可能吾support 3820,就著吾到............
多多精 發表於 2012-3-30 23:24

如果係咁就好笑
作者: bcys    時間: 2012-3-30 23:33

回復 25# 多多精

機都5着,點UP BIOS姐=_=||
作者: 多多精    時間: 2012-3-30 23:41

回復  多多精

機都5着,點UP BIOS姐=_=||
bcys 發表於 2012-3-30 23:33

新既ASUS板有個新功能,係插隻有Bl0S既手指然後按住個制開電腦就會自動update Bl0S......
作者: bcys    時間: 2012-3-31 00:01

回復 28# 多多精

但係連開機畫面都冇,唔着,咁樣真係UPDATE到??
    斷估漢奸電腦5會又冇UPDATE BIOS 又用3820咁HIHI吧~
作者: 亂舞春秋    時間: 2012-3-31 00:23

打手文
作者: Lovecloud    時間: 2012-3-31 00:30

回復  Lovecloud

我張R4E都有針腳曲左,雖然漢奸幫我挑番正,但我果日都5多放心,咪留塊版7日比佢試,結 ...
bcys 發表於 2012-3-30 19:22

你甘好彩既? 我當時後來再番去問, 無得換, 入左我數, 之後行過只會WINDOW SHOPPING望下就拜拜
唔敢再買野, 怕怕
作者: Lovecloud    時間: 2012-3-31 00:31

打手文
亂舞春秋 發表於 2012-3-31 00:23

反而真心希望D 人真係用來試都鍚下D野, 唔好成日想住有人食就關人過關先真
作者: 亂舞春秋    時間: 2012-3-31 00:56

只怪樓主字面太針對某一代理
作者: KBatigo    時間: 2012-3-31 01:19

另外某大代理係呢個壇都俾人狂踩架
唔通呢度真係咁多打手
作者: johncheung_1984    時間: 2012-3-31 06:06

作者: dcsyn12    時間: 2012-3-31 09:05

作者: bcys    時間: 2012-3-31 09:39

回復 31# Lovecloud

真係你塊伏野咁大整古
作者: bcys    時間: 2012-3-31 09:44

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: bcys    時間: 2012-3-31 09:49

回復 34# KBatigo

我都唔想咁,漢奸電腦D貨的確好博打
作者: dcsyn12    時間: 2012-3-31 09:56

作者: _恆_    時間: 2012-3-31 10:03

我FD都買左塊針腳曲既版..咁就無左幾百..仲要慢慢等佢整
作者: JIMillim    時間: 2012-3-31 11:03

陣間好快有人入黎話係你初級會員....唔比你開聲架啦....
呢度既惡習黎,唔洗理班人,賊喊捉賊的

----------- ...
dcsyn12 發表於 2012-3-31 09:56 AM

好明顯, 有d打手上黎想"和諧"
作者: ansonchung    時間: 2012-3-31 11:15

JIMillim 發表於 2012-3-31 11:03

仲要樓主有埋圖都要話人打手文,而家做咩輸事呀?
作者: JIMillim    時間: 2012-3-31 11:18

ansonchung 發表於 2012-3-31 11:15 AM

遲d睇下有冇機會爆多d
作者: KBatigo    時間: 2012-3-31 11:20

陣間好快有人入黎話係你初級會員....唔比你開聲架啦....
呢度既惡習黎,唔洗理班人,賊喊捉賊的

----------- ...
dcsyn12 發表於 2012-3-31 09:56

話人打手個D...目的都十分明顯啦
作者: ansonchung    時間: 2012-3-31 11:21

話人打手個D...目的都十分明顯啦
KBatigo 發表於 2012-3-31 11:20

放低一句打手文就唔知去左邊,真係唔知邊個先係打手
作者: Innofast    時間: 2012-3-31 11:23

我覺得有時係彩數既者啫.
我都有係漢科買野壞過整野, 幫朋友拎去做維修整個 Antec 牛火,  Asus VGA(最多) , CM 火牛... 有試過唔肯整把鬼火, 或者拖成個幾月, 但試過好Q快換比我.... 樓主節哀算喇, 有時可能代理都因為廠家問題, 如果唔高興咪唔好用個牌子囉.
作者: Innofast    時間: 2012-3-31 11:30

不過呢個forum d 人係咪都話人打手, 唔理咩牌子咩代理, 總有一斑人出黎話打手, 我感覺只係賊喊捉賊... 跟本個堆就係打手黎.
樓主你以後都可能會背負呢個污名架喇
作者: ansonchung    時間: 2012-3-31 11:32

不過呢個forum d 人係咪都話人打手, 唔理咩牌子咩代理, 總有一斑人出黎話打手, 我感覺只係賊喊捉賊... 跟本 ...
Innofast 發表於 2012-3-31 11:30

我地呢D幫口既都可能俾人話我地係打手,我地都要小心D好
作者: nomore5mo    時間: 2012-3-31 11:35

ansonchung 發表於 2012-3-31 11:15

support, 我諗呢度都仲有D 真正USER 係度想分享野, 唔好係咪都話人打手先得架.
呢D CASE , 其他代理同品牌都出現過架喇, 出埋圖都話人打手真係幾明顯知佢代表邊位了.
作者: Lovecloud    時間: 2012-3-31 17:44

真係你塊伏野咁大整古
bcys 發表於 2012-3-31 09:39

不明解?
不過我當然仲有買A記野, 始終高階係STABLE, 不過就去左中央田, X都或海鮮BUY了, 信心掛?
作者: bcys    時間: 2012-3-31 17:49

回復 51# Lovecloud

我以為你退左張r4e,之後張野去番我度~
     其實喺中田買左有壞即換係最好,費時比人當舊野
作者: Lovecloud    時間: 2012-3-31 17:59

我以為你退左張r4e,之後張野去番我度~
     其實喺中田買左有壞即換係最好,費時比 ...
bcys 發表於 2012-3-31 17:49

哈, 明白了
我果張係P8P67來 , 而家剛轉了Z77 V-DELUXE版先真
CHING講得岩, 有壞就要返去嘈不要怕事先得
作者: LaZy8    時間: 2012-3-31 18:06

買電腦野之前都去拜拜神
作者: dom    時間: 2012-3-31 18:12

JIMillim 發表於 31-3-2012 11:03 AM

老老實實
唔係話幫邊一邊
有時打手做得太出位 真係要還的
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... age%3D1&page=17
成堆人話去買 , 即入
開箱文 (真正用家 ? ) 得一個, 做得咁唔專業就唔好做打手啦

三大都唔夠單跑數
所以呢排腦場淡季就 打生打死
作者: kamcm    時間: 2012-3-31 19:45

以前小弟有去呢間野買貪佢安全, 但去年入手P67底板回家睇才知個CPU SOCKET有2個頭位壓過來即係有人玩過囉,  ...
Lovecloud 發表於 2012-3-30 19:13

好多間都係咁,
多年前已經知道有鋪頭收到客人退回來的壞貨, 覺得自己退代理麻煩, 直接賣比下位客, 純粹博果果客7日之後拿番去維修部整...
那D case 屋村鋪最多

就算係3C 其中一間C, 96 年果時, 在高登的, 咁多年冇搬過..當時講明要全新, 唔要舊貨, 退換貨, . 都夠膽死賣一件用過的56K External Modem 比我, 條氣唔順, 於是第2日拿去換, 佢Show 左另外10多部同樣用過的, 叫我揀....

自此之後, 即使櫃台多人到針都插唔入, 我都一定要求check 封條,
作者: uwantwant    時間: 2012-3-31 19:47

通常D肥仔砌機都唔係太掂
作者: ansonchung    時間: 2012-3-31 19:49

通常D肥仔砌機都唔係太掂
uwantwant 發表於 2012-3-31 19:47

關咩事?
作者: uwantwant    時間: 2012-3-31 19:58

關咩事?
ansonchung 發表於 2012-3-31 19:49

手汗多, 靜電多,好易毒死(SHORT 到)塊板
作者: ansonchung    時間: 2012-3-31 20:27

uwantwant 發表於 2012-3-31 19:58

毒死,哈哈
作者: Lovecloud    時間: 2012-3-31 21:49

好多間都係咁,
多年前已經知道有鋪頭收到客人退回來的壞貨, 覺得自己退代理麻煩, 直接賣比下位客, 純粹 ...
kamcm 發表於 2012-3-31 19:45

甘狼死都敢, 唔有人講都唔信, CHING之痛苦經驗, 我都係,所以客人信心好重要
作者: KBatigo    時間: 2012-3-31 21:54

uwantwant 發表於 2012-3-31 19:58

師兄個頭像幾過癮
作者: JIMillim    時間: 2012-4-1 00:11

三大都唔夠單跑數
所以呢排腦場淡季就 打生打死
dom 發表於 2012-3-31 06:12 PM

今年初週年晚宴上, 老細都講好多廠商都唔睇好今年經濟
更重要係成班代理已經玩爛個市, 想救亡已經太遲
不過算啦, 反正我都唔做了
作者: 排骨    時間: 2012-4-1 13:02

你都對這間代理好不滿
佢有星級服務
有華麗門面
門口還有兩個姐姐 對着部電腦吾知做乜?
(可能睇緊 EPC)
作者: java2    時間: 2012-4-1 16:18

佢地又唔係間廠, 唔知壞乜好奇 ? 最多知壞左寄返去ASUS 整

回復  Yin92

bcys 發表於 2012-3-30 18:53

作者: bcys    時間: 2012-4-1 16:37

我心諗:
如果做得打手,日打夜打 ,唔駛幾日升到中級會員,幾星期升到進階會員...
係人係鬼邊有樣睇架~
作者: 超貧王    時間: 2012-4-2 10:34

好彩未試過
作者: 人中之龍    時間: 2012-4-2 14:02

打手文,呢到回文有漢X職員,又有資深玩家,咪當人傻仔先得架

歡迎光臨 電腦領域 HKEPC Hardware (https://www.hkepc.com/forum/) Powered by Discuz! 7.2