標題: 千千靜聽是否木馬來的? [打印本頁]

作者: cityhunt    時間: 2010-5-9 00:25     標題: 千千靜聽是否木馬來的?

間中都會scan到咁,
基本上我好少下載不明物體.
[attach]1033656[/attach]
作者: tomtom12_34    時間: 2010-5-9 00:38

間中都會scan到咁,
基本上我好少下載不明物體.
cityhunt 發表於 2010-5-9 00:25

你o係邊度download先....
作者: oldmok    時間: 2010-5-9 00:42

千千比百度買左
bundle 左個百度toolbar 入去...
作者: cityhunt    時間: 2010-5-9 01:05

我係千千官網下載的,
我無裝架, 不過以前有用過有個安裝file係度.
作者: 4633    時間: 2010-5-9 01:13

新版本佢會係右下角彈廣告出黎, 我之前仲以為中左木馬
作者: ways    時間: 2010-5-9 01:23

紅摭仔話千千5.0係木馬
但係奇怪我裝左個千千最新版又冇事喎...把摭冇叫....
作者: tomtom12_34    時間: 2010-5-9 01:54

用緊5.5...一直都無事...無check 過有木馬..
作者: 用戶    時間: 2010-5-9 02:43

大陸野......真係信唔過.
作者: ways    時間: 2010-5-9 02:46

另外發覺摭仔9既掃描精確率,如果佢掃到某啲野係會響既話,無論啟發掃描set做高、中、低,甚至關埋佢,佢會響既點set都係會響,咁我唔知佢係太敏感定係誤報喇.....初初用以為佢啟發式掃描太敏感,用耐左原來佢係咁嘅
作者: lovelyken    時間: 2010-5-9 13:57

大陸d軟件係鍾意整埋d垃圾入去,,,幾好用都係假
作者: ~Mac迷~    時間: 2010-5-9 17:53

鬼叫你唔用foobar2000啊
作者: Kyo-Mok    時間: 2010-5-9 18:17

佢scan到戈個正是TTP安裝程式入面戈個百毒Toolbar, 裝TTP時唔裝個Toolbar就唔會有事

關於新版本會彈廣告既問題, 有人整左修正檔, 裝左唔會再彈
http://www.xun6.com/file/f356801 ... sion-patch.exe.html
我係用5.5.2 Unicode CHT, 呢個Patch有效, 需要既話可以試下
作者: tspa    時間: 2010-5-9 21:12

大陸野......真係信唔過.
用戶 發表於 2010-5-9 02:43

無錯...大陸野...無好野
所以我都唔會裝大陸軟件...
大陸軟件成日會裝埋九唔撘八既野...又無得畀你揀裝唔裝..
最x街既係...uninstall佢又delete得唔乾淨...
我最後悔係曾經裝過垃圾迅雷...而家uninstall左...
但每次另存d torrent時...firefox都會show係迅雷bt种字既字眼..慘...
作者: 肥老鼠    時間: 2010-5-9 21:30

其實而家好多免費軟件個 installer 都加左 toolbar, 外國多數係 Ask toolbar, 一個唔留神就好易中招. 至於 uninstall 得唔乾淨, 呢個係自從有 registry 之後就已經係咁.
作者: 1919    時間: 2010-5-9 21:34

多隻香爐多隻鬼
大陸野冇野好,最好就係多選擇
作者: pk007sky    時間: 2010-5-9 23:06

另外發覺摭仔9既掃描精確率,如果佢掃到某啲野係會響既話,無論啟發掃描set做高、中、低,甚至關埋佢,佢會響既 ...
ways 發表於 2010-5-9 02:46

呢樣野我之前咪講過佢個啟發掃描係點
作者: uwantwant    時間: 2010-5-9 23:10

大陸SOFTWARE 好多野玩, 開個VMWARE 慢慢玩
作者: chunyin2003    時間: 2010-5-9 23:24

大陸SOFTWARE 好多野玩, 開個VMWARE 慢慢玩
uwantwant 發表於 9-5-2010 23:10

直接用WMP算
作者: ways    時間: 2010-5-11 02:42

呢樣野我之前咪講過佢個啟發掃描係點
pk007sky 發表於 2010-5-9 23:06

唔記得你之前講過乜
傘仔啟發式掃描用唔用冇分別?
作者: 上上上    時間: 2010-5-11 03:42

我用開舊版唔知5.2定之前的
一路用開冇問題,重裝windows後都係就咁用返個個,冇安裝過.
但有日avg無啦啦話有毒,點知我按左刪除就冇左個ttplayer.exe...
我而家搵左個5.5版down返用乍(官網down)
作者: 上上上    時間: 2010-5-11 03:43

佢scan到戈個正是TTP安裝程式入面戈個百毒Toolbar, 裝TTP時唔裝個Toolbar就唔會有事

關於新版本會彈廣 ...
Kyo-Mok 發表於 2010-5-9 18:17

5.5.2有廣告o既咩?
個個唔係每日精選咩,可以選項度關的....
作者: woods    時間: 2010-5-11 11:07

自從佢會係右下角彈廣告出黎就無用啦,
又唔係無replacement, 點解要搞patch咁麻煩

不過msn就逼不得已走去patch左佢, 因為個廣告太麻煩
作者: granville    時間: 2010-5-11 16:56

同意,大陸軟件好多強逼安裝木馬,在右下角出廣告,唯一可以做就是封鎖和永遠不安裝這個程式。
作者: ways    時間: 2010-5-11 17:22

我用開舊版唔知5.2定之前的
一路用開冇問題,重裝windows後都係就咁用返個個,冇安裝過.
但有日avg無啦啦話有 ...
上上上 發表於 2010-5-11 03:42

咁即係紅傘9冇誤報啦....
雖然我以前用過AVG7都照中毒
如果有超過兩個防毒軟件以上都有報毒,即係冇誤判啦
作者: ways    時間: 2010-5-11 17:40

同意,大陸軟件好多強逼安裝木馬,在右下角出廣告,唯一可以做就是封鎖和永遠不安裝這個程式。 ...
granville 發表於 2010-5-11 16:56

果個只不過係廣告姐....唔係木馬....廣告同木馬係兩樣野黎....如果佢係木馬,多數會令你電腦cpu又升又降,重係不斷無故彈廣告出黎,但係佢冇,佢只係一種宣傳方式姐...又唔好講到大陸軟件一定係壞人咁....
我有大陸朋友就認為有廣告係正常,因為免費軟件呀嘛,唔係軟件賣廣告人地食乜咁話,不過應該冇人同意架喇...
作者: KinChungE    時間: 2010-5-11 18:55

果個只不過係廣告姐....唔係木馬....廣告同木馬係兩樣野黎....如果佢係木馬,多數會令你電腦cpu又升又降 ...
ways 發表於 2010-5-11 17:40

flashget都有廣告啦, 當年咪一樣咁多人用
作者: 大頭狗    時間: 2010-5-11 19:06

千千比百度買左
bundle 左個百度toolbar 入去...
oldmok 發表於 2010-5-9 00:42

唔掛得知刪左仲有個百度搜尋係度la
作者: R89    時間: 2010-5-11 21:58

我用5.6好正常
裝果時唔係可以選唔裝百度果條bar既咩?
再用呢個去廣告
http://hi.baidu.com/52hmily/blog ... 27f613367abe35.html
作者: 上上上    時間: 2010-5-11 22:11

flashget都有廣告啦, 當年咪一樣咁多人用
KinChungE 發表於 2010-5-11 18:55

因為flashget只係個窗多左條bar
但ttplayer就係彈個窗出黎,如果只係界面多個廣告柜仔,會冇咁反感的
作者: quofei    時間: 2010-5-12 01:35

鬼叫你唔用foobar2000啊
~Mac迷~ 發表於 2010-5-9 17:53

X2
大陸嘢有substitute我一定唔用。
P.S.我一直用開foobar2000未試過用千千木馬
作者: tonyyu27    時間: 2010-5-12 10:10

唔係木馬,安裝時有得唔裝百度
作者: Ming0407    時間: 2010-5-12 11:12

真係信唔過
作者: computer1975    時間: 2010-5-12 11:24

過到avast 5.x
作者: ways    時間: 2010-5-12 19:26

千千靜聽5.6繁體都過到紅傘9.....

歡迎光臨 電腦領域 HKEPC Hardware (https://www.hkepc.com/forum/) Powered by Discuz! 7.2